Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

Τέλεια τάρτα παγωτού σε 10 λεπτά!

Νόστιμο και εύκολο!

26 Μαΐου 2019 15:18
Τέλεια τάρτα παγωτού σε 10 λεπτά!

Αγαπάτε το παγωτό και θέλετε ένα γρήγορο, εύκολο και γευστικότατο γλυκό; Τότε αυτή η συνταγή είναι ιδανική!

Πολλή γρήγορη τάρτα παγωτού, με μπισκοτένια βάση με όρεο με πολλές επιλογές προτίμησής σας, τόσο στη γεύση του παγωτού όσο και στο συνοδευτικό γέμισης του παγωτού όπως σοκολάτα ή και μπισκότα επιλογής σας ή και σιρόπι επιλογής σας.

 Τέλεια τάρτα παγωτού σε 10 λεπτά!
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
340 γρ. μπισκοτα όρεο θρυμμαστιμένα στο multi
110 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα φόρμας
Για τη γέμιση:
1900 γρ. έτοιμο παγωτό αρεσκείας σας (βανίλια, κρέμα, καϊμάκι ή και με γεύσεις, σοκολάτα, μπανάνα, κ.λ.π.)
τρούφα σοκολάτας, ή σταγόνες σοκολάτας, ή σιρόπι σοκολάτας, ή χοντρο-θρυμματισμένο όρεο, ή ψιλοκομμένη σοκολάτα snickers ή bounty, ή αν προτιμήσετε παγωτό φράουλα μπορείτε να βάλετε θρυμματισμένα γεμιστά μπισκότα με φράουλα μαζί με σιρόπι φράουλας.
σαντιγί για γαρνίρισμα επιφάνειας (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Αφήνετε το παγωτό εκτός κατάψυξης μέχρι να μαλακώσει αρκετά, τόσο όσο να μπορείτε να χειριστείτε εύκολα.
Για τη βάση: Μεταφέρετε τα θρυμματισμένα στο multi, τα όρεο σε μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα “υγρό μείγμα”. Αδειάζετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκ. και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση και τα τοιχώματα, σε ύψος 3 εκ. περίπου, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας. Αν το παγωτό σας δεν έχει ακόμα ξεπαγώσει, βάζετε τη βάση στη κατάψυξη να παγώνει.
Για τη γέμιση: Όταν ξεπαγώσει το παγωτό σας απλώνετε ομοιόμορφα πάνω από τη μπισκοτένια βάση 1 στρώση παγωτού 2,5 εκ. περίπου και από πάνω πασπαλίζετε με τρούφα, ή σταγόνες σοκολάτας ή θρυμματισμένα γεμιστά μπισκότα γεύσης επιλογής σας ή σιρόπι σοκολάτας ή και ανάμικτα 2-3 διαφορετικά υλικά.
Συνεχίζετε τη διαδικασία με στρώσεις, παγωτού (2,5 εκ.) και στρώσεις τρούφας ή ότι προτιμάτε, μέχρι να τελειώσει το παγωτό. Τελειώνετε με μπόλικη τρούφα ή ότι άλλο προτιμάτε και το βάζετε στη κατάψυξη μέχρι να το σερβίρετε. Το σερβίρετε προαιρετικά και με σαντιγί.

Απίστευτα τρουφάκια σοκολάτας με μόνο τρία υλικά!

Απίθανα τρουφάκια από σοκολάτα με απλά μπισκότα βουτύρου, χωρίς ψήσιμο και μόνο με 3 υλικά! Φοβερή συνταγή.

Πρόκειται για ένα γλυκό που θα το απολαύσεις και δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο για το φτιάξεις.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε:
για 12 περίπου τρουφάκια

100 gr τυρί κρέμα -να το έχετε πρώτα μαλακώσει
2 κούπες μαύρη σοκολάτα λιωμένη

Τρόπος Εκτέλεσης

Τοποθετήστε τα μπισκότα στο μπλέντερ και θρυμματίστε τα ομοιόμορφα. Κρατήστε 2 κ.σ. θρυμματισμένο μπισκότο και βάλτε τα υπόλοιπα σε ένα μπωλ. Εκεί ρίξτε το τυρί κρέμα και αναμείξτε καλά. Φτιάξτε μπαλάκια με τα χέρια σας και βάλτε τα σε ένα δίσκο πάνω σε χαρτί ψησιματος.

πανεύκολα τρουφάκια σοκολάτας

Βάλτε τον δίσκο στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βουτήξτε τα σε λιωμένη σοκολάτα και αφήστε να στάξει καλά όσο περισσεύει. Βάλτε τα πάλι στο χαρτί ψησίματος μέχρι να σκληρύνει η σοκολάτα. Για να καλυφθούν ομοιόμορφα με σοκολάτα βουτήξτε τα για δευτερη φορά και αφήστε πάλι να κρυώσουν. Λίγο πριν σκληρύνει τελείως η σοκολάτα ρίξτε από πάνω τα μπισκότα που είχατε φυλάξει και αφήστε να κρυώσουν τελείως για να σερβίρετε.

Μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο για μία εβδομάδα.

Υγιεινά brownies με επικάλυψη χαλβά! Ένα γλυκό - κόλαση...
Μια συνταγή για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Πάμε να δούμε παρακάτω τα υλικά:

Υλικά για 1 ταψί 20Χ20

200 γρ. βιολογικό χαλβά με μέλι
1 + 1/2 κούπα κομματάκια μαύρης σοκολάτας
1/4 κούπας + 2 κτσ. ελαιόλαδο
1 αβγό
1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό
1 κτγ. εσάνς βανίλιας
1/2 κτγ. αλάτι
1/2 κτγ. μπέικιν σόδα
1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
3/4 κούπας βρώμη (αλεσμένη στο μούλτι σαν αλεύρι)
Εκτέλεση

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την 1 κούπα σοκολάτα και στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
Σε ένα αλλο μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, την βρώμη, την ζάχαρη, το μπείκιν σόδα, το αλάτι, το εσάνς βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε την λιωμένη σοκολάτα στο μείγμα με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μεχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε το αυγό και την υπόλοιπη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Σε ένα ταψί 20 επί 20 εκ. στρώνουμε μία λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα και το απλώνουμε με μία σπάτουλα σε ομοιόμορφο πάχος.
Ψήνουμε για 30 – 32 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον για 15 λεπτά.
Για την επικάλυψη Χαλβά

Σε ένα «μπεν μαρί» θρυμματίζουμε τον χαλβά. Προσθέτουμε 2 κτσ. βραστό νερό (από το νερό που βράζει στην κατσαρόλα) και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα. Σε περίπτωση που ο χαλβάς είναι σφιχτος προσθέτουμε επιπλέον 1 κτσ. βραστό νερό.
Απλώνουμε την κρέμα χαλβά ομοιόμορφα πάνω από το brownies.
Τέλος λιώνουμε 2 κτσ. σοκολάτα και με ένα κουτάλι το απλώνουμε στην επιφάνεια του χαλβά δημιουργώντας αφηρημένες γραμμές.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share