Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τέλεια μανιτάρια πλευρώτους ψητά στον φούρνο!

Έχετε δοκιμάσει;

23 Μαΐου 2019 20:39
Τέλεια μανιτάρια πλευρώτους ψητά στον φούρνο!

Το Athensmagazine.gr σου προτείνει της καλύτερες συνταγές! Διαβάστε την τέλεια συνταγή για μανιτάρια πλευρώτους ψητά στον φούρνο!

Υλικά:

500 γρ μανιτάρια πλευρώτους


2 κσ μουστάρδα
1/3 σκόρδο
2 κσ ελαιόλαδο
1 κσ οξύμελο
Γλυκιά πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε τα κοτσάνια από τα μανιτάρια

Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μπολ

Βάζουμε σε ένα ταψί τα μανιτάρια και τα αφήνουμε 30 λεπτά στους 180 βαθμούς στο φούρνο

Πανεύκολη και πεντανόστιμη λουκανικόπιτα!

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για λουκανικόπιτα ακόμα και αν είστε πρωτάρηδες στη μαγειρική θα την απολαύσετε!

Υλικά συνταγής

2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο 850 γρ.)


1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
8 μεγάλα λουκάνικα επιλογής σας
1 αυγό + 1 κ.σ. νερό χτυπημένα

Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνετε το κέτσαπ και τη μουστάρδα και τα ανακατεύετε καλά. Στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας σε πάγκο εργασίας και το “ανοίγετε” ελαφρώς με ένα πλάστη. Με ένα πινέλο παίρνετε από το μείγμα κέτσαπ-μουστάρδες και αλείφετε το φύλλο κάθετα σε 4 ίσα μέρη, από μια χοντρή λωρίδα μείγματος σε κάθε μέρος (δείτε στο βίντεο).
Από πάνω τοποθετείτε ένα λουκάνικο το οποίο αλείφετε και αυτό επίσης με το μείγμα κέτσαπ μουστάρδας. Κόβετε το φύλλο σε τέσσερα ίσα μέρη και τα αλείφετε γύρω γύρω στις άκρες με λίγο νερό για να κολήσουν. Τυλίγετε με το φύλλο το κάθε λουκάνικο διπλώντάς το προς τα μέσα στη μικρή πλευρά του και μετά το ρολάρετε να σφραγιστεί καλά το λουκάνικο (δείτε στο βίντεο).
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο και τα υπόλοιπα 4 λουκάνικα. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί και επάνω τοποθετείτε τις 8 λουκανικόπιτες με το τελείωμα του φύλλου προς τα κάτω, στη βάση του ταψιού.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε το αυγό με το νερό και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια απ” όλες τις λουκανικόπιτες. Τις ψήνετε σε καλά προσθερμασμένο στους 190 βαθμούς στον αέρα φούρνο για 30 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share