Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Πεντανόστιμο μοσχαρίσιο σνίτσελ με παρμεζάνα!

Δείτε τη συνταγή....

25 Μαΐου 2019 18:15
Πεντανόστιμο μοσχαρίσιο σνίτσελ με παρμεζάνα!

Έχουμε να σας προτείνουμε μια υπέροχη συνταγή!

Μοσχαρίσιο σνίτσελ με παρμεζάνα που είναι εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο!

Υλικά

  • 800 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε 8 λεπτές φέτες (ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να τις χτυπήσει καλά για να είναι περίπου 1 εκ. στο πάχος, ώστε κατά το ψήσιμο να παραμείνουν ζουμερές μέσα, αλλά τραγανές εξωτερικά)
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο ή ξερό θυμάρι
  • 60 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • 30 ml γάλα
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Βάζουμε τις φέτες κρέατος σε ένα ταψάκι, τις αλείφουμε με το λάδι, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το πιπέρι και τις αφήνουμε να αρωματιστούν για 15 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, βάζουμε σε τρία ξεχωριστά πιάτα τα υλικά για το πανάρισμα: στο ένα το αλεύρι, στο άλλο τα αυγά χτυπημένα με το γάλα και στο τρίτο τα 70 γρ. από την παρμεζάνα.

Περνάμε μία-μία τις φέτες πρώτα από το αλεύρι, μετά από το μείγμα αυγών και γάλακτος και τέλος από την παρμεζάνα.

Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 1 εκ. από τον πάτο του ελαιόλαδο και, όταν ζεσταθεί, σοτάρουμε τα σνίτσελ σε δόσεις (ανάλογα με το πόσες χωράνε άνετα στο τηγάνι σας, χωρίς να τις στριμώξετε). Τηγανίζουμε για 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Είναι σημαντικό η φωτιά να μην είναι πολύ δυνατή, για να μην αρπάξουν τα σνίτσελ και καούν απέξω.

Η πιο εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο!

Για να μην τσακώνεστε σε ποιον θα πέσει η γωνία του γαλακτομπούρεκου, το τυλίγετε σε ρολάκια που είναι εξίσου απολαυστικά. Η πιο εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο και η τέλεια συνταγή!

Υλικά

1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα πλήρες
¼ φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι αλεύρι
2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
4 αβγά

Για το σιρόπι

2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 βανίλια
1 φλούδα λεμονιού
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Βάζετε σε κατσαρολάκι το μισό γάλα και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά να κάψει. Διαλύετε το αλεύρι στο υπόλοιπο κρύο γάλα (βάζετε σε μπολ το αλεύρι και ανακατεύετε προσθέτοντας το γάλα).

Προσθέτετε το σιμιγδάλι, ρίχνετε το μίγμα στο ζεστό γάλα και έπειτα τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι η κρέμα να πάρει βράση και να πήξει.

Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και μετά τα αβγά ένα ένα, ανακατεύοντας ζωηρά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Αφήνετε να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Διπλώνετε τα φύλλα κρούστας κατά πλάτος στη μέση και τα στοιβάζετε το ένα πάνω στο άλλο. Παίρνετε τα φύλλα ένα ένα και τα αλείφετε με βούτυρο. Τοποθετείτε στο κάτω μέρος από μια γενναία δόση κρέμας, φέρνετε από αριστερά και δεξιά τις άκρες πάνω από τη γέμιση και τυλίγετε σε πακέτο.

Αραδιάζετε τα γαλακτομπούρεκα κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε να μισοκρυώσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά και περιχύνετε τα χλιαρά γαλακτομπούρεκα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Φανταστικό κριθαράκι με χταπόδι κοκκινιστό!

Ένα φαγητό που μυρίζει θάλασσα, ιδανικό για τα καλοκαιρινά τραπεζώματα, φανταστικό κριθαράκι με χταπόδι κοκκινιστό! Μία τέλεια συνταγή!

Υλικά

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πεντανόστιμη μπουγάτσα με κρέμα!

Γαρίδες σαγανάκι που θα σας ξετρελάνουν!

 

 

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share