Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Κοτόπουλο λεμονάτο: Η συνταγή αυτή θυμίζει μαμά!

Δείτε τη συνταγή....

20 Μαΐου 2019 17:12
Κοτόπουλο λεμονάτο: Η συνταγή αυτή θυμίζει μαμά!

Είναι κάποια φαγητό που όπως και να το κάνουμε θυμίζουν μαμά! Γι αυτό και εμείς σήμερα σας προτείνουμε μια σουπερ συνταγή για να φτιάξετε κοτόπουλο λεμονάτο!

Υλικά
8 μερίδες
1 κοτόπουλο σε κομμάτια ή μπουτάκια με φτερούγες
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές αλεύρι ή κορν φλάουρ
2-3 σκελίδες σκόρδο
1/2 λεμόνι (ή 1 ανάλογα το γούστο καθενός κ το ποσό ξινό είναι το λεμόνι)
αλάτι-πιπερι
βεγκέτα (μείγμα λαχανικών σε σκόνη)
λίγο ρίγανη (όποιος θέλει)
1 κύβο κότας (προεραιτικα)

Εκτέλεση

Τηγανίζουμε με το ελαιόλαδο, στην κατσαρόλα την οποία θα μαγειρέψουμε το κοτόπουλο σε μερίδες να πάρει ωραίο χρώμα κ ας μην έχει ψηθεί μέσα (ούτως ή άλλως θα μαγειρευτεί σε λίγο).

Ότι έχουμε τηγανίσει το βάζουμε σε πιατελα..κ μόλις βγάλουμε όλο το κοτόπουλο ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σκόρδο ψιλοκομμένο κ τρίβουμε με ξύλινη κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας να ξεκολλήσουν ότι έχουν κολλήσει από αυτά που τηγανισαμε(αυτό δίνει όλη την νοστιμιά)

Μόλις τσιγαριστει το σκόρδο ρίχνουμε μέσα κ τα κομμάτια κοτόπουλου.. ανακατεύουμε για να αρωματιστουν κ αυτά από το σκόρδο..

Έπειτα βάζουμε αλάτι, πιπέρι,βεγκετα, ρίγανη αν θέλουμε κ κύβο κότας.. ανακατεύουμε κ βάζουμε νερό ίσα ίσα να σκεπάζει το κοτόπουλο κ το αφήνουμε να βράσει 30'-45' ανάλογος το τηγάνισμα που έχουμε κάνει!!

Πριν σβήσουμε ρίχνουμε το λεμόνι κ σε ένα ποτήρι νερό διαλύουμε το αλεύρι ή το κορν φλαουρ κ το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, αφήνουμε ανοιχτό το καπάκι την κατσαρόλα κ σιγοβραζουμε μέχρι να πήξει.. μόλις πήξει το βγάζουμε από το μάτι..

Σερβίρετε τέλεια με κιτρινο ρύζι, ρύζι με λαχανικά κ πατάτες τηγανητές (ιδανικό)!!

Φανταστικά κουλουράκια κανέλας!

Λατρεύετε τα κουλουράκια κανέλας και θέλετε να ξέρετε πώς να τα φτιάχνετε μόνοι σας γρήγορα κι εύκολα; Τότε μην χάνεται χρόνο διαβάστε εδώ την συνταγή!

Υλικά:

1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
½ κούπα πορτοκαλάδα

½ κούπα ρακή (ανάμεικτη με λίγο κονιάκ)
1 κοφτό κουταλάκι αμμωνία
1 κοφτό κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα
¼ κουταλάκι γαρύφαλλο
4-4,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Προαιρετικά 1 κούπα σουσάμι (αποφλοιωμένο ή αναποφλοίωτο)

Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα οινοπνευματώδη και τα αρωματικά. Διαλύουμε τη σόδα και την αμμωνία (τις έχουμε βάλει μαζί σε ένα ποτηράκι) στην πορτοκαλάδα και τα προσθέτουμε. Ρίχνουμε τις τρεις κούπες αλεύρι ανακατεύοντας απαλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο σταδιακά, να μη μας ξεφύγει και μας κάνει σκληρή τη ζύμη μας.

