Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τέλειοι πατατοκεφτέδες!

Πανεύκολη συνταγή!

21 Μαΐου 2019 09:43
Τέλειοι πατατοκεφτέδες!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει για εσάς την καλύτερη συνταγή για εσάς και την οικογένεια σας! Δείτε την τέλεια συνταγή για πατατοκεφτέδες που σας προτείνουμε:

Υλικά:

1 κιλό πατάτες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ψιλοκομμένο δυόσμο

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
3 κουταλιές ελαιόλαδο
200 γρ. τυρί σόγιας
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
Αλάτι, πιπέρι
Αλεύρι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για να μαλακώσουν.

Τις στραγγίζουμε και τις πολτοποιούμε στον μύλο του πουρέ.

Τις τοποθετούμε σε μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το αλεύρι) και ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξει.

Πλάθουμε κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ώσπου να ροδίσουν και να γίνουν τραγανοί.

Εύκολη και γευστική πορτοκαλόπιτα!

Εδώ στο Athensmagazine.gr πάντα βρίσκουμε με τις πιο εύκολες αλλά και τις πιο γευστικές συνταγές. Και για σήμερα σου προτείνουμε συνταγή για πορτοκαλόπιτα!

Υλικά
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
4 αυγά μεγάλα
200 γρ. ζάχαρη
2 πορτοκάλια μεγάλα ξύσμα και χυμό
300 γρ. γιαούρτι πλήρες
2 κ.γλ. βανίλια
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
200 ml ηλιέλαιο
Για το σιρόπι
200 γρ. ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι νερό
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Kόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μέτριες λωρίδες.
Στο μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και 200 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα το γιαούρτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ.
Αφού αναμειχθούν τα υλικά προσθέτουμε στο τέλος το ηλιέλαιο. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε λίγα λίγα τα κομμάτια από φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνουμε για περίπου μια ώρα, μέχρι να ροδίσει και να σχηματίσει χρυσαφένια κρούστα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιών και την κανέλα σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με σιρόπι καυτό ή το ανάποδο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share