Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: Eίναι μία ελληνική εταιρεία με κινητήριο δύναμη το ανθρώπινο δυναμικό της!

4 Ιουνίου 2019 15:41
Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: Eίναι μία ελληνική εταιρεία με κινητήριο δύναμη το ανθρώπινο δυναμικό της!

Δραστηριοποιείται στη Ελλάδα από το 1969, χτίζοντας διαχρονικά δύο αναγνωρίσιμα και δυνατά εμπορικά σήματα, «Μπάρμπα Στάθης» και «Χρυσή Ζύμη», με ηγετική θέση στην αγορά των καταψυγμένων λαχανικών και ζυμών διαθέτοντας καταψυγμένα λαχανικά συμβατικής και βιολογικής γεωργίας, προϊόντα ντομάτας, φρέσκες σαλάτες, καταψυγμένα φύλλα και έτοιμα προϊόντα ζύμης

Με στόχο και αφετηρία τον ηγετικό ρόλο στην Ελλάδα, η εταιρεία πρεσβεύει διεθνώς την ελληνική διατροφή, με καινοτόμα προϊόντα απαράμιλλης ποιότητας και μέγιστης ασφάλειας, λειτουργώντας με υπευθυνότητα και ευαισθησία προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.


ΤΟ ΟΡΑΜΑ MAΣ
Όραμά της Μπάρμπα Στάθης είναι να προσφέρει στους καταναλωτές ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα προστιθέμενης αξίας, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση διατροφικών προτύπων με έμπνευση από την ελληνική διατροφική σοφία, προτάσσοντας παράλληλα έναν υγιεινό τρόπο ζωής.


ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ
Βέλτιστη ποιότητα, μέγιστη ασφάλεια, καινοτομία και ελληνικότητα με σεβασμό στη φύση και τον άνθρωπο.

ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

Νο1 εταιρεία ηγέτης διαχρονικά στην κατηγορία των καταψυγμένων λαχανικών και ζυμών
Μπάρμπα Στάθης: 7ο σε πωλήσεις εμπορικό σήμα των ταχυκίνητων καταναλωτικών αγαθών (FMCG) & 1ο σε πωλήσεις εμπορικό σήμα στον κλάδο Τροφίμων (IRI, Στοιχεία 2018)
2 αγαπημένα εμπορικά σήματα: Μπάρμπα Στάθης & Χρυσή Ζύμη που εμπιστεύονται και προτιμούν 9 στα 10 ελληνικά νοικοκυριά
5 ιδιόκτητες μονάδες παραγωγής λαχανικών και ζυμών
150+ καινοτόμα προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας
106 φορτηγά μεταφέρουν καθημερινά τα προϊόντα Μπάρμπα Στάθης που φθάνουν κάτω από άριστες συνθήκες σε 11.000 σημεία πώλησης σε ολόκληρη την Ελλάδα
Συνεργασία με περισσότερους από 1.000 Έλληνες παραγωγούς που συνεργάζονται μαζί μας με «Συμβολαιακή Γεωργία» και καλλιεργούν περισσότερα από 30.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης
1.000+ εργαζόμενοι, +25% (2015-2018)
Εξαγωγική παρουσία σε 5 ηπείρους και 25 χώρες
Επένδυση 4ετίας (λαχανικά, σαλάτες): €11.5εκ.
Νέες επενδύσεις σε εξέλιξη 2019-2020 άνω των €8.5εκ. που αφορούν:
α) στη δημιουργία νέας υπερσύγχρονης, πλήρως αυτοματοποιημένης αποθήκης 11.000 παλετοθέσεων που θα αποφέρει εξοικονόμηση ενέργεια 60% β) 3 νέες γραμμές συσκευασίας γ) 1 νέα γραμμή παραγωγής που θα οδηγήσει στην αύξηση της παραγωγικής δυνατότητας κατά 40%

ΣΗΜΕΙΑ -ΣΤΑΘΜΟΣ:

1969: Ιδρύσαμε την πρώτη γραμμή παραγωγής καταψυγμένων φρούτων και λαχανικών στην Ελλάδα, με την ονομασία ΕΒΙΕ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Α.Ε. -ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ και έδρα τη Θεσσαλονίκη.

1991: Επενδύουμε στην κατασκευή μονάδας παραγωγής και μπαίνουμε δυναμικά στην πρωτοεμφανιζόμενη αγορά της καταψυγμένης ζύμης, με το brand «ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ».

1994: Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ – ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Α.Ε. εξαγοράζεται από τη ΔΕΛΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, με την ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ να απορροφά την FROZA A.E., θυγατρική της ΔΕΛΤΑ.

2001: Συμμετέχουμε στην ίδρυση της εταιρείας ΓΚΡΗΝΦΟΥΝΤ Α.Ε., με αντικείμενο την επεξεργασία και την τυποποίηση φρέσκων σαλατών.

2006: Μετά από τη συγχώνευση τεσσάρων μεγάλων εταιρειών τροφίμων, στις οποίες συγκαταλέγεται η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, ιδρύεται η VIVARTIA Α.Β.Ε.Ε.

2012: Ολοκληρώνεται και ανανεώνεται το πενταετές επενδυτικό πλάνο, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας του εργοστασίου και τη βελτίωση της λειτουργίας του.

2012-2013: Δημιουργείται για τα προϊόντα ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ μια νέα καμπάνια που επικοινωνεί τη φρεσκάδα και τη διατροφική αξία των καταψυγμένων λαχανικών, με κεντρικό μήνυμα «Λαχανικά από την ελληνική γη, τόσο φρέσκα όσο τη στιγμή που κόπηκαν». Η καμπάνια αυτή αποσπά αργότερα το ανώτερο βραβείο αποτελεσματικότητας Grand & Gold Effie.

ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ σημαίνει ποιότητα, ασφάλεια, ελληνικότητα, καινοτομία. Η υπεραξία των προϊόντων μας.

-Έχοντας ως έμπνευση την ελληνική διατροφική παράδοση, στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να προάγουμε την υγιεινή διατροφή και την ευζωία στην καθημερινότητα των καταναλωτών μας, επενδύοντας συστηματικά στην έρευνα και στην ανάπτυξη νέων, γευστικών και καινοτόμων προϊόντων, παραμένοντας διαχρονικά Νο1, ηγέτης στην κατηγορία καταψυγμένων λαχανικών και ζυμών.
-Η άριστη συνεργασία μας με περισσότερους από 1.000 Έλληνες γεωργούς που καλλιεργούν πάνω από 30.000 στρέμματα εύφορης ελληνικής γης, και ο πλήρης έλεγχος σε όλα τα στάδια της καλλιέργειας: από τη σπορά, την άρδευση, τη θρέψη και τη φυτοπροστασία ως και τη συγκομιδή, είναι στοιχεία που κάνουν τη διαφορά απτή!
-Η διαρκής επένδυση στον πρωτογενή τομέα μέσω του προγράμματος της Συμβολαιακής Γεωργίας, το σύστημα της Ολοκληρωμένης Αγροτικής Διαχείρισης που περιλαμβάνει ενδελεχείς και τεκμηριωμένες διαδικασίες ελέγχου από τη σπορά έως τη συγκομιδή, αλλά και η εφαρμογή ορθής βιομηχανικής πρακτικής εξασφαλίζουν όχι μόνο την άριστη επιχειρησιακή λειτουργικότητα της εταιρείας, αλλά και το προαπαιτούμενο που έχει καταστήσει την ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ ηγέτη των καταψυγμένων τροφίμων εδώ και 50 χρόνια: την εγγυημένη ποιότητα & τη μέγιστη ασφάλεια των προϊόντων της.
- Στο πλαίσιο της διαρκούς ανάπτυξης, εξέλιξης και βελτίωσης των ελέγχων και διεργασιών όλου του φάσματος των δραστηριοτήτων της, η εταιρεία με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, εφαρμόζει και εξελίσσει τα πιο προηγμένα Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας.
Ολοκληρωμένο σύστημα αγροτικής διαχείρισης & ανάπτυξης ISO 22000/2005
Ολοκληρωμένο Σύστημα Φροντίδας
Ιχνηλασιμότητα σε όλα τα στάδια

Μετάβαση από την Καταγραφική/Συμβατική Γεωργία στην Ευφυή Γεωργία (e-farming to i-farming)


ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ: με προσανατολισμό στην εξωστρέφεια

Με παρουσία σε 5 ηπείρους και 25 χώρες, η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, εκτός από την ηγετική θέση που κατέχει στην εγχώρια αγορά, αναπτύσσεται δυναμικά και στο εξωτερικό. Μέχρι τώρα, κυρίως με τα καταψυγμένα προϊόντα ζύμης, στις αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής, της Μέσης Ανατολής και της Αυστραλίας, ενώ ήδη εξάγουμε και λαχανικά στην Ευρώπη και την Αμερική.

Στρατηγικός μας στόχος για το 2019 είναι η εξωστρέφεια και η ανάδειξη της ποιότητας και της διατροφικής αξίας των λαχανικών που καλλιεργούνται στην Ελλάδα. Το κλίμα της χώρας μας και οι εδαφολογικές της συνθήκες διαμορφώνουν λαχανικά ανώτερης ποιότητας, τα οποία με την εγγύηση της Μπάρμπα Στάθης, αποτελούν ένα άκρως εξαγώγιμο προϊόν.


Νέα επικοινωνιακή καμπάνια «Εκεί σε κάθε βήμα»
Στον Μπάρμπα Στάθη είμαστε σίγουροι και περήφανοι για τα λαχανικά που προσφέρουμε στην ελληνική οικογένεια, εδώ και μισό αιώνα. Αυτή την αλήθεια έρχεται να προβάλλει η νέα μας καμπάνια με την ονομασία «Εκεί σε κάθε βήμα».
Από την επιλογή της εύφορης ελληνικής γης, του κατάλληλου σπόρου και της μεθόδου καλλιέργειας, έως τη σωστή θρέψη των λαχανικών, τη συγκομιδή στο απόγειο της φρεσκάδας, την ταχεία μεταφορά και την άμεση κατάψυξή τους, όλα τα βήματα φροντίδας ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ έρχονται στο φως για να αναδείξουν πως είμαστε εκεί σε κάθε βήμα. Γιατί μόνο έτσι, μπορείς να είσαι σίγουρος πως αυτό που μαγειρεύεις είναι τόσο αγνό και φρέσκο, όσο τη στιγμή που κόπηκε.
Η καμπάνια βρίσκεται ήδη στον αέρα με τηλεοπτικό σποτ στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, τα γυρίσματα του οποίου πραγματοποιήθηκαν εξ ολοκλήρου στις εκτάσεις των συνεργαζόμενων παραγωγών μας στην περιοχή της Λάρισας.
Παράλληλα, αναπτύσσεται σε όλα τα μέσα με έντυπες καταχωρίσεις, outdoor επικοινωνία, προβολή της διαφημιστικής ταινίας σε επιλεγμένους κινηματογράφους πριν την έναρξη της ταινίας, instore ενέργειες σε μεγάλα καταστήματα αλυσίδων και μέσα από ένα ολοκληρωμένο πλάνο digital επικοινωνίας. Τέλος, η επικοινωνιακή καμπάνια υποστηρίζεται μέσω του νέου microsite: ekeisekathevima.barbastathis.com που φιλοξενεί αναλυτική και ενδιαφέρουσα πληροφορία για όλα τα βήματα που ακολουθεί ο Μπάρμπα Στάθης.

Eτ. Κοινωνική Υπευθυνότητα: με σεβασμό στους ανθρώπους μας, στην κοινωνία και στο περιβάλλον.

Με σεβασμό στους ανθρώπους μας
Για την Εταιρεία ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, οι άνθρωποί της αποτελούν τον πολυτιμότερο πυλώνα ανάπτυξης της. Η Εταιρεία προσφέρει ένα εργασιακό περιβάλλον όπου παρέχεται η δυνατότητα για συνεχή εξέλιξη και ανάδειξη των ικανοτήτων τους, αναγνωρίζοντας την αφοσίωση και την προσφορά τους.
Η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ φροντίζει καθημερινά για τη διατήρηση ενός ασφαλούς, δίκαιου και αξιοκρατικού εργασιακού περιβάλλοντος, μέσω του οποίου να προσφέρονται συνεχώς δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, για όλους τους εργαζόμενους.
Ανάπτυξη εργαζομένων
Η συνεχής εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού αποτελεί διαχρονικό στόχο για τη ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, καθώς με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η προσωπική και επαγγελματική εξέλιξη των εργαζομένων της. Σε αυτό το πλαίσιο, διοργανώνονται συνεχώς εκπαιδευτικές δραστηριότητες, είτε εσωτερικές, όπως σεμινάρια και ενδοεταιρική εκπαίδευση, είτε εξωτερικές, όπως συμμετοχές σε συνέδρια, πιστοποιήσεις και επιδοτήσεις μεταπτυχιακών προγραμμάτων.
Μέσω των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που η Εταιρεία σχεδιάζει και υλοποιεί, προσφέρονται στους εργαζομένους ποικίλες ευκαιρίες για ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων, ενημέρωση σε θέματα του κλάδου, καθώς και απόκτηση τεχνογνωσίας. Τα δομημένα εκπαιδευτικά προγράμματα αφορούν στον εμπλουτισμό των γνώσεων, καθώς και στην ανάπτυξη των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των εργαζομένων.

Best Workplace 2018
Τη διάκριση Best Workplace 2018 απέσπασε η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης στην έρευνα που διεξάγει κάθε χρόνο το Great Place to Work για την ανάδειξη των εταιρειών με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα.
Η Μπάρμπα Στάθης διακρίθηκε για δεύτερη φορά ως ένας από τους δέκα κορυφαίους εργοδότες, επιβεβαιώνοντας ότι η εταιρεία έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία μεγάλη ελληνική οικογένεια, τα μέλη της οποίας –οι εργαζόμενοί της- χαρακτηρίζονται από την ομαδικότητα, τον σεβασμό και την

Με σεβασμό στην κοινωνία
-ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Με έντονη συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στην κοινωνία και έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την έμπρακτη υποστήριξη ευπαθών ομάδων της κοινωνίας, και ιδιαίτερα των παιδιών.
Έτσι, συμβάλλουμε διαχρονικά στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, μέσα από ένα πρόγραμμα δράσεων και ενεργειών που αφορούν τη διατροφή και την υποστήριξη του έργου φιλανθρωπικών ιδρυμάτων και οργανισμών.
Η Ένωση «Μαζί για το παιδί», το ορφανοτροφείο Μέλισσα στη Θεσσαλονίκη, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι κάποιοι μόνο από τους οργανισμούς, των οποίων το έργο στηρίζουμε διαχρονικά.
Το 2017 καταφέραμε να στηρίξουμε το έργο φιλανθρωπικών οργανισμών, ιδρυμάτων και τοπικών συλλόγων, παρέχοντας περισσότερους από 25 τόνους λαχανικών και ζυμών. Το 2018 η χορηγία των προϊόντων ξεπέρασε τους 30 τόνους, ενώ φέτος γιορτάζοντας τα 50 χρόνια Μπάρμπα Στάθης, δεσμευόμαστε για μεγαλύτερη στήριξη των οργανισμών αυτών με 50 τόνους λαχανικών και ζυμών, με τη δράση «50 χρόνια, 50 τόνοι που κάνουν καλό»!
-ΠΑΙΔΕΙΑ & ΕΚΠ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Συνεργασία με το Α.Π.Θ.: Πιστεύουμε ότι η παιδεία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ευημερίας μιας κοινωνίας. Έτσι η ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ υποστηρίζει την ελληνική γεωργία μέσα από τη στήριξη νέων Ελλήνων επιστημόνων, σε συνεργασία με το τμήμα Γεωπονίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Παρέχουμε τη δυνατότητα κάθε χρόνο σε 2 αποφοίτους του τμήματος Γεωπονίας, να εκπαιδευθούν σε εφαρμοσμένες καλλιεργητικές πρακτικές αποκτώντας εργασιακή εμπειρία στον κλάδο τους και να έρθουν σε επαφή με την έρευνα και την τεχνολογία τελευταίας αιχμής που εφαρμόζεται καθημερινά από την εταιρεία, με προοπτική ένταξης στο μόνιμο ανθρώπινο δυναμικό της.

Συνεργασία με την Αμ. Γεωργική Σχολή: Υλοποιούμε και είναι σε εξέλιξη μία νέα συνεργασία της εταιρείας με την Αμ. Γεωργική Σχολή. Πρόκειται για εκπαιδευτικά επαγγελματικά προγράμματα που απευθύνονται στους συμβολαιακούς μας γεωργούς, τα οποία θα πραγματοποιηθούν σε στενή συνεργασία με την Γεωπονική Διεύθυνση της εταιρείας. Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν περισσότερες από 20 ώρες θεωρίας και εκπαίδευσης στον αγρό, στόχο έχουν να εκπαιδεύσουν τους γεωργούς μας στην ευφυή γεωργία και τις πιο σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές που διαφυλάσσουν την αειφορία του περιβάλλοντος και θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα, τη Φλώρινα, την περιοχή της Απολλωνίας, του Κιλκίς και των Γιαννιτσών

Με σεβασμό στο περιβάλλον
Η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί για την ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ, υψίστης σημασίας προτεραιότητα. Μέσω των πρακτικών πράσινης ανάπτυξης, μειώνεται το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, υλοποιώντας δράσεις για την εξοικονόμηση της ενέργειας και την ελαχιστοποίηση των ρύπων, την αύξηση της ανακύκλωσης, την προστασία της βιοποικιλότητας του οικοσυστήματος, καθώς και την ορθή χρήση του νερού.
Η δέσμευση της υπεύθυνης περιβαλλοντικής συμπεριφοράς αποτυπώνεται στην περιβαλλοντική πολιτική που έχει υιοθετήσει η Εταιρεία, με στόχο την μείωση Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος σύμφωνα με το Βιώσιμο Μοντέλο Πράσινης Διαχείρισης πιστοποιημένο κατά ISO 14001/2015 το οποίο εφαρμόζει.

Επιπλέον, μέσω των επενδύσεων που υλοποιήσαμε την τελευταία 4ετία με σκοπό την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, τη βελτίωση της παραγωγικότητας καθώς και την αναβάθμιση της λειτουργίας των εργοστασίων μας στα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, επιτεύχθηκαν πέραν των θετικών οικονομικών αποτελεσμάτων και σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη: μείωση της ειδικής κατανάλωσης του νερού κατά 32% την τελευταία τετραετία, μείωση της ειδικής κατανάλωσης της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 16% την τελευταία τετραετία και μείωση της ειδικής κατανάλωσης θερμικής ενέργειας κατά 45% την τελευταία τετραετία.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share