Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

Φτιάξε εύκολα σπιτική μαγιονέζα!

Πανεύκολο!

21 Μαΐου 2019 15:15
Φτιάξε εύκολα σπιτική μαγιονέζα!

Η μαγιονέζα είναι κάτι που πάει με τα πάντα! Το ξέρουμε ότι σας αρέσει και εμάς μας αρέσει....για αυτό σας προτείνουμε μια συνταγή για την καλύτερη σπιτική μαγιονέζα!

ΥΛΙΚΑ
1 αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
1 ΚΣ χυμό λεμονιού
1 κγ μουστάρδα
220 ml ελαιόλαδο
μαγίονέζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ δοχείο σπάω το αυγό με προσοχή να μην σπάσει ο κρόκος του.

Προσθέτω το αλάτι, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο.

Βάζω το ραβδομπλέντερ να ακουμπάει τον πάτο του δοχείου και χωρίς να το μετακινώ χτυπάω δυνατά για 10 δευτερόλεπτα.

Ο όγκος του αρχίσει να αυξάνεται και χωρίς να σταματήσω συνεχίζω ανεβοκατεβάζοντας το ραυβδομπλέντερ για ½ λεπτό, μέχρι να απορροφηθεί όλο το ελαιόλαδο. Προσοχή να μην το χτυπήσω παραπάνω γιατί θα «κόψει».

Η μαγιονέζα είναι έτοιμη! Την αποθηκεύω σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο.

Tα πιο νόστιμα κεφτεδάκια κοτόπουλου με μακαρόνια!

Tα πιο νόστιμα κεφτεδάκια κοτόπουλου με μακαρόνια!

Αφράτα κεφτεδάκια κοτόπουλου και μακαρόνια βρασμένα μέσα σε υπέροχη σάλτσα ντομάτας πασπαλισμένα με μπόλικο τυρί.

Μια συνταγή για ένα εξαιρετικά νόστιμο και χορταστικό φαγητό για το καθημερινό οικογενειακό και Κυριακάτικο τραπέζι. Δοκιμάστε το!

Tα πιο νόστιμα Κεφτεδάκια κοτόπουλου με μακαρόνια!

Υλικά συνταγής
Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου:
600 γρ. κιμάς κοτόπουλου (300 γρ. από μπούτι+ 300 γρ. στήθος)
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 αυγό
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. λευκό ξίδι
1 κοφτό κ.γ. πάπρικα σε σκόνη
1 κοφτό κ.γ. κάρυ σε σκόνη
1/4 ματσάκι δυόσμο + 1/4 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλα τους, ψιλοκομμένα
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά ή 2 φέτες ψωμί μόνο τη ψίχα μουλιασμένο και καλά στυμμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα ντομάτας:
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
2 κονσέρβες ντοματάκια ολόκληρα με το χυμό τους ελαφρώς χτυπημένα σε μικρά κομματάκια στο μούλτι (να μην είναι τελείως πολτοποιημένα)
1 κοφτή κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι
Για το ζυμαρικό:
1/2 κιλό μακαρόνια Νο. 10 ή Νο. 6
παρμεζάνα τριμμένη ή ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού ή βασιλικού για πασπάλισμα

Εκτέλεση συνταγής

Για τα κεφτεδάκια κοτόπουλου: Τρίβετε το κρεμμύδι στο χοντρό του τρίφτη, το στύβετε πολύ καλά με τα χέρια σας και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Πλάθετε το μείγμα σε 20 στρογγυλά κεφτεδάκια, βρέχοντας κάθε τόσο τα χέρια σας με νερό, τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί, τα σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνετε στην άκρη για 20-30 λ να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Μετά τα ψήνετε σε προθερμασμένο στους 210 βαθμούς φούρνο στο αέρα για 10-12 λ.
Για τη σάλτσα ντομάτας: Ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια φωτιά, το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 2-3 λ περίπου ή μέχρι να γυαλίσει και μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτετε και το σκόρδο ανακατεύετε για ½ λ ακόμα.
Προσθέτετε το πελτέ ντομάτας, ανακατεύετε για ½ λ για να βγάλει το άρωμά του, ρίχνετε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, ¾ φλ. ζεστό νερό, αλατοπιπερώνετε, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε στη σάλτσα σας για 15 λ. Μετά ρίχνετε μέσα στη σάλτσα και τα κεφτεδάκια και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο για 15 λ επιπλέον. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζετε τα κεφτεδάκια από τη σάλτσα, τα μεταφέρετε σε μπολ και τα περιχύνετε με ¾-1 φλ. από τη σάλτσα.
Για το ζυμαρικό: Εν τω μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό 3 λ λιγότερο απ” ότι προτείνεται στη συσκευασία. Κρατάτε 1 φλ. από το νερό που τα βράσατε, τα σουρώνετε καλά και τα ρίχνετε μέσα στη σάλτσα. Δυναμώνετε τη φωτιά, ανακατεύετε να καλυφθούν καλά με τη σάλτσα προσθέτοντας, αν απαιτηθεί, σταδιακά από το νερό που κρατήσατε και τα αφήνετε να βράσουν για 1-2 λ.
Σερβίρετε ζεστά τα μακαρόνια σας με τα κεφτεδάκια και τη σάλτσα τους και τα πασπαλίζετε, προαιρετικά, με τριμμένο τυρί ή ψιλοκομμένο μαϊντανό ή βασιλικό.


Η πιο τέλεια συνταγή για τα αγαπημένα μακαρόνια με κιμά!

Ίσως είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά! Το φαγητό αυτό αρέσει σε όλους και εμείς στο Athensmagazine.gr βρήκαμε την πιο τέλεια συνταγή για μακαρόνια με κιμά!

Υλικά
750 γραμμάρια κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμικτος (500 μοσχαρίσιος, 250 χοιρινός)
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρο
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
200 ml νερό
2 φύλλα δάφνης
3 κόκκους μπαχάρι
400 γραμμάρια ντομάτας κονκασέ,
1 πακέτο μακαρόνια
λίγο βούτυρο για το σοτάρισμα των μακαρονιών
τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα

μακαρόνια με κιμά

Εκτέλεση
Αφήνουμε τα παιδιά να διαλέξουν τα μακαρόνια που θέλουν (σπαγγέτι, φιογκάκια, κοχύλια, πένες, κ.λπ.) Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει καλά και ρίχνουμε το λάδι.

Στη συνέχεια σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ρίχνουμε τον κιμά «τρίβοντάς» τον με τα χέρια. Τον ανακατεύουμε καλά να πάρει χρώμα. Στη συνέχεια την νοτμάτα κονκασέ, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το σκόρδο, το μπαχάρι, τα φύλλα της δάφνης και αλατοπιπερώνουμε.

Τα ανακατεύουμε καλά για να γίνει ένα ενιαίο μείγμα και προσθέτουμε το νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, παρακολουθώντας μήπως και χρειαστεί λίγο περισσότερο νερό.
Την ίδια ώρα σε μια βαθιά κατσαρόλα βράζουμε νερό, το αλατίζουμε και προσθέτουμε τα ζυμαρικά που έχουν επιλέξει τα παιδιά.

Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αν θέλουμε να είναι al dente, ένα λεπτό λιγότερο. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και στη συνέχεια τα ρίχνουμε και πάλι στην κατσαρόλα που στο μεταξύ έχουμε βάλει το βούτυρο. Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τον κιμά από πάνω και για όσους θέλουν βάζουμε και τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι, ρεγκάτο, κ.λπ.)

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Απολαυστικός σολωμός με μουστάρδα!

Πεντανόστιμη μπολονέζ φούρνου!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share