Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Πανεύκολη και πεντανόστιμη λουκανικόπιτα!

Εύκολη και γρήγορη συνταγή!

23 Μαΐου 2019 16:14
Πανεύκολη και πεντανόστιμη λουκανικόπιτα!

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για λουκανικόπιτα ακόμα και αν είστε πρωτάρηδες στη μαγειρική θα την απολαύσετε!

Υλικά συνταγής

2 φύλλα σφολιάτας (1 πακέτο 850 γρ.)
1 κ.σ. κέτσαπ
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
8 μεγάλα λουκάνικα επιλογής σας
1 αυγό + 1 κ.σ. νερό χτυπημένα



Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μικρό μπολάκι ρίχνετε το κέτσαπ και τη μουστάρδα και τα ανακατεύετε καλά. Στρώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας σε πάγκο εργασίας και το “ανοίγετε” ελαφρώς με ένα πλάστη. Με ένα πινέλο παίρνετε από το μείγμα κέτσαπ-μουστάρδες και αλείφετε το φύλλο κάθετα σε 4 ίσα μέρη, από μια χοντρή λωρίδα μείγματος σε κάθε μέρος (δείτε στο βίντεο).
Από πάνω τοποθετείτε ένα λουκάνικο το οποίο αλείφετε και αυτό επίσης με το μείγμα κέτσαπ μουστάρδας. Κόβετε το φύλλο σε τέσσερα ίσα μέρη και τα αλείφετε γύρω γύρω στις άκρες με λίγο νερό για να κολήσουν. Τυλίγετε με το φύλλο το κάθε λουκάνικο διπλώντάς το προς τα μέσα στη μικρή πλευρά του και μετά το ρολάρετε να σφραγιστεί καλά το λουκάνικο (δείτε στο βίντεο).
Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο φύλλο και τα υπόλοιπα 4 λουκάνικα. Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψί και επάνω τοποθετείτε τις 8 λουκανικόπιτες με το τελείωμα του φύλλου προς τα κάτω, στη βάση του ταψιού.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάτε το αυγό με το νερό και με ένα πινέλο αλείφετε την επιφάνεια απ” όλες τις λουκανικόπιτες. Τις ψήνετε σε καλά προσθερμασμένο στους 190 βαθμούς στον αέρα φούρνο για 30 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσουν καλά.

Η πιο εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο!

Για να μην τσακώνεστε σε ποιον θα πέσει η γωνία του γαλακτομπούρεκου, το τυλίγετε σε ρολάκια που είναι εξίσου απολαυστικά. Η πιο εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο και η τέλεια συνταγή!

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φύλλα)
1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα πλήρες
¼ φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι αλεύρι
2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
4 αβγά

Για το σιρόπι

2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 βανίλια
1 φλούδα λεμονιού
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Βάζετε σε κατσαρολάκι το μισό γάλα και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά να κάψει. Διαλύετε το αλεύρι στο υπόλοιπο κρύο γάλα (βάζετε σε μπολ το αλεύρι και ανακατεύετε προσθέτοντας το γάλα).

Προσθέτετε το σιμιγδάλι, ρίχνετε το μίγμα στο ζεστό γάλα και έπειτα τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι η κρέμα να πάρει βράση και να πήξει.

Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και μετά τα αβγά ένα ένα, ανακατεύοντας ζωηρά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Αφήνετε να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Διπλώνετε τα φύλλα κρούστας κατά πλάτος στη μέση και τα στοιβάζετε το ένα πάνω στο άλλο. Παίρνετε τα φύλλα ένα ένα και τα αλείφετε με βούτυρο. Τοποθετείτε στο κάτω μέρος από μια γενναία δόση κρέμας, φέρνετε από αριστερά και δεξιά τις άκρες πάνω από τη γέμιση και τυλίγετε σε πακέτο.

Αραδιάζετε τα γαλακτομπούρεκα κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε να μισοκρυώσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά και περιχύνετε τα χλιαρά γαλακτομπούρεκα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share