Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Τα υπέροχα ρολάκια κανέλας!

Δείτε τη συταγή...

31 Μαΐου 2019 09:01
Τα υπέροχα ρολάκια κανέλας!

Το ρολάκια κανέλας ή cinnamon rolls είναι ένας γευστικός πειρασμός. Ξέρετε ότι είναι πολύ εύκολο να τα φτιάξετε;

Μπορεί να φαίνεται δύσκολο αλλά δεν είναι. Δείτε τη συνταγή:

Tα πιο νόστιμα καραμελωμένα ποπκόρν!

Το σνακ που συνοδεύει τις ταινίες, είναι πεντανόστιμο και αγαπημένο ακόμα και αν περιέχει μόνο βούτυρο και αλάτι.

Μπορείτε να πειραματιστείτε με μια εναλλακτική συνταγή, το καραμελωμένο ποπκόρν με σόγια σος είναι μια εξωτική παραλλαγή που επιφυλάσσει διαδοχικές -ευχάριστες- εκπλήξεις στον ουρανίσκο.

Υλικά

8 φλιτζ. έτοιμο ποπκόρν (από περίπου ½ φλιτζ. σπόρους καλαμποκιού)


¾ φλιτζ. ζάχαρη

¼ φλιτζ. νερό

¼ φλιτζ. σόγια σος

3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, κομματιασμένο

1 κ.σ. σησαμέλαιο

½ κ.γ. μαγειρική σόδα

½ τζίντζερ σε σκόνη

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου. Στρώνετε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψεκάζετε με σπρέι μαγειρικής ένα μπολ και προσθέτετε το ποπκόρν στο εσωτερικό του.


2. Σε κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους, σε μέτρια προς υψηλή φωτιά, αναμειγνύετε το νερό με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να πάρει χρυσοκίτρινο χρώμα, περίπου για 10 λεπτά.

3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε στο σιρόπι τη σόγια σος, το βούτυρο και το σησαμέλαιο. Μόλις λιώσει όλο το βούτυρο, ξαναβάζετε το σκεύος στο μάτι της κουζίνας και αφήνετε να πάρει μια βράση. Συνεχίζετε το μαγείρεμα για 2 λεπτά ακόμα.

4. Αποσύρετε ξανά την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τη μαγειρική σόδα και το τζίντζερ. Μόλις γίνουν ομοιόμορφο μείγμα, περιχύνετε στο ποπκόρν και ανακατεύετε να καλυφθεί καλά.


5. Απλώνετε το ποπκόρν στο ταψί και ψήνετε στο φούρνο για 20 λεπτά, ανακατεύοντάς το μία φορά περίπου στα 10 λεπτά.

6. Βγάζετε το ποπκόρν από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς προτού το σερβίρετε. Όσο περισσέψει (αμφίβολο ότι θα περισσέψει) μπορεί να διατηρηθεί σε αεροστεγές δοχείο για πολλές μέρες.

Tip: Μη σας προβληματίσει αν, βγάζοντας το ποπκόρν από το φούρνο, η καραμέλα είναι κολλώδης. Θα γίνει σκληρή μόλις αρχίσει να κρυώνει. Αυτό το καραμελωμένο ποπκόρν μπορείτε να το φάτε άνετα με τα χέρια χωρίς να λερώνετε τα δάχτυλά σας.

Γιατί τα ποπ κορν του σινεμά είναι κίτρινα;

Τα ποπ κορν του σινεμά έχουν κάτι που ξεχωρίζουν από αυτά του σπιτιού. Εχουν μια απολαυστική, για πολλούς, βουτυρένια γεύση που τα κάνουν ακαταμάχητα.

Ωστόσο, αυτή η βουτυρένια αίσθηση που μας αφήνουν δεν έχει καμία σχέση με το... βούτυρο, καθώς δεν περιέχουν ούτε μια κουταλιά.

Το κίτρινο χρώμα που νομίζουμε πως έχουν από το βούτυρο, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα μείγμα Flavacol, ενός αλατιού που «κολλάει» στο ποπ κορν και του κάνει να μην συσσωρεύεται στον πάτο του κουτιού, όπως θα γινόταν με το κλασικό θαλασσινό αλάτι, και ενός λαδιού που θυμίζει τη γεύση του βουτύρου.

Το Flavacol αποτελείται μεταξύ άλλων από Β καροτίνη, πολυδιμεθυλοσιλοξάνιο και τριτοταγή βουτυλυδροκινόνη, που έχουν κριθεί ασφαλή για κατανάλωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share