Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Tα πιο νόστιμα κριτσίνια με τυρί!

Θα τα λατρέψετε!

22 Μαΐου 2019 10:29
Tα πιο νόστιμα κριτσίνια με τυρί!

Ένα τέλειο σνάκ για κάθε ώρα της μέρας με απλά υλικά. Η εύκολη και γρήγορη συνταγή για Κριτσίνια με τυρί.

Υλικά για περίπου 20-25 κριτσίνια

2 φύλλα σφολιάτας
1 αβγό
1 φλ. τσ. φέτα τριμμένη με το χέρι
1 φλ. τσ. τριμμένη γραβιέρα
1 φακελάκι σουσάμι


Εκτέλεση

Απλώνετε αρχικά το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε χαρτί ψησίματος.
Χτυπάτε το αβγό και αλείφετε όλο το φύλλο σφολιάτας.
Στη μισή μεριά της σφολιάτας ρίχνετε τα μισά τυριά ανακατεμένα.
Διπλώνετε από πάνω την υπόλοιπη σφολιάτα και πιέζετε λίγο με τα χέρια.
Κόβετε σε λωρίδες, τις στριφογυρίζετε ελαφρά, τα αλείφετε πάλι με λίγο αβγό και πασπαλίζετε με σουσάμι.
Κάνετε το ίδιο και με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Ψήνετε σε αντικολλητικό χαρτί στον αέρα στους 180-200οC για 15-20′ να ροδίσουν και να είναι τραγανά.

Η πιο εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο!

Για να μην τσακώνεστε σε ποιον θα πέσει η γωνία του γαλακτομπούρεκου, το τυλίγετε σε ρολάκια που είναι εξίσου απολαυστικά. Η πιο εύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο και η τέλεια συνταγή!

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά (12 φύλλα)
1 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα πλήρες
¼ φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
½ φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι αλεύρι
2 κουτ. σούπας βούτυρο γάλακτος
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες
4 αβγά

Για το σιρόπι

2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 βανίλια
1 φλούδα λεμονιού
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Διαδικασία

Βάζετε σε κατσαρολάκι το μισό γάλα και ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά να κάψει. Διαλύετε το αλεύρι στο υπόλοιπο κρύο γάλα (βάζετε σε μπολ το αλεύρι και ανακατεύετε προσθέτοντας το γάλα).

Προσθέτετε το σιμιγδάλι, ρίχνετε το μίγμα στο ζεστό γάλα και έπειτα τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατεύετε ζωηρά με σύρμα μέχρι η κρέμα να πάρει βράση και να πήξει.

Τραβάτε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο και μετά τα αβγά ένα ένα, ανακατεύοντας ζωηρά με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα. Αφήνετε να κρυώσει.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Διπλώνετε τα φύλλα κρούστας κατά πλάτος στη μέση και τα στοιβάζετε το ένα πάνω στο άλλο. Παίρνετε τα φύλλα ένα ένα και τα αλείφετε με βούτυρο. Τοποθετείτε στο κάτω μέρος από μια γενναία δόση κρέμας, φέρνετε από αριστερά και δεξιά τις άκρες πάνω από τη γέμιση και τυλίγετε σε πακέτο.

Αραδιάζετε τα γαλακτομπούρεκα κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο σε βουτυρωμένο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Ξεφουρνίζετε και αφήνετε να μισοκρυώσουν.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά και περιχύνετε τα χλιαρά γαλακτομπούρεκα.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share