Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019

Μαλακά μπισκότα με μπανάνα χωρίς ζάχαρη!

Γευστικότατα!

1 Ιουνίου 2019 12:42
Μαλακά μπισκότα με μπανάνα χωρίς ζάχαρη!

Τα συγκεκριμένα μαλακά μπισκότα χωρίς ζάχαρη με μπανάνα είναι πολύ θρεπτικά, ενώ δεν περιέχουν αλεύρι και αυγά. Περιέχουν λίγα υλικά και τρώγονται ωμά από το μπολ.

Είναι ιδανικά για παιδάκια που είναι στην ανάπτυξη γιατί περιέχουν φυστικοβούτυρο που είναι πολύ ωφέλιμο μιας και περιέχει καλά λιπαρά που βοηθά στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Επίσης, το φυστικοβούτυρο περιέχει πολλές φυτικές ίνες, σας χορταίνει για αρκετή ώρα και τέλος, κάνει καλό και στην εμφάνισή μας γιατί περιέχει βιταμίνη Β και βιοτίνη.

Τα μπισκότα αυτά είναι επίσης γι’ αυτούς που δεν τρώνε ζάχαρη αλλά δεν θέλουν να στερούνται τις γλυκές απολαύσεις. Τέλος, αν είστε σαν εμένα, που τρέχω όλη μέρα, να τα φτιάξετε γιατί είναι ιδανικό σνακ όταν θέλουμε κάτι γλυκό για έξτρα ενέργεια έτσι ώστε να τα βγάλουμε πέρα!

undefined

Έκτος από το φυστικοβούτυρο τα μαλακά αυτά μπισκότα χωρίς ζάχαρη περιέχουν μπανάνα που είναι γεμάτη ιχνοστοιχεία και βιταμίνες αλλά και chia seeds (το superfood των αρχαίων της Λατινικής Αμερικής) που πλούσια επίσης σε ω-3 λιπαρά οξέα, μαγνήσιο και αντιοξειδωτικά.

Διαβάστε την συνταγή που ακολουθεί, φτιάξτε αυτά τα μαλακά μπισκότα χωρίς ζάχαρη με μπανάνα και θα δείτε πόσο θα τα λατρέψετε και εσείς και τα μικρά σας.

2 μπανάνες ώριμες, λιωμένες με το πιρούνι
1/4 κούπας chia seeds, μουλιασμένα σε 1 κούπας νερό ( για 10 λεπτά)
1/4 κούπας ζάχαρη καρύδας
1 κούπα φυστικοβούτυρο (ή άλλο βούτυρο από καρπούς)
3 κουταλιές σούπας κακάο άγλυκο
1 βανιλίνη
1 κουταλάκι baking powder

Εκτέλεση: Στρώνετε το ταψί του φούρνου με λαδόκολλα και προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα. Λιώνετε τις μπανάνες με το πιρούνι σε ένα μέτριο μπολ. Ρίχνετε μέσα στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά με μια σπάτουλα για να γίνουν όλα μια σχεδόν ομοιόμορφη ζύμη. Με δύο κουτάλια της σούπας βάζετε μικρές ποσότητες ζύμης στο ταψί σε μικρή απόσταση, γιατί θα φουσκώσουν αρκετά. Τα ψήνετε 10 λεπτά και μετά προσεκτικά τα βγάζετε από το ταψί σε μια σχάρα να κρυώσουν.

Τα μπισκότα θα είναι πολύ μαλακά, μόλις βγουν από το φούρνο οπότε μην τα βγάλετε από το ταψί με το χέρι αλά με μια πλατιά σπάτουλα. Τρώγονται αμέσως αλλά και σε θερμοκρασία δωματίου είναι μια χαρά! Μπορείτε να τα διατηρήσετε μέχρι και 4 μέρες στο ψυγείο σε καλά κλεισμένο δοχείο και όταν είναι να τα φάτε, βγάλτε τα λίγο πριν για να μην είναι κρύα.

Δείτε μία παραλλαγή της συνταγής στα αγγλικά:

Τα πιο νόστιμα cookies που έχεις φάει ποτέ!

Τα μπισκότα είναι παντός καιρού και κάθε εποχής. Συνοδεύεις τον καφέ σου, ικανοποιείς τις λιγούρες ( πρωινές, απογευματινές), και είναι ένα από τα αγαπημένα γλυκά σνακ των παιδιών. Ειδικά αν έχουν σοκολάτα.

