Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η καλύτερη συνταγή για κόκκινες φακές!

Δείτε τη συνταγή...

27 Μαΐου 2019 18:57
Η καλύτερη συνταγή για κόκκινες φακές!

Οι κόκκινες φακές είναι από το πολύ αγαπημένα φαγητά. Γενικά οι φακές είναι ένα φαγητό που έχει πολλα θετικά για την υγεία μας. Σήμερα λοιπόν, έχουμε την τέλεια συνταγή για κόκκινες φακές!

Υλικά:

½ πακέτο κόκκινες φακές

1 κρεμμύδι, καθαρισμένο και κομμένο στα τέσσερα

2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα στα δύο

1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη στα 4

αλατοπίπερο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τις κόκκινες φακές, τις βράζουμε για 5 λεπτά, τις σουρώνουμε και τις βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα, με νερό ίσα ίσα να τις σκεπάσει.

Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το καρότο, την ντομάτα και το αλατοπίπερο. Μόλις αρχίζει να βράζει, βάζουμε την φωτιά στο μέτρια και βράζουμε για 30 ώρα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να μην μας κολλήσουν.

Οι φακές μας θα αρχίσουν να λιώνουν, αλλά δεν μας πειράζει αφού μετά θα τις περάσουμε από τον μύλο.

Μόλις περάσει το μισάωρο, περνάμε τις φακές από έναν μύλο ή από το ειδικό μηχάνημα για τις σούπες (ραβδομπλέντερ). Αν δεν έχετε τίποτα από τα δύο μπορείτε να κάνετε την σούπα βελουτέ και μέσα στο multi ή το μπλέντερ.

Βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα το ομογενοποιημένο πλέον μείγμα, ρίχνουμε από πάνω το ελαιόλαδο και μόλις πάρει μία βράση αποσύρουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.

Εύκολη συνταγή για γλυκό που αδυνατίζει με 3 υλικά!

Όταν ακούμε γλυκό που αδυνατίζει το μυαλό μας αμέσως δεν το βρίσκει λογικό. Αφού είναι γλυκό πως αδυνατίζει;

Το πρόβλημα με την διατροφή όμως δεν είναι το πόσο θα φας αλλά το τι θα επιλέξεις να φας. Σε σχέση με τα γλυκά η επιλογή πρέπει να είναι ξεκάθαρη όταν κάνουμε δίαιτα. Οι διαιτολόγοι επιτρέπουν το πολύ μία σοκολάτα υγείας 30 γραμμαρίων λίγες φορές την εβδομάδα.

Ψάχνοντας όμως για κάτι διαφορετικό βρήκα και δοκίμασα μία συνταγή για σπιτικές μπάρες αλλά όχι μπάρες με την κλασσική έννοια. Συνήθως για να φτιάξουμε μπάρες χρησιμοποιούμε μέλι, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και δημητριακά. Είναι μεν υγιεινή επιλογή αλλά περιέχει αρκετούς υδατάνθρακες και θερμίδες. Η συνταγή που θα δεις παρακάτω έχει υλικά που αδυνατίζουν και είναι κατάλληλη για κάτι διαφορετικό αν κάνεις δίαιτα!

Γλυκές μπάρες που αδυνατίζουν με τρία υλικά!

Τι θα χρειαστείς

Μόνο τρία υλικά χρειάζονται και θα έχεις ένα νόστιμο και θρεπτικό γλυκό σνακ για τα απογεύματα σου. Τα υλικά είναι:

1 μπολάκι ωμά και ανάλατα αμύγδαλα
1 μπολάκι αποξηραμένα και απύρηνα κεράσια
1 μπολάκι χουρμάδες απύρηνους
Οι χουρμάδες περιέχουν φυσικά σάκχαρα, πρωτεΐνες, ασβέστιο, μαγνήσιο κ.α. Τα 100 γραμμάρια χουρμάδων έχουν 280 θερμίδες και καλύπτουν μεγάλο μέρος των καθημερινών αναγκών του οργανισμού σε μέταλλα. Περιέχουν επίσης βιταμίνη Β, φυτικές ίνες και πολυφαινόλες και έτσι είναι ιδανικοί για τον οργανισμό. Η υφή των χουρμάδων είναι κατάλληλη για παρασκευές γλυκών.

Τα κεράσια από την άλλη είναι ένα φρούτο ανοιξιάτικο με χαμηλές θερμίδες και πολλές πολύτιμες βιταμίνες. Είναι ιδανικά για δίαιτα γιατί αποτρέπουν την υπογλυκαιμία που οδηγεί στην κατανάλωση παραπάνω θερμίδων. Επιπλέον περιέχουν μελατονίνη που βοηθάει να έχουμε καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Όσον αφορά τα αμύγδαλα είναι μία πηγή πρωτεΐνης, ασβεστίου, βιταμίνης Ε και πολλών μετάλλων. Περιέχουν επίσης σίδηρο που είναι απαραίτητος όταν κάνουμε δίαιτα. Ο συνδυασμός τους με τα κεράσια που περιέχουν βιταμίνη C αυξάνει την απορρόφηση της βιταμίνης από τον οργανισμό.

Το πρώτο βήμα για να φτιάξεις το γλυκό που αδυνατίζει είναι να ρίξεις όλα τα υλικά στο multi μέχρι να γίνουν μία ενιαία μάζα.

Την μπάλα που θα δημιουργηθεί άπλωσε την σε πλαστική διαφάνεια ή χαρτί ψησίματος για να γίνει μία τετράγωνη μάζα.

Τοποθέτησε το γλυκό στο ψυγείο από μία ώρα μέχρι και ολόκληρο το βράδυ.

Όταν το βγάλεις από το ψυγείο κόψε με ένα μαχαίρι σε ίσια κομμάτια.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τάρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες!

Τραγανές τηγανητές μπανάνες! - Κόλαση!

 Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share