Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Μαλακά σοκολατένια μπισκότα χωρίς αλεύρι!

Εύκολη και γρήγορη συνταγή!

28 Μαΐου 2019 13:18
Μαλακά σοκολατένια μπισκότα χωρίς αλεύρι!

Τα μπισκότα σοκολάτας είναι πάντα μία καλή ιδέα για γλυκό, όταν μάλιστα αυτά ετοιμάζονται χωρίς αλεύρι και σχεδόν μέσα σε μισή ώρα.

Η ιδανική συνταγή, για τα μπισκότα σοκολάτας!

Υλικά:

2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
¾ φλιτζανιού κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
¼ κ.γ αλάτι
4 ασπράδια αυγών
½ κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 ½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:

Προθέρμανε τον φούρνο σου στους 180 βαθμούς Κελσίου και στρώσε στο ταψί σου αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη με το κακάο και το αλάτι.

Έπειτα ρίξε μέσα τα ασπράδια, το εκχύλισμα βανίλιας και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακάτεψε τα και πάλι όλα μαζί. Με ένα κουτάλι της σούπας πάρε από το μείγμα λίγο λίγο και φτιάξε τα μπισκότα. Βάλε τα στο ταψί σου και άφησε τα να ψηθούν για περίπου 10-12 λεπτά.

Το πιο εύκολο σπιτικό παγωτό σοκολάτας!

Οι ζέστες έχουν ήδη φτάσει και τι είναι πιο ιδανικό φυσικά από το παγωτό σοκολάτας, γρήγορα, πανεύκολα, χωρίς παγωτομηχανή, χωρίς μετρήσεις υλικών, χωρίς ανακάτεμα!

Ένα κρεμώδες παγωτό που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι σας με σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος και καρύδια.

Υλικά

170 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
1 ζαχαρούχο γάλα (400 γραμ.)
2 βανίλιες
330 ml κρέμα γάλακτος από φρέσκο αγελαδινό γάλα με 35% λιπαρά
4 κ. γλ. κακάο 100%
100 γρ. περίπου καρύδια (προαιρετικά)
Εκτέλεση


Βήμα 1ο:Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Βήμα 2ο: Προσθέτουμε στη λιωμένη κουβερτούρα το ζαχαρούχο και τις βανίλιες και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Βήμα 3: Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος (προσοχή να είναι κρύα) με το μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί. Μόλις σχηματιστούν απαλές κορυφές είναι έτοιμη.

Βήμα 4ο: Ρίχνουμε το 1/3 από τη σαντιγί μέσα στο μπολ με το ζαχαρούχο και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί και αναδιπλώνουμε το μείγμα με τη σπάτουλα, να ομογενοποιηθεί χωρίς όμως να χάσουμε τον όγκο από τη σαντιγί. Προσοχή: καθώς ανακατεύετε να πιέζετε που και που τη σπάτουλα σιλικόνης στα τοιχώματα και τον πάτο του μπολ ώστε να μην μείνει μείγμα σοκολάτας – ζαχαρούχου χωρίς να αναμειχθεί με τη σαντιγί. Είναι σημαντικό!!!

Βήμα 5ο: Προσθέτουμε στο μείγμα το κακάο για έξτρα σοκολατένια γεύση, ανακατεύουμε απαλά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα καρύδια θρυμματίζοντάς τα με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε και το παγωτό μας είναι έτοιμο για την κατάψυξη!

Βήμα 6ο: Αδειάζουμε το παγωτό σε ένα μπολ κατάλληλο για την κατάψυξη και το αφήνουμε να παγώσει τουλάχιστον 8 ώρες.

Απολαύστε το παγωτό σερβίροντάς το σε μπολάκια και γαρνίρετε με τρίμμα σοκολάτας, με σιρόπι της αρεσκείας σας ή με τρίμμα μπισκότο.


Για να ξετρελάνετε τους μικρούς σας φίλους χρησιμοποιήστε χωνάκια του εμπορίου, λιώστε κουβερτούρα για να γαρνίρετε τα χωνάκια, αφήστε στη συντήρηση για μερικά λεπτά μέχρι να παγώσει η σοκολάτα και γεμίστε τα με παγωτό. Πασπαλίστε με ξηρούς καρπούς και σιρόπι σοκολάτας!

Σημαντικές επισημάνσεις

Με τη βασική συνταγή παγωτό σοκολάτα μπορείτε να φτιάξετε υπέροχη τούρτα παγωτό σοκολάτα με παντεσπάνι καρυδιού ή ατομικά παγωτά με τραγανή επικάλυψη σοκολάτας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Προσθέστε το κακάο στο μείγμα κοσκινίζοντάς το με το σουρωτήρι του τσαγιού ώστε να γίνει πούδρα και να διαλυθούν τυχόν γρομπαλάκια.
Για να συντηρήσετε το παγωτό στην κατάψυξη προτιμήστε μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος που αντέχει σε χαμηλές θερμοκρασίες. Τα πλαστικά μπολ ή τα καπάκια των μπολ που δεν είναι κατάλληλα για την κατάψυξη μπορεί να σπάσουν όταν προσπαθήσετε να τα ανοίξετε.
Αν είστε fan της bitter σοκολάτας αντικαταστήστε την κουβερτούρα γάλακτος με κουβερτούρα μεγάλης περιεκτικότητας σε κακάο (πάνω από 75 %)
Μπορείτε να ενισχύσετε το παγωτό με ακόμη περισσότερη σοκολατοαπόλαυση προσθέτοντας τρίμμα ή σταγόνες σοκολάτας. Επίσης πάει σούπερ τέλεια με κομπόστα κεράσι ή βύσσινο! Ανακατέψτε τα μέσα στο παγωτό πριν παγώσει ή γαρνίρετε το παγωτό πριν το σερβίρισμα.



 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share