Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το πιο νόστιμο Σοκολατένιο cheesecake χωρίς ψήσιμο!

Εύκολο και γρήγορο!

21 Μαΐου 2019 09:56
Το πιο νόστιμο Σοκολατένιο cheesecake χωρίς ψήσιμο!

Το σοκολατένιο cheesecake είναι το ιδανικό γλυκό για τα παιδιά, αλλά και για τους μεγάλους. Μια πεντανόστιμη παραλλαγή του αγαπημένου μας cheesecake που θα τους αφήσει όλους άφωνους!

Yλικά για 8 – 12 μερίδες

100 γρ. βούτυρο
400 γρ. μπισκότα digestive
500 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. κρέμα γάλακτος με γύρω στο 35% λιπαρά
500 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia) λάιτ

Διαδικασία

Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο προσέχοντας να μην κάψει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Στο μεταξύ, αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή σε δόσεις στο μούλτι, μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη. Ανακατεύουμε τα αλεσμένα μπισκότα με το βούτυρο έτσι ώστε να βραχεί καλά όλη η ποσότητα.

Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή σε ένα τσέρκι που έχουμε ακουμπήσει σε πιατέλα.

Η διάμετρος του σκεύους να είναι περίπου 24 εκ. Πατικώνουμε το μείγμα με τα χέρια φτιάχνοντας μια συμπαγή βάση.

Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Την ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Στο μεταξύ, αφρατεύουμε το τυρί κρέμα χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα του μίξερ για 3 λεπτά.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση. Αφήνουμε το τσίζκεϊκ στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 2 ώρες προτού ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου και αφράτη κρέμα και κάλυψη σοκολάτας!

Το πιο νόστιμο μπισκοτογλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα, καλυμμένο με σοκολάτα. Χρειάζεται μόνο 15 λεπτά για τη παρασκευή του, λίγη υπομονή για να παγώσει και να απολαύσετε εσείς και φίλοι οι σας!

Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
950 ml γάλα πλήρες
3 φακελάκια των 62 γρ. το ένα κρέμα αραβοσίτου στιγμής βανίλια
230 γρ. (2 φλ. τσαγιού) σαντιγί [*]
2 πακέτα (των 225 γρ. το ένα) μπισκότα Πτι Μπέρ
Για τη σοκολατένια επικάλυψη:
115 γρ. (½ φλ.) βούτυρο κρύο, κομμένο σε κομμάτια
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
½ φλ. τσαγιού σταγόνες ημίγλυκης μαύρης κουβερτούρας
¼ φλ. τσαγιού γάλα πλήρως
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
κουβερτούρα σε νιφάδες για διακόσμηση (προαιρετικά)


Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε το κρύο γάλα και τη σκόνη από τα 3 φακελάκια άνθος αραβοσίτου και τα χτυπάτε με σύρμα για 2 λ. Αφήνετε τη κρέμα να “σταθεί” για 2 λ και στη συνέχεια προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε με το σύρμα με απαλές, αργές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Στρώνετε καλά αλουμινόχαρτο τη βάση και τα τοιχώματα ενός πυρέξ με διάσταση βάσης 22×32 εκ. Στρώνετε στη βάση του πυρέξ μια στρώση με μπισκότα πτι μπερ φροντίζοντας να μην αφήνετε κενά μεταξύ τους. Από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα τη μισή κρέμα στιγμής με τη σαντιγί, ισιώνετε την επιφάνειά της και τη σκεπάζετε με άλλη μια στρώση μπισκότα πτι μπερ.
Επαναλαμβάνετε ακόμα μια φορά τις στρώσεις με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνετε με ακόμη μια στρώση με μπισκότα. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε τη σοκολατένια επικάλυψη.
Για τη σοκολατένια επικάλυψη: Σε μια κατσαρολίτσα προσθέτετε όλα τα υλικά για την επικάλυψη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τελείως, το βούτυρο η ζάχαρη και οι σταγόνες σοκολάτας, ομογενοποιηθούν πλήρως τα υλικά και έχετε μια ρευστή, λεία κρέμα. Την αποσύρετε από τη φωτιά, την αφήνετε 2-3 λ να σταθεί.
Στη συνέχεια ρίχνετε το ρευστό σοκολατένιο μείγμα πάνω από το γλυκό σας και το απλώνετε ομοιόμορφα με μια μαρίζ σε όλη την επιφάνεια. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ιδανικά για ένα βράδυ να κρυώσει και σφίξει καλά. Διακοσμείτε το γλυκό σας με νιφάδες σοκολάτας (προαιρετικά), το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.


 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share