Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου 2019

Φακές φούρνου σαλάτα!

Απίστευτη σαλάτα!

22 Μαΐου 2019 16:35
Φακές φούρνου σαλάτα!

Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή για σαλάτα με φακές και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά για 4 μερίδες

200 γρ. φακές

1 φύλλο δάφνης

4 κούπες νερό

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

2 κουταλιές ψιλοκομμένο δυόσμο

1 κούπα κυβάκια ψητής κολοκύθας

1 πορτοκαλί πιπεριά

Αλάτι

Για το ντρέσινγκ

4 κουταλιές ελαιόλαδο

Χυμό ενός λεμονιού

Χυμό ενός πορτοκαλιού

1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Αλάτι

συνταγή για Φακές σαλάτα

Εκτέλεση

Μουλιάζετε τις φακές σε νερό με λίγο αλάτι για 1½ ώρα. Στη συνέχεια, τις σουρώνετε και τις ξεπλένετε με άφθονο νερό.

Τις βάζετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος που σκεπάζει, ρίχνετε 4 κούπες ζεστό νερό και το φύλλο δάφνης και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 40 λεπτά περίπου. Μόλις είναι έτοιμες τις στραγγίζετε και τις αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το ντρέσινγκ χτυπώντας όλα τα υλικά.

Αναμειγνύετε τις φακές με την ψητή κολοκύθα, την πιπεριά ψιλοκομμένη, τον μαϊντανό και τον δυόσμο, ανακατεύετε και περιχύνετε με το ντρέσινγκ.

Τέλεια μακαρονοσαλάτα!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει τις καλύτερες συνταγές για εσάς! Σήμερα σας προτείνουμε την τέλεια μακαρονοσαλάτα που είναι ελαφριά και πεντανόστιμη!

Υλικά:

1 πακέτο κοντά ζυμαρικά (βίδες, πένες, φιογκάκια)
1 ντομάτα
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες

undefined
1 πιπεριά κόκκινη από βάζο (ψητή)
4 αγγουράκια τουρσί
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη (αλλαντικό)
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. ξύδι
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:

Βάζουμε νερό να βράσει σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντε, συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.

Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, την μουστάρδα και ανακατεύουμε με σύρμα καλά.

Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε φέτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγουράκι τουρσί, την ντοματά και την γαλοπούλα. Ανακατεύουμε.

Αφού κρυώσουν τα ζυμαρικά, τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε και το κεφαλοτύρι και καρυκεύουμε με πιπέρι και πάπρικα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε αλάτι προαιρετικά, καθώς το κεφαλοτύρι είναι αρκετά αλμυρό.

Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο για να πάρουν περισσότερη γεύση τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε στην σαλατιέρα ή αν έχουμε πάρτυ σε ατομικά χαμηλά ποτήρια με πηρουνάκι.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Πρωτότυπη κι εύκολη αλμυρή γιαουρτόπιτα!

Tα πιο νόστιμα κριτσίνια με τυρί!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr!

 
 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share