Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Οι καλύτερες συνταγές από ταινίες που θα φτιάξετε κι εσείς!

Εμπνευστείτε!

30 Μαΐου 2019 14:29
Οι καλύτερες συνταγές από ταινίες που θα φτιάξετε κι εσείς!

Όλοι έχουμε δει διάφορες ταινίες που εμπεριέχουν συνταγές και θέλαμε κι εμείς να τρώμε ή να έχουμε την συνταγή! Παρακάτω θα δείτε τις καλύτερες συνταγές από ταινίες που θέλετε να φτιάξετε κι εσείς!

Κάποια από αυτά μπορείς να τα φτιάξεις στην κουζίνα σου και εμείς σου έχουμε τις συνταγές.

H μαγειρική απαιτεί φαντασία, ενίοτε και κινηματογραφική. Πώς αλλιώς θα μπορούσες άλλωστε να μαγειρέψεις όλα εκείνα τα φανταστικά (με την κυριολεκτική έννοια του όρου) φαγητά, που έχεις δει σε γνωστές σειρές και ταινίες και στην πραγματικότητα προέκυψαν όχι από τις εμπνεύσεις κάποιου σεφ αλλά από αυτές των σεναριογράφων;

Lemon cakes, Game of Thrones

Η άχρηστη η Sansa Stark τουλάχιστον ξέρει να φτιάχνει λεμονόπιτες, με τη συνταγή της να είναι η πιο αναγνωρίσιμη του GοT.

Υλικά: Σπρέι ελαιόλαδου, 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 2 κ.γ. baking powder, 3/4 κ.γ. αλάτι kosher. 1/4 κ.γ. baking soda, μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, 2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού, 1 κ.σ. πάστα βανίλιας, μισό φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού, μισό φλιτζάνι βούτυρο, 1¾ φλιτζανιού ζάχαρη, 3 αυγά, 1 λεμόνι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες.

Εκτέλεση: Προθερμαίνεις το φούρνο στους 350° και ψεκάζεις με το λάδι ένα ταψάκι. Ανακατεύεις το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και την baking soda σε ένα μπολ, ενώ σε μια κούπα συνδυάζεις την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα λεμονιού, τη βανίλια και το χυμό λεμονιού. Χτυπάς στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτεις τα αυγά και συνεχίζεις να τα ανακατεύεις γι’ ακόμη δυο λεπτά.

Χαμηλώνεις στο ελάχιστο το μίξερ και προσθέτεις στο μείγμα το αλεύρι και τα υπόλοιπα ξηρά στοιχεία, εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος. Στη συνέχεια βάζεις λίγο βούτυρο στο ταψάκι και έπειτα το μείγμα, και το τοποθετείς στο φούρνο για ψήσιμο. Το αφήνεις σχεδόν μια ώρα μέχρι να αποκτήσει ένα χρυσό χρώμα. Μόλις ψηθεί, το αφήνεις να κρυώσει για τουλάχιστον ένα μισάωρο.

Εν τω μεταξύ, χρησιμοποιείς όση ζάχαρη έχει απομείνει και 3 κ.σ. νερό και τα φέρνεις σε βράση, μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Σε αυτό, προσθέτεις τα κομμάτια λεμονιού και τα αφήνεις να βράσουν σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό. Σβήνεις τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσουν για μια ώρα, ώστε να διαμορφωθεί το σιρόπι.

Μετά, του προσθέτεις περίπου 1/4 φλιτζανιού χυμό λεμόνι. Μεταφέρεις το κέικ στον πάγκο της κουζίνας και το κόβεις σε κομμάτια της αρεσκείας σου. Ρίχνεις σε κάθε ένα από αυτά σιρόπι και προσθέτεις από μια φέτα λεμονιού.

Butterbeer, Harry Potter

Πολλά φαγητά και ποτά βρίσκει κάποιος στις ταινίες του Harry Potter, αλλά η butterbeer (που στην ουσία δεν είναι μπύρα αλλά γλυκό) μοιάζει το πιο δελεαστικό από όλα.

Υλικά: 1 οικογενειακό παγωτό με γεύση βανίλια, 1/4 φλιτζανιού butterscotch σως, 32 μεζούρες cream soda.

Εκτέλεση: Βάλε 4 ποτήρια στην κατάψυξη για 25 λεπτά ώστε να κρυώσουν. Στο μπλέντερ ανακάτεψε το παγωτό με την cream soda. Βγάλε τα ποτήρια από την κατάψυξη, βάλε σε αυτά το μείγμα και συμπλήρωσε με butterscotch σως. Σερβίρεις με καλαμάκι και κουτάλι.

