Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πίτσα με πάστα ελιάς και 3 είδη τυριών!

Δείτε την εύκολη συνταγή...

5 Ιουνίου 2019 15:41
Πίτσα με πάστα ελιάς και 3 είδη τυριών!

Η πίτσα είναι πάντα κάτι εύκολο,γρήγορο που όλοι τρώνε. Έτσι και εμείς σας προτείνουμε μια συνταγή για πίστα με πάστα ελιάς και 3 είδη τυριών

Υλικά
1 έτοιμη, νωπή ζύμη για πίτσα (τη βρίσκουμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ, δίπλα στα φρέσκα φύλλα και στις σφολιάτες)
2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
1 κουτ. σούπας πάστα ελιάς
4 πιπεριές Φλωρίνης, από βαζάκι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
150 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, κομμένη σε κύβους περίπου 1 εκ.
150 γρ. καπνιστό τυρί της αρεσκείας μας, όπως μετσοβόνε, κομμένο σε μικρούς κύβους (περίπου 1 εκ.)
150 γρ. φορμαέλα, κομμένη σε κύβους περίπου 1 εκ. (ημίσκληρο τυρί από αιγοπρόβειο γάλα, με ελαφρώς πικάντικη γεύση και γνωστότερη την ΠΟΠ φορμαέλα Αραχώβης. τη βρίσκουμε στα περισσότερα σούπερ μάρκετ και τυροπωλεία) ή μαστέλο ή άλλο μαστιχωτό τυρί
1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τον ντοματοπελτέ με τον πολτό ελιάς, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, αλατοπίπερο και 40 ml νερό, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να αναμειχθούν.

Απλώνουμε τη ζύμη στο ταψί και την καλύπτουμε με τη σάλτσα ντομάτας και ελιάς. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα την πιπεριά Φλωρίνης και τα τυριά.

Ψήνουμε για περίπου 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η ζύμη και από κάτω. Ελέγχουμε ανασηκώνοντας προσεκτικά μια άκρη της με τη σπάτουλα.

Σερβίρουμε την πίτσα ζεστή συνοδεία φρέσκιας πράσινης σαλάτας.

Λαχταριστά κρουασάν χωρίς βούτυρο και αβγά!

Νόστιμα και υγιεινά κρουασάν χωρίς αυγά και βούτυρο. Εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Υλικά

130 γραμμάρια αλεύρι ολικής αλέσεως

140 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00

60 γραμμάρια καστανή ζάχαρη

140 ml γάλα

12 γραμμάρια μαγιά μπύρας

30 γραμμάρια φυτικό λάδι

Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Ξύσμα από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Διαλύστε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα. Σε ένα μίξερ χτυπήστε το αλεύρι ολικής και τύπου 00, τη ζάχαρη, το φυτικό λάδι, και το γάλα με τη μαγιά για περίπου ένα λεπτό. Όταν αναμειχθούν καλά και ζυμώστε τη ζύμη για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να γίνει ομοιογενής. Προσθέστε το αλάτι και ζυμώστε για ένα λεπτό ακόμα. Θα πρέπει η ζύμη να γίνει μαλακιά και να μην κολλάει, αν χρειαστεί προσθέστε λίγο αλεύρι. Ύστερα αφήστε τη σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 3 ώρες.

Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξετε τη ζύμη με έναν πλάστη και σχηματίστε έναν κύκλο. Χωρίστε τον κύκλο σε 8 με 10 τρίγωνα ανάλογα με το μέγεθος που θέλετε. Μπορείτε στο κέντρο κάθε τριγώνου να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα. Διπλώστε τα τρίγωνα ώστε να σχηματιστούν τα κρουασάν. Τοποθετήστε κάθε κρουασάν σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και σε απόσταση μεταξύ τους. Αφήστε τα κρουασάν μέσα στο φούρνο με αναμμένο το φως για 30- 60 λεπτά μέχει να διπλασιαστεί το μέγεθος τους. Ύστερα βουρτσίστε την κάθε επιφάνεια με λίγο γάλα. Ψήστε τα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10-15 λεπτά.

Κορμός ψυγείου ή αλλιώς μωσαϊκό!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για εσάς και τους φίλους σας!

Υλικά:

250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γρ. ζάχαρη άχνη


1 κουβερτούρα
5 κουταλιές της σούπας κονιάκ
5 κουταλιές της σούπας κακάο
250 γρ. μπισκότα πτι μπερ

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Ρίχνω μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, και ανακατεύω συχνά, προσέχοντας να μη βράσει.

Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτω τη ζάχαρη άχνη, και το κακάο και ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.
Αποσύρω από τη φωτιά και σπάω τα μπισκότα μέσα σε ένα μπωλ.

Ρίχνω το μίγμα και προσθέτω τις 5 κουταλιές κονιάκ. Ανακατεύω πολύ καλά, για να καλυφθουν ολα τα μπισκότα από το μιγμα. Αφήνω το μίγμα να κρυώσει λίγο.

Απλώνω ένα κομμάτι λαδόκολα στον πάγκο και ρίχνω το μίγμα. Τυλίγω τη λαδόκολα γύρω από το μίγμα και δημιουργώ έναν κορμό. (ρολάρετε δεξια - αριστερά μέχρι να έχει ομοιόμορφο σχήμα).

Τυλίγω τη λαδόκολα στα άκρα για να μη χυθεί το μίγμα και το βάζω στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει. Όταν είναι έτοιμο το κόβω σε ροδέλες και σερβίρω σε πιατέλα τα κομμάτια.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά να λιώσει. Ρίχνω μέσα την κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, και ανακατεύω συχνά, προσέχοντας να μη βράσει.

Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτω τη ζάχαρη άχνη, και το κακάο και ανακατεύω μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.
Αποσύρω από τη φωτιά και σπάω τα μπισκότα μέσα σε ένα μπωλ.

Ρίχνω το μίγμα και προσθέτω τις 5 κουταλιές κονιάκ. Ανακατεύω πολύ καλά, για να καλυφθουν ολα τα μπισκότα από το μιγμα. Αφήνω το μίγμα να κρυώσει λίγο.

Απλώνω ένα κομμάτι λαδόκολα στον πάγκο και ρίχνω το μίγμα. Τυλίγω τη λαδόκολα γύρω από το μίγμα και δημιουργώ έναν κορμό. (ρολάρετε δεξια - αριστερά μέχρι να έχει ομοιόμορφο σχήμα).

Τυλίγω τη λαδόκολα στα άκρα για να μη χυθεί το μίγμα και το βάζω στην κατάψυξη για μερικές ώρες μέχρι να παγώσει. Όταν είναι έτοιμο το κόβω σε ροδέλες και σερβίρω σε πιατέλα τα κομμάτια.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share