Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Τέλειο ριζότο με κοτόπουλο!

Φοβερή συνταγή!

28 Μαΐου 2019 15:10
Τέλειο ριζότο με κοτόπουλο!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για εσάς και την οικογένεια σας! Αυτή τη φορά σας προτείνουμε το τέλειο ριζότο με κοτόπουλο!

Υλικά:

1 στήθος κοτόπουλο


1 κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο
1 φλυτζάνι ρύζι καρναρόλι
1⁄2 κόκκινη πιπεριά
1⁄2 κίτρινη πιπεριά
1⁄2 πορτοκαλί πιπεριά
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Καταρχήν βράζουμε το κοτόπουλο σε ένα κατσαρολάκι με 1 λίτρο νερό.

Μόλις είναι έτοιμο (το δοκιμάζουμε αν τρυπιέται εύκολα), βγάζουμε το κοτόπουλο απο το κατσαρολάκι και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Το ζωμό το φυλάμε χωριστά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή κατα προτίμηση σε ένα γουοκ τσιγαρίζουμε το βούτυρο με το κρεμμύδι και τις πιπεριές (αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μερικούς κόκκους καλαμπόκι). Μόλις μαλακώσουν τα υλικά προσθέτουμε το ρύζι ωμό και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

Στην συνέχεια ρίχνουμε λίγο απο τον ζωμό στο γουόκ μέχρι να καλυφθεί το ρύζι.

Μόλις το ρύζι απορροφήσει τον ζωμό προσθέτουμε το κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι. Δηλαδή προσθέτουμε λίγο ζωμό, μόλις απορροφηθεί δοκιμάζουμε το ρύζι, αν δεν είναι έτοιμο ρίχνουμε κι άλλο ζωμο κ.ο.κ. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε όλο τον ζωμό.

Μόλις το ρύζι ψηθεί, αποσύρουμε απο την φωτιά και σερβίρουμε.

Το ριζότο με κοτόπουλο θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους! Καλή όρεξη...

Tip: Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε τριμμένη φέτα από πάνω!

Σπιτικό σκορδόψωμο: Το τέλειο ορεκτικό!

Το σκορδόψωμο είναι ένα ορεκτικό που δεν πάει μόνο με την πίτσα αλλά με ότι θέλουμε. Είναι ένα ορεκτικό εύκολο αλλά και γρήγορο στην εκτέλεση!

Δείτε τη συνταγή:

Υλικά


Ψωμί μπαγιάτικο κομμένο σε χονδρές φέτες
Σκόρδο 5 σκελίδες ψιλοκομμένες
Παρμεζάνα 100 γρ τριμμένη
Βούτυρο 5 κουταλιές σούπας λιωμένο
Μαϊντανος 1 κουτάκι σούπας πολύ ψιλοκομμένο
Ρίγανη λίγο

Εκτέλεση

Κόβουμε σε χονδρές φέτες το ψωμί που μας περίσσεψε από προηγούμενες μέρες.

Βράζουμε τα σκόρδα χωρίς να τα καθαρίσουμε για 10 – 15 λεπτά σε νερό μέχρι να μαλακώσουν λίγο και μετά τα καθαρίζουμε, τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με πιρούνι.

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ,την τριμμένη παρμεζάνα, τον μαϊντανό και την ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά κι αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς οι φέτες.

Σερβίρονται ζεστές.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share