Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019

Πεντανόστιμο Cheesecake με μπανάνες!

Εύκολο και γρήγορο!

23 Μαΐου 2019 21:22
Πεντανόστιμο Cheesecake με μπανάνες!

Cheesecake μπανάνας. Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο, ανάλαφρο και δροσερό γλύκισμα που θα σας γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια.

Υλικά για 6 μερίδες

Για τη βάση

200 γρ. μπισκότα κανέλας
50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

Για την κρέμα

2 μπανάνες, σε ροδέλες
χυμό από 1 λεμόνι
150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
250 γρ. τυρί, μασκαρπόνε
1 λοβό βανίλιας (οι σπόροι) ή 2 βανιλίνες
50 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
κουβερτούρα για το στόλισμα

 Πεντανόστιμο Cheesecake με μπανάνες!

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και το ενώνουμε με τα μπισκότα ανακατεύοντας με τα χέρια.
Σε μία μετρίου μεγέθους ταρτιέρα στρώνουμε το μείγμα των μπισκότων ομοιόμορφα πιέζοντας με το χέρι μας.
Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τις μπανάνες με το χυμό λεμονιού.
Χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος ώσπου να αφρατέψει και προσθέτουμε το μασκαρπόνε, τις βανίλιες και τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.
Βγάζουμε τη βάση της τάρτας από το ψυγείο, μοιράζουμε τις μπανάνες και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα την κρέμα.
Αφήνουμε το γλυκό για 1 ώρα στο ψυγείο.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με κουβερτούρα, που θα την τρίψουμε στο χοντρό τρίφτη, όσο ακόμη είναι κρύο.

Τηγανιτές μπανάνες με μερέντα!

Πεντανόστιμες τηγανιτές μπανάνες με μερέντα, γρήγορο και εύκολο γλυκό!

Υλικά για 4 άτομα

4 μπανάνες
μερέντα
3/4 κούπας αλεύρι
2 αβγά, χτυπημένα
2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
λάδι για τηγάνισμα
μίγμα ζάχαρης-κανέλας

Τηγανιτές μπανάνες με μερέντα!
Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις στα 3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, βγάλτε προσεκτικά το κέντρο της μπανάνες και γεμίστε το κενό με μερέντα.
Ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι. Παράλληλα βάλτε κάθε κομμάτι μπανάνες στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στην φρυγανιά.
Να προσέξετε να έχετε κλείσει καλά τις άκρες για να μην βγει η γέμιση στο τηγάνισμα.
Τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν μία χρυσαφί απόχρωση. Αφού τα βγάλετε από το λάδι, αφήστε τα να στεγνώσουν και περάστε τα μέσα από το μίγμα ζάχαρης-κανέλας.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share