Η συνταγή λοιπόν που σας προτείνουμε σήμερα είναι για αφράτα μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας και είναι πραγματικά πεντανόστιμα! Απλά φροντίστε να τα έχετε σε δροσερό μέρος, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

Τι θα χρειαστείτε:

Υλικά
380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα ψησίματος
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
227 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρ. ζάχαρη
247 γρ. καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια
2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
340 γρ .δάκρυα σοκολάτας

Το πιο εύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτας!

Το πιο εύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτας!

Οι ζέστες έχουν ήδη φτάσει και τι είναι πιο ιδανικό φυσικά από το παγωτό σοκολάτας, γρήγορα, πανεύκολα, χωρίς παγωτομηχανή, χωρίς μετρήσεις υλικών, χωρίς ανακάτεμα!

Ένα κρεμώδες παγωτό που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας με σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος και καρύδια.

Υλικά

170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
2 βανίλιες
330 ml κρέμα γάλακτος από φρέσκο αγελαδινό γάλα με 35% λιπαρά
4 κ. γλ. κακάο 100%
100 γρ. περίπου καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση

Το πιο εύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτας!
Βήμα 1ο:Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Βήμα 2ο: Προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα το ζαχαρούχο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 3: Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (προσοχή να είναι κρύα) με το μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί. Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.

Βήμα 4ο: Ρίχνουμε το 1/3 από τη σαντιγί μέσα στο μπολ με το ζαχαρούχο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί και αναδιπλώνουμε το μείγμα με τη σπάτουλα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο από τη σαντιγί. Προσοχή: καθώς ανακατεύετε να πιέζετε που και που τη σπάτουλα σιλικόνης στα τοιχώματα και τον πάτο του μπολ ώστε να μην μείνει μείγμα σοκολάτας – ζαχαρούχου χωρίς να αναμειχθεί με τη σαντιγί. Είναι σημαντικό!!!

Βήμα 5ο: Προσθέτουμε στο μείγμα το κακάο για έξτρα σοκολατένια γεύση, ανακατεύουμε απαλά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα καρύδια θρυμματίζοντάς τα με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε και το παγωτό μας είναι έτοιμο για την κατάψυξη!

Βήμα 6ο: Αδειάζουμε το παγωτό σε ένα μπολ κατάλληλο για την κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει τουλάχιστον 8 ώρες.

Απολαύστε το παγωτό σερβίροντάς το σε μπολάκια και γαρνίρετε με τρίμμα σοκολάτας, με σιρόπι της αρεσκείας σας ή με τρίμμα μπισκότο.


Για να ξετρελάνετε τους μικρούς σας φίλους χρησιμοποιήστε χωνάκια του εμπορίου, λιώστε κουβερτούρα για να γαρνίρετε τα χωνάκια, αφήστε στη συντήρηση για μερικά λεπτά μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και γεμίστε τα με παγωτό. Πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς και σιρόπι σοκολάτας!

Σημαντικές επισημάνσεις

Με τη βασική συνταγή παγωτό σοκολάτα μπορείτε να φτιάξετε υπέροχη τούρτα παγωτό σοκολάτα με παντεσπάνι καρυδιού ή ατομικά παγωτά με τραγανή επικάλυψη σοκολάτας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Προσθέστε το κακάο στο μείγμα κοσκινίζοντάς το με το σουρωτήρι του τσαγιού ώστε να γίνει πούδρα και να διαλυθούν τυχόν γρομπαλάκια.
Για να συντηρήσετε το παγωτό στην κατάψυξη προτιμήστε μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος που αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα πλαστικά μπολ ή τα καπάκια των μπολ που δεν είναι κατάλληλα για την κατάψυξη μπορεί να σπάσουν όταν προσπαθήσετε να τα ανοίξετε.
Αν είστε fan της bitter σοκολάτας αντικαταστήστε την κουβερτούρα γάλακτος με κουβερτούρα μεγάλης περιεκτικότητας σε κακάο (πάνω από 75 %)
Μπορείτε να ενισχύσετε το παγωτό με ακόμη περισσότερη σοκολατοαπόλαυση προσθέτοντας τρίμμα ή σταγόνες σοκολάτας. Επίσης πάει σούπερ τέλεια με κομπόστα κεράσι ή βύσσινο! Ανακατέψτε τα μέσα στο παγωτό πριν παγώσει ή γαρνίρετε το παγωτό πριν το σερβίρισμα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τα υπέροχα ρολάκια κανέλας!

Tα πιο νόστιμα καραμελωμένα ποπκόρν!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share