Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τέλεια συνταγή: Σουτζουκάκια στο φούρνο!

Δείτε τη συνταγή....

22 Μαΐου 2019 10:14
Τέλεια συνταγή: Σουτζουκάκια στο φούρνο!

Τα σουτζουκάκια είναι από τα πιο ωραία φαγητά κατσαρόλας που μυρίζουν.....φαγητό μαμάς! Εμείς σας βρήκαμε μια συνταγή για σουτζουκάκια στο φούρνο για να γλείφετε και τα δάχτυλα σας!

Υλικά

500 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος
λίγο λάδι (περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας)
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
7-8 φρυγανιές τριμμένες
1 ντομάτα λιωμένη στο multi
2 σκελίδες σκόρδο
δυόσμος ξερός ή φρέσκος
περίπου 1 συσκευασία χυμό ντομάτας συμπυκνωμένη ή τον χυμό από 4 ντομάτες μεγάλες φρέσκιες
λάδι για τη σάλτσα

Εκτέλεση:

Σε μπολ βάζουμε τα υλικά για τα σουτζουκάκια όλα μαζί και τα ζυμώνουμε καλά. Δηλαδή τον κιμά, τις 3-4 κουταλιές λάδι, το κρεμμύδι, αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, τις τριμμένες φρυγανιές, τη μία ντομάτα λιωμένη, το σκόρδο και το δυόσμο. Πλάθουμε τον κιμά σε σουτζουκάκια.


Σε πυρέξ βάζουμε περίπου ½ φλιτζάνι λάδι και τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας. Αραδιάζουμε πάνω τα σουτζουκάκια και προσθέτουμε περίπου μισή κούπα νερό.


Ψήνουμε τα σουτζουκάκια σε μέτριο φούρνο και κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζουμε 1-2 φορές. Μόλις πιουν όλα τα υγρά και μείνουν με τη σάλτσα τους, είναι έτοιμα.

Πρωτότυπη κι εύκολη αλμυρή γιαουρτόπιτα!

Δοκιμάστε αυτή την τέλεια και πρωτότυπη συνταγή για γιαουρτόπιτα και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά

500 γρ φύλλα κρούστας

500 ml γιαούρτι Δωδώνη κλασικό

3 αυγά

200 γρ Φέτα

100+50 ml γάλα

50 ml ελαιόλαδο

Σουσάμι

Οδηγίες

Κόβουμε στην μέση τα φύλλα κρούστας.
Τα διπλώνουμε 2 φορές, τα κόβουμε σε λωρίδες και τα ανοίγουμε.
Αναμειγνύουμε το γιαούρτι Δωδώνη κλασικό με τα αυγά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα 50 ml γάλα και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ταψί 38×32 εκατοστά και απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας.
Βάζουμε τα 2/3 από το μείγμα με το γιαούρτι και τοποθετούμε την σπασμένη Φέτα.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Στο μείγμα με το γιαούρτι βάζουμε τα 100 ml γάλα και ανακατεύουμε και το απλώνουμε πάνω από την πίτα.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Τέλειοι πατατοκεφτέδες!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει για εσάς την καλύτερη συνταγή για εσάς και την οικογένεια σας! Δείτε την τέλεια συνταγή για πατατοκεφτέδες που σας προτείνουμε:

Υλικά:

1 κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γρ. τυρί σόγιας
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν.

Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε στον μύλο του πουρέ.

Τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τέλεια συνταγή για Παστουρμαδόπιτα!

Η πιο νόστιμη στριφτή τυρόπιτα!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr!

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share