Πρέπει να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Αφήνουμε ν μείνει κανένα μισάωρο και αρχίζουμε να πλάθουμε τα κουλουράκια μας. Ανάλογα με το πόσο γρήγορες είμαστε ανάβουμε τώρα το φούρνο στους 170 βαθμούς ( ή αργότερα, όταν θα έχουμε μισογεμίσει το πρώτο ταψί).

Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και αν θέλουμε τα κυλούμε σε σουσάμι που έχουμε καθαρίσει, ξεπλύνει και απλώσει
σε βαμβακερή πετσέτα.

Τα αραδιάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά στη μεσαία σχάρα του φούρνου. Τα φυλάσσουμε
σε κουτί μπισκότων.

Τέλειο χοιρινό με πατάτες στο φούρνο!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει για εσάς τις καλύτερες συνταγές! Αυτή την φορά σας προτείνουμε το τέλειο χοιρινό με πατάτες στον φούρνο!

Υλικά:

1-1,5 κιλό κρέας σε ένα κομμάτι ή σε δύο (το πολύ) κομμάτια

1,5 κιλό πατάτες
½ κούπα ελαιόλαδο

Αλάτι
Χυμό δύο λεμονιών (περίπου μισή κούπα)

Προαιρετικά, 2-3 κουταλιές στακοβούτυρο

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κρέας και το αλατίζουμε .Με τα χέρια μας απλώνουμε το αλάτι να πάει παντού. Το αφήνουμε να το πιάσει το αλάτι τουλάχιστον μια ώρα. Πολλοί το αλατίζουν αποβραδίς και το βάζουν στο ψυγείο.

Ανάβουμε το φούρνο στους 200-220 βαθμούς. Βάζουμε 1-2 κουταλιές λάδι στα χέρια μας και περνάμε όλη του την επιφάνεια. Το βάζουμε σε ταψί κατάλληλου μεγέθους ώστε να μένει χώρος και για τις πατάτες.

Αν χρησιμοποιήσουμε στακοβούτυρο ή άλλο βούτυρο γάλακτος βάζουμε μικρά κομματάκια βουτύρου σε διάφορα σημεία . Χρησιμοποιούμε το μισό βούτυρο στο κρέας.

Ρίχνουμε στο ταψί μισή κούπα νερό και το βάζουμε στο φούρνο ακόμη κι αν δεν έχει φτάσει στη ζητούμενη θερμοκρασία (στην πρώτη σχάρα ξεκινώντας από κάτω).

Όταν αλλάξει χρώμα από τη μια πλευρά το γυρίζουμε και από την άλλη. Σε μια ώρα περίπου, χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς την θερμοκρασία και προσθέτουμε τις πατάτες γύρω από το κρέας κομμένες σε μεγάλες φέτες και αλατισμένες.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι και 1,5 κούπα νερό περίπου. Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε κομματάκια ανάμεσα στις πατάτες. Αφήνουμε να ψήνεται για δύο ακόμη ώρες πάνω κάτω, ανάλογα με το είδος του κρέατος και την ένταση του φούρνου μας.

Πρέπει να πιεί όλα τα υγρά του αλλά να μη ξεραθεί το ταψί. Αν χρειαστεί γυρίζουμε το κρέας μια δυό φορές, και ανακατεύουμε προσεκτικά τις πατάτες χωρίς να τις διαλύσουμε.

Δέκα λεπτά πριν τελειώσει περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και σβήνουμε το φούρνο.

Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύεται με πλούσια σαλάτα και καλό κόκκινο κρασί.

Καλή επιτυχία!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τέλεια συνταγή για Παστουρμαδόπιτα!

Τέλεια σαλάτα με φακές και ντοματίνια!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share