Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Κοτοπουλάκι με πατάτες baby!

Τέλειο!

23 Μαΐου 2019 14:57
Κοτοπουλάκι με πατάτες baby!

Κοτοπουλάκι γλασσαρισμένο με κρέμα βαλσάμικο και πατάτες baby! Μια συνταγή που θα λατρέψετε!

ΥΛΙΚΑ

200ml ξύδι βαλσάμικο

1κ.σ. μέλι

3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

Χοντρό αλάτι- φρεσκοτριμμένο πιπέρι

4 μπούτια κοτόπουλο με το κόκκαλο

1kg. πατάτες baby κομμένες στη μέση

1 κ.σ. ψιλοκομμένο δενδρολίβανο

2κ.σ. ελαιόλαδο

3-4κλ. Δενδρολίβανο για το τηγάνι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ξύδι βαλσάμικου, το μέλι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

3. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ τα μπούτια κοτόπουλου τα ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού η μαρινάδα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά με 1 ώρα.

4. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τις πατάτες, το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε 1κ.σ. ελαιόλαδο ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη

5. Καίμε μια μεγάλη πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ρίχνουμε τα κοτόπουλα μαζί με τη μαρινάδα και τους δίνουμε καλό χρώμα και από τις 2 πλευρές

6. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες και τα κλωνάρια δενδρολίβανου μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε τα μπούτια και τις πατάτες σε ένα ταψί του φούρνου το βάζουμε στο φούρνο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και μαγειρεύουμε για 20-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και τα μπούτια έχουν μαγειρευτεί.

7. Έπειτα ξεσκεπάζουμε μαγειρεύουμε για άλλα 20-25 λεπτά και σερβίρουμε ζεστά από το φούρνο.

Οι πιο τραγανές πατάτες φούρνου!

Οι πατάτες φούρνου είναι το τέλειο συνοδευτικό αλλά δεν είναι και τόσο απλό! Εμείς πάντως βρήκαμε τη συνταγή για τις πιο τέλειες και τραγανές πατάτες φούρνου.

Υλικά

7 μεγάλες πατάτες, ξεφλουδισμένες
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
150ml ελαιόλαδο (3/4 της κούπας)
150ml νερό (3/4 της κούπας)
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
χυμός από 2 λεμόνια
1-2 κ.γλ. σιμιγδάλι
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200C.

Για να προετοιμάσετε αυτή τη συνταγή για πατάτες φούρνου λεμονάτες κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες και βάλτε τες σε ένα μεγάλο αντικολλητικό ταψί. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη συνταγή (μαζί και το νερό και το σιμιγδάλι) και ανακατέψτε τα. Περιχύστε τις πατάτες με το μίγμα και αλατοπιπερώστε καλά.

Φουρνίστε τις πατάτες για 40 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια ωραία χρυσαφένια κρούστα. Στη συνέχεια βγάλτε το ταψί με τις πατάτες από το φούρνο και κουνίστε τες λίγο να γυρίσουν, πασπαλίστε με λίγη ρίγανη και ξαναβάλτε στο φούρνο για άλλα 30-40 λεπτά. Σε περίπτωση που απορροφηθούν τα υγρά και το ταψί αρχίζει να στεγνώνει, προσθέστε 1/4 με μισή κούπα ζεστό νερό στο ταψί, προτού πάρουν το τελειωτικό τους χρώμα.

Το μυστικό για αυτές τις έξτρα τραγανές λεμονάτες πατάτες φούρνου είναι να πασπαλίσετε με λίγο σιμιγδάλι, για να κανουν τέλεια χρυσαφένια και τραγανή κρούστα. Μη φοβηθείτε να τις παραψήσετε, θα γίνουν ακόμα πιο νόστιμες!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share