Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Η πιο αφράτες τηγανίτες μόνο 3 υλικά!

Τέλειες για πρωινό....

24 Μαΐου 2019 18:05
Η πιο αφράτες τηγανίτες μόνο 3 υλικά!

Οι τηγανίτες είναι το τέλειο πρωινό! Μπορείς να τις φας και ζεστές αλλά και κρύες. Και βέβαια με πολλούς συνδυασμούς!

Εμείς λοιπόν, σας προτείνουμε μια συνταγή για τις πιο αφράτες τηγανίτες!

Υλικά:

1 ποτήρι γιαούρτι

3 κουταλάκια μπέκιν

2 αυγά

1/4 ποτηριού ηλιέλαιο

1 1/2 ποτήρι αλεύρι

1 κουταλάκι αλάτι

Λίγο λάδι για το τηγάνι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το μπέικιν, το αλάτι, και το λάδι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και χτυπάμε λίγο το μείγμα ώστε να έχουμε μία ζύμη πολύ απαλή και μαλακιά.

Ζεσταίνουμε το τηγάνι και περνάμε με λίγο λάδι ή βούτυρο με ένα πινέλο.

Βάζουμε κουταλιές στο τηγάνι πατάμε λίγο γιατί θα φουσκώσουν, βρέχουμε κάθε φορά το κουτάλι για να ξεκολλάει η ζύμη και να μπορούμε να ακουμπάμε τη ζύμη στο τηγάνι.

Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά για να ψηθούν μέχρι μέσα, γυρίζουμε 1-2 φορές!!!

Τρώγονται ζεστά ή κρύα!

Σοκολατένιες μπάρες ψυγείου με 4 μόνο υλικά!

Πανεύκολες σοκολατένιες μπάρες ψυγείου. Λαχταριστό γλύκισμα για τους λάτρεις της σοκολάτας για να το απολαύσετε σαν επιδόρπιο.

Μια εύκολη συνταγή που θα βοηθήσει και τους αρχάριους να το φτιάξουν και να το απολαύσουν

Υλικά συνταγής

500 γρ. ημίγλυκη κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
45 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
120 γρ. φουντούκια

Εκτέλεση συνταγής
Σε μια κατσαρόλα βάζετε νερό να κοχλάσει και από πάνω τοποθετείτε ένα μπολ που να στέκεται στο χείλος της κατσαρόλας αλλά να μην ακουμπά στο νερό που κοχλάζει (μπεν μαρί/ Βλέπε βίντεο).
Ρίχνετε μέσα στο μπολ τη ψιλοκομμένη σοκολάτα, το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και ενσωματωθούν τα υλικά σε μια λεία σοκολατένια κρέμα. Εναλλακτικά αν είστε εξοικειωμένοι μπορείτε να τα λιώσετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας ανά 30-40 δευτερόλεπτα μέχρι να έχετε μια λεία κρέμα (βλέπε βίντεο).
Χοντροκόβετε τα φουντούκια πιέζοντάς τα με τη λάμα ενός μαχαιριού, τα βάζετε μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολατένια κρέμα και ανακατεύετε με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα.
Παίρνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 25×15 εκ. περίπου, το βουτυρώνετε καλά και το καλύπτετε πολύ καλά με χαρτί ψησίματος στη βάση και τα τοιχώματά του, φροντίζοντας να αφήσετε περιθώριο περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
Ρίχνετε μέσα το μείγμα, ισιώνετε με τη μαρίζ την επιφάνειά του, και το βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε ξύλο ή πλαστικό κοπής, αναποδογυρίζοντάς το μαζί με το χαρτί ψησίματος, αφαιρείτε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Πανεύκολο γλυκό ψυγείου με φράουλες!

Το Athensmagazine.gr σας προτείνει το πιο τέλειο γλυκό ψυγείου με φράουλες! Μια από τις πιο εύκολες συνταγές που σας προτείνουμε!

Υλικά:

-1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής
– ½ φλιτζάνι χυμό φράουλας η γάλα

-1 Κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
-12 – 16 Μπιςκότα Σαβαγιάρ
-1 κουτάκι σαντιγί
– ζάχαρη άχνη
-1 Κιλό φράουλες φρέσκιες καθαρισμένες και κομμένες στα 4

ΟΔΗΓΙΕΣ:

– Φτιάχνουμε την κρέμα , ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσθέτουμε την βανίλια , 1 κούπα σαντιγί και τις κομμένες φράουλες , ανακατέυοντας προςεκτικά με κουτάλι. – Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε την σαντιγί για 5 λεπτά.

Προςθέτουμε ζάχαρη άχνη , ανάλογα με το πόςο γλυκιά θέλουμε την σαντιγί μας. – Εντωμεταξύ , βουτάμε τα σαβαγιάρ σε χυμό φράουλας η γάλα , και τα στρώνουμε σε μακρόστενο τάπερ η πυρέξ. – Από πάνω απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα .

Τέλος απλώνουμε και την σαντιγί , στρώνουμε με σπάτουλα και ρίχνουμε τα τελευταία κομμάτια φράουλας. – Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν από το σερβίρισμα.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απολαυστικός σολωμός με μουστάρδα!

Πεντανόστιμη μπολονέζ φούρνου!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share