Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Η πιο γρήγορη συνταγή για ογκρατέν πατάτες!

Φοβερές!

30 Μαΐου 2019 14:57
Η πιο γρήγορη συνταγή για ογκρατέν πατάτες!

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει την καλύτερη συνταγή για ογκρατέν πατάτες! Πραγματικά θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή!

Υλικά:

5-6 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο

1 κρέμα γάλακτος (200 γραμ.)
1 αυγό

κασέρι ή Gouda τριμμένο ή σε φέτες
μπέικον σε κομματάκια
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Στρώνετε τις πατάτες σε ταψάκι Νο 28 αφού τις έχετε αλατοπιπερώσει.
    2. Ανάμεσα στις στρώσεις από τις πατάτες ρίχνετε το κασέρι ή το Gouda και το μπείκον.
    3. Ανακατεύετε το γάλα με την κρέμα και το αυγό και περιχύνετε τις πατάτες.
    4. Ψήνετε στους 200 βαθμούς σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά και ξεσκέπαστο για άλλα 30 λεπτά.

Τάρτα με ντομάτες και ελιές

Είμαστε σίγουροι ότι αυτή την συνταγή θα την λατρέψετε! Εύκολη και σίγουρα πολύ γευστική, τάρτα με ντομάτες και ελιές

Υλικά

1 έτοιμο φύλλο για τάρτες

300 γρ. τόνο σε λάδι

10 ντοματίνια

200 γρ. μοτσαρέλα

10 ελιές χωρίς κουκούτσι

Φρέσκος βασιλικός

Αλάτι

Εκτέλεση

Απλώνουμε τη ζύμη σε ένα σκεύος για τάρτες.

Στραγγίζουμε τον τόνο και τον ρίχνουμε πάνω στη ζύμη, μαζί με τα ντοματίνια αφού τα ψιλοκόψουμε, τις ελιές και τη μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους.

Προσθέτουμε λίγο βασιλικό, αλάτι και ελαιόλαδο και ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμη αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share