Pan-Galactic Gargle Blaster, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy

Αν έχεις δει την ταινία επιστημονικής φαντασίας του 2005, αποκλείεται να μην έχεις την απορία πώς θα ήταν το περίφημο Pan-Galactic Gargle Blaster. Ορίστε λοιπόν.

Υλικά: 1/2 μεζούρα bourbon, 3/4 μεζούρας gin, 1 μεζούρα λικέρ μήλο, 1/2 μεζούρα Blue Curacao, 1 μεζούρα χυμό λεμόνι, 1/2 σιρόπι ζάχαρης, 1 φλούδα λεμονιού για γαρνίρισμα.


Εκτέλεση: Βάζεις τα υλικά στο shaker με πάγο και ανακατεύεις καλά. Σουρώνεις σε ποτήρι martini, προσθέτοντας τη φλούδα λεμονιού.

Lembas, The Lord of the Rings

«Γεμίζει το στομάχι με μια μόνο μπουκιά» έλεγε ο Legolas για το περίφημο ψωμί της Μέσης Γης. Δεν ξέρουμε πόση σχέση μπορεί αυτό να έχει με την πραγματικότητα αλλά γιατί να μην το ανακαλύψεις φτιάχνοντας και μόνος σου το ψωμί των ξωτικών, από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών;

Υλικά: 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1 μπανάνα πολτοποιημένη, ¼ φλιτζανιού λάδι καρύδας, 2 κ.σ. σπόρους chia, μισό φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου, λίγο αλάτι.

Εκτέλεση: Ανακατεύεις τους σπόρους chia με δυο ποτήρια νερό και τα αφήνεις για 5 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί gel. Εν συνεχεία το ανακατεύεις με την μπανάνα και το λάδι καρύδας σε ένα μεγάλο μπολ και μετά προσθέτεις και το αλάτι. Ανακάτεψε ελαφρά με το αλεύρι και σχημάτισε μια σφαίρα με τη ζύμη, στη συνέχεια βάλ’ τη στο ψυγείο για μία ώρα. Αλεύρωσε μια επιφάνεια και πλάσε πάνω σε αυτή τη ζύμη.

Χώρισε τη σε τετράγωνα και φτιάξε ένα «Χ» με μαχαίρι στην πάνω πλευρά κάθε ενός από αυτά. Ψήσε τα στο φούρνο για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Big Kahuna Burger, Pulp Fiction

Ο ξέφρενος χορός της Uma Thurman και του John Travolta υπό τους ρυθμούς της πειραγμένης «Μισιρλού», δεν αποτελεί τη μοναδική αλησμόνητη σκηνή του Pulp Fiction. Μία ακόμη, επίσης αγαπημένη, ιδίως αν είσαι λάτρης του πιο hype αυτή τη στιγμή street food, είναι εκείνη με τον Samuel L. Jackson να καταβροχθίζει με λαιμαργία ένα ζουμερό burger. Αυτό που ακολουθεί δηλαδή.

Υλικά (για δύο burger): 260 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, 1 κ.σ. σως teriyaki, 2 φέτες ανανά, 2 κομμάτια bacon ξεροτηγανησμένα, 2 φέτες ημίσκληρο κίτρινο τυρί, πικάντικη μαγιονέζα, μπαχαρικά της αρεσκείας σου για το μπιφτέκι.

Εκτέλεση: Ανακατεύεις τον κιμά με τα μπαχαρικά και τη σως teriyaki σε ένα μπολ. Χωρίζεις το μείγμα σε δυο μπιφτέκια. Ψήνεις τον ανανά στο grill για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Ψήνεις το μπιφτέκι στο βαθμό που επιθυμείς και το προθετείς πάνω του το bacon και το τυρί. Αλείφεις το κάτω ψωμάκι με τη μαγιονέζα και εν συνεχεία βάζει από πάνω το μπιφτέκι και τον ανανά. Συμπληρώνεις μαγιονέζα και σκεπάζεις με το πάνω ψωμάκι

Blue milk, Star Wars

Στο επεισόδιο A New Hope του 1977, οι Luke, Owen και Beru κάθονται και γευματίζουν στο ίδιο τραπέζι. Εκεί κάνει την εμφάνισή του το μπλε γάλα, όπως επίσης και στην επάνω κομμένη σκηνή.

Υλικά: 250 ml γάλα της αρεσκείας σου, 2 κ.σ. γιαούρτι, 1 μπανάνα πολτοποιημένη, μερικές σταγόνες μπλε χρώματος για φαγητά, 1 κ.γ. μέλι.

Εκτέλεση: Βάζεις όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα ανακατεύεις μέχρι το ρόφημα να γίνει εντελώς λείο. Στη συνέχεια προσθέτεις το χρώμα, ανακατεύεις και σερβίρεις.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share