Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019

Εύκολη και γευστική πορτοκαλόπιτα!

Δείτε τη συνταγή...

20 Μαΐου 2019 19:55
Εύκολη και γευστική πορτοκαλόπιτα!

Εδώ στο Athensmagazine.gr πάντα βρίσκουμε με τις πιο εύκολες αλλά και τις πιο γευστικές συνταγές. Και για σήμερα σου προτείνουμε συνταγή για πορτοκαλόπιτα!

Υλικά
1 συσκευασία φύλλο κρούστας
4 αυγά μεγάλα
200 γρ. ζάχαρη
2 πορτοκάλια μεγάλα ξύσμα και χυμό
300 γρ. γιαούρτι πλήρες
2 κ.γλ. βανίλια
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
200 ml ηλιέλαιο
Για το σιρόπι
200 γρ. ζάχαρη
1,5 φλιτζάνι νερό
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

πορτοκαλόπιτα


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Kόβουμε τα φύλλα κρούστας σε μέτριες λωρίδες.
Στο μίξερ χειρός χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα τα αυγά και 200 γρ. ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα το γιαούρτι, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ.
Αφού αναμειχθούν τα υλικά προσθέτουμε στο τέλος το ηλιέλαιο. Χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίχνουμε λίγα λίγα τα κομμάτια από φύλλα κρούστας, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Μεταφέρουμε το μείγμα της πορτοκαλόπιτας σε λαδωμένο ταψί.
Ψήνουμε για περίπου μια ώρα, μέχρι να ροδίσει και να σχηματίσει χρυσαφένια κρούστα.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιών και την κανέλα σε μέτρια φωτιά για 2 λεπτά. Περιχύνουμε την κρύα πορτοκαλόπιτα με σιρόπι καυτό ή το ανάποδο.

Κοτόπουλο λεμονάτο: Η συνταγή αυτή θυμίζει μαμά!

Κοτόπουλο λεμονάτο: Η συνταγή αυτή θυμίζει μαμά!

Είναι κάποια φαγητά που όπως και να το κάνουμε θυμίζουν μαμά! Γι αυτό και εμείς σήμερα σας προτείνουμε μια σουπερ συνταγή για να φτιάξετε κοτόπουλο λεμονάτο!

Υλικά
8 μερίδες
1 κοτόπουλο σε κομμάτια ή μπουτάκια με φτερούγες
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές αλεύρι ή κορν φλάουρ
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/2 λεμόνι (ή 1 ανάλογα το γούστο καθενός κ το ποσό ξινό είναι το λεμόνι)
αλάτι-πιπερι
βεγκέτα (μείγμα λαχανικών σε σκόνη)
λίγο ρίγανη (όποιος θέλει)
1 κύβο κότας (προεραιτικα)

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε με το ελαιόλαδο, στην κατσαρόλα την οποία θα μαγειρέψουμε το κοτόπουλο σε μερίδες να πάρει ωραίο χρώμα κ ας μην έχει ψηθεί μέσα (ούτως ή άλλως θα μαγειρευτεί σε λίγο).

Ότι έχουμε τηγανίσει το βάζουμε σε πιατελα..κ μόλις βγάλουμε όλο το κοτόπουλο ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο ψιλοκομμένο κ τρίβουμε με ξύλινη κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας να ξεκολλήσουν ότι έχουν κολλήσει από αυτά που τηγανισαμε(αυτό δίνει όλη την νοστιμιά)

Μόλις τσιγαριστει το σκόρδο ρίχνουμε μέσα κ τα κομμάτια κοτόπουλου.. ανακατεύουμε για να αρωματιστουν κ αυτά από το σκόρδο..
Κοτόπουλο λεμονάτο

Έπειτα βάζουμε αλάτι, πιπέρι,βεγκετα, ρίγανη αν θέλουμε κ κύβο κότας.. ανακατεύουμε κ βάζουμε νερό ίσα ίσα να σκεπάζει το κοτόπουλο κ το αφήνουμε να βράσει 30'-45' ανάλογος το τηγάνισμα που έχουμε κάνει!!

Πριν σβήσουμε ρίχνουμε το λεμόνι κ σε ένα ποτήρι νερό διαλύουμε το αλεύρι ή το κορν φλαουρ κ το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, αφήνουμε ανοιχτό το καπάκι την κατσαρόλα κ σιγοβραζουμε μέχρι να πήξει.. μόλις πήξει το βγάζουμε από το μάτι..

Σερβίρετε τέλεια με κιτρινο ρύζι, ρύζι με λαχανικά κ πατάτες τηγανητές (ιδανικό)!!

Φανταστικά κουλουράκια κανέλας!

Φανταστικά κουλουράκια κανέλας!

Λατρεύετε τα κουλουράκια κανέλας και θέλετε να ξέρετε πώς να τα φτιάχνετε μόνοι σας γρήγορα κι εύκολα; Τότε μην χάνεται χρόνο διαβάστε εδώ την συνταγή!

Υλικά:

1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα πορτοκαλάδα

undefined

½ κούπα ρακή (ανάμεικτη με λίγο κονιάκ)
1 κοφτό κουταλάκι αμμωνία
1 κοφτό κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
4-4,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Προαιρετικά 1 κούπα σουσάμι (αποφλοιωμένο ή αναποφλοίωτο)

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα οινοπνευματώδη και τα αρωματικά. Διαλύουμε τη σόδα και την αμμωνία (τις έχουμε βάλει μαζί σε ένα ποτηράκι) στην πορτοκαλάδα και τα προσθέτουμε. Ρίχνουμε τις τρεις κούπες αλεύρι ανακατεύοντας απαλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο σταδιακά, να μη μας ξεφύγει και μας κάνει σκληρή τη ζύμη μας.

Πρέπει να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Αφήνουμε ν μείνει κανένα μισάωρο και αρχίζουμε να πλάθουμε τα κουλουράκια μας. Ανάλογα με το πόσο γρήγορες είμαστε ανάβουμε τώρα το φούρνο στους 170 βαθμούς ( ή αργότερα, όταν θα έχουμε μισογεμίσει το πρώτο ταψί).

Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και αν θέλουμε τα κυλούμε σε σουσάμι που έχουμε καθαρίσει, ξεπλύνει και απλώσει
σε βαμβακερή πετσέτα.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Τα φυλάσσουμε
σε κουτί μπισκότων.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τέλεια συνταγή για Παστουρμαδόπιτα!

Τέλεια σαλάτα με φακές και ντοματίνια!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share