Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Φανταστικό ψάρι πλακί στον φούρνο!

Η πιο εύκολη και νόστιμη συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε!

4 Ιουνίου 2019 10:15
Φανταστικό ψάρι πλακί στον φούρνο!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει τις καλύτερες συνταγές για εσάς και την οικογένεια σας! Αυτή την φορά θα σας προτείνουμε την φανταστική συνταγή με ψάρι πλακί στον φούρνο!

Υλικά:

1 1/4
κιλού ψάρι (ολόκληρο ή κομμένο φέτες)

3/4
κιλού κρεμμύδια ξερά

1
κεφάλι σκόρδο

1 1/3
φλιτζανιού λάδι

3/4
κιλού τομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά γεμάτη τοματοπελτέ

1/2
φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

1/2
φλιτζάνι κρασί λευκό

1
λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και πλένετε το ψάρι. Το αλατοπιπερώνετε, του στύβεται πάνω το χυμό του λεμονιού και το αφήνετε να μείνει περίπου 60 λεπτά. Καθαρίζετε τα κρεμμύδια και τα κόβετε σε λεπτές φέτες. Τα πλένετε σε τρυπητό. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το σκόρδο και το μαϊντανό. Περνάτε τις τομάτες από τρυπητό ή λιώνετε τον τοματοπελτε σε 2 φλυτζάνια νερό. Παίρνετε ταψάκι και ρίχνετε το μισό λάδι.

Στρώνετε τα κρεμμύδια μια στρώση και τα πασπαλίζετε με το μισό μαϊντανό και σκόρδο. Τοποθετείτε το ψάρι πάνω και το πασπαλίζετε με τον υπόλοιπο μαϊντανό και σκόρδο. Το περιλούζεται με το λάδι, προσθέτετε το κρασί και την τομάτα και το βάζετε σε μέτριο φούρνο επί 30 λεπτά.

Η διαφορετική ομελέτα με ζυμαρικά!

Μην πετάτε ποτέ τα σπαγγέτι που σας έμειναν! Παντρέψτε τα με αυγά και κάντε μια χορταστική ομελέτα!

Και ορίστε η συνταγή!

ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζ. τσαγ. βρασμένα σπαγγέτι Νο 6
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κύβους
8 αυγά
1 φλιτζ. τσαγ. τσένταρ τριμμένο
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι μαύρο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ ρίξτε τα αυγά και χτυπήστε τα με έναν αυγοδάρτη. Αλατιπιπερώστε .
2. Προσθέστε τις ροδέλες του κολοκυθιού , το τυρί, τον ψιλοκομμένο και τα βρασμένα σπαγγέτι.
3. Ανακατέψτε τα με μια πιρούνα.
4. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίξτε 1 κ. σ. ελαιόλαδο και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά.
5. Μόλις ζεσταθεί αδειάστε το μείγμα στο τηγάνι και αφήστε την ομελέτα να σιγοψηθεί για 5'-6' από την κάτω πλευρά.
6. Μετά βάλτε το τηγάνι στον φούρνο και ψήστε την πάνω πλευρά της ομελέτας στο γκριλ για 10'.
7. Σερβίρετε την ζεστή.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share