Πρωτότυπη κι εύκολη αλμυρή γιαουρτόπιτα!
Μία light, γευστική συνταγή!
Δοκιμάστε αυτή την τέλεια και πρωτότυπη συνταγή για γιαουρτόπιτα και θα μας θυμηθείτε!
Συστατικά
500 γρ φύλλα κρούστας
500 ml γιαούρτι Δωδώνη κλασικό
3 αυγά
200 γρ Φέτα
100+50 ml γάλα
50 ml ελαιόλαδο
Σουσάμι
Οδηγίες
Κόβουμε στην μέση τα φύλλα κρούστας.
Τα διπλώνουμε 2 φορές, τα κόβουμε σε λωρίδες και τα ανοίγουμε.
Αναμειγνύουμε το γιαούρτι Δωδώνη κλασικό με τα αυγά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα 50 ml γάλα και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ταψί 38×32 εκατοστά και απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας.
Βάζουμε τα 2/3 από το μείγμα με το γιαούρτι και τοποθετούμε την σπασμένη Φέτα.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα.
Στο μείγμα με το γιαούρτι βάζουμε τα 100 ml γάλα και ανακατεύουμε και το απλώνουμε πάνω από την πίτα.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
Τέλειοι πατατοκεφτέδες!
Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει για εσάς την καλύτερη συνταγή για εσάς και την οικογένεια σας! Δείτε την τέλεια συνταγή για πατατοκεφτέδες που σας προτείνουμε:
Υλικά:
1 κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γρ. τυρί σόγιας
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν.
Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε στον μύλο του πουρέ.
Τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.