Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Σοκολατένια τούρτα στιγμής χωρίς ψήσιμο!

Πεντανόστιμη!

19 Μαΐου 2019 11:40
Σοκολατένια τούρτα στιγμής χωρίς ψήσιμο!

Μια πανεύκολη συνταγή για μια υπέροχη σοκολατένια τούρτα, με λίγα υλικά χωρίς ψήσιμο. Παρακολουθείστε στο βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα-βήμα, φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τη τούρτα και κάνετε υπομονή μέχρι να κρυώσει καλά για να τη δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

Για τη μπισκοτένια βάση:
30 μπισκότα oreo
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση:
150 γρ. σοκολάτα γάλακτος, σε μικρά κομματάκια
150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, σε μικρά κομματάκια
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
200 γρ. φράουλες, πλυμένες και κομμένες κάθετα στο μέρος του κοτσανιού ή μπανάνες ή maltessers ή χοντρο-κομμένους ξηρούς καρπούς (φουντούκια ή καρύδια)

