Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η διαφορετική ομελέτα με ζυμαρικά!

Πολύ ωραία συνταγή

3 Ιουνίου 2019 19:15
Η διαφορετική ομελέτα με ζυμαρικά!

Μην πετάτε ποτέ τα σπαγγέτι που σας έμειναν! Παντρέψτε τα με αυγά και κάντε μια χορταστική ομελέτα!

Και ορίστε η συνταγή!

ΥΛΙΚΑ
2 φλιτζ. τσαγ. βρασμένα σπαγγέτι Νο 6
2 κ. σ. ελαιόλαδο
2 κολοκύθια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε κύβους
8 αυγά
1 φλιτζ. τσαγ. τσένταρ τριμμένο
1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι
Φρέσκο πιπέρι μαύρο τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μπολ ρίξτε τα αυγά και χτυπήστε τα με έναν αυγοδάρτη. Αλατιπιπερώστε .
2. Προσθέστε τις ροδέλες του κολοκυθιού , το τυρί, τον ψιλοκομμένο και τα βρασμένα σπαγγέτι.
3. Ανακατέψτε τα με μια πιρούνα.
4. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίξτε 1 κ. σ. ελαιόλαδο και τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά.
5. Μόλις ζεσταθεί αδειάστε το μείγμα στο τηγάνι και αφήστε την ομελέτα να σιγοψηθεί για 5'-6' από την κάτω πλευρά.
6. Μετά βάλτε το τηγάνι στον φούρνο και ψήστε την πάνω πλευρά της ομελέτας στο γκριλ για 10'.
7. Σερβίρετε την ζεστή.

Η καλύτερη και η πιο εύκολη μηλόπιτα!

Η μηλόπιτα είναι ένα γλυκό που το αγαπούν όλοι. Εμείς στο Athensmagazine.gr, σου βρήκαμε τη συνταγή για πιο τέλεια μηλόπιτα.

Υλικά

1 ποτήρι ζάχαρη (250 γρ.)
1 ποτήρι αλεύρι (150 γρ.) που φουσκώνει μόνο του*
4 αυγά
2 βανίλιες
3 μήλα (2 Golden και 1 Granny Smith)
2-3 κ.τ.σ. ζάχαρη
½ κ.τ.σ κανέλα
1 λεμόνι, χυμός
100 γρ. βούτυρο
50 γρ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη

Εκτέλεση

Βουτυρώνω μια στρογγυλή φόρμα (26 cm) με αποσπώμενη βάση και την πασπαλίζω με ζάχαρη. Καθαρίζω τα μήλα, τα κόβω πρώτα στα τέσσερα κατόπιν σε φετούλες και τα τοποθετώ στη φόρμα. Ρίχνω τον μισό χυμό, πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα, ρίχνω τα καρύδια και περιχύνω με το βούτυρο (το ζεσταίνω σε μπρικάκι μέχρι να λιώσει).

Χτυπάω καλά τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτω το αλεύρι κοσκινισμένο, τις βανίλιες και τον υπόλοιπο χυμό.

Αδειάζω τη σχετικά υγρή ζύμη πάνω από τα μήλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 45 λεπτά.

Βγάζω τη μηλόπιτα από τον φούρνο, αφαιρώ το τσέρκι και την αφήνω για λίγο σε σχάρα.

Τρώγεται ζεστή, χλυαρή, κρύα και ταιριάζει υπέροχα με παγωτό βανίλια.

Το τέλειο σνακ με τυρί! (Video)

Το τέλειο σνακ με τυρί! Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές!

Είτε είναι καλοκαίρι, είτε χειμώνας, με ήλιο ή βροχή, πάντα υπάρχει κάποιος αγώνας που παίζει στην τηλεόραση. Και όλοι ξέρουν ότι το σνακ είναι πολύ σημαντικό για την δημιουργία της τέλειας ατμόσφαιρας. Πρώτον και κυριότερο, το σνακ πρέπει να τρώγεται εύκολα για να μην αποσπά την προσοχή από τον αγώνα. Επίσης, πρέπει να υπάρχει ένα νόστιμο συνοδευτικό.

Πέρα από όμορφη εμφάνιση, το σνακ σας πρέπει να είναι και νόστιμο. Έχοντας αυτό στο νου σας παρουσιάζουμε το ρολό τυριού με μπίρα.

Για την ζύμη:

-3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
-1 3/4 κ.σ. Ξηρή μαγιά
-4 κ.σ. Λάδι
-2 κ.γ. Αλάτι
-1 φλιτζάνι νερό
-100 γρ. Τυρί τσένταρ σε κύβους

Για το συνοδευτικό:

-200 γρ. Τυρί κρέμα
-200 γρ. Τυρί τσένταρ, τριμμένο
-100 γρ. Μοτσαρέλα, τριμμένη
-1/2 φλιτζάνι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο
-100 γρ. Μπίρα

Θα χρειαστείτε επίσης:

-1 κρόκο αβγού

Οδηγίες:

Ζυμώστε μαζί όλα τα υλικά εκτός από το τυρί σχηματίζοντας μια μπάλα και αφήστε την σε ζεστό μέρος για 1 ώρα. Μόλις φουσκώσει, πλάστε 12 μπαλάκια ίδιου μεγέθους και βάλτε μέσα από έναν κύβο τσένταρ.

Βάλτε τα μπαλάκια γύρω από την άκρη ενός τηγανιού που να μπαίνει στο φούρνο, σχηματίζοντας έναν κύκλο.

Ανακατέψτε τα υλικά του συνοδευτικού σε ένα μπολ. Αφήστε περίπου 80 γραμμάρια τσένταρ στην άκρη. Προσθέστε το συνοδευτικό στη μέση του τηγανιού.

Απλώστε τον κρόκο πάνω από την ζύμη και ρίξτε το υπόλοιπο τυρί πάνω στο συνοδευτικό.

Βάλτε το τηγάνι στον φούρνο στους 180 για 30 λεπτά.

Μόλις το ψήσετε, όλοι θα τρέξουν να το δοκιμάσουν! Για πιο μεγάλους αγώνες, φροντίστε να φτιάξετε περισσότερα ρολά για τους πεινασμένους καλεσμένους σας!

Δείτε το βίντεο της συνταγής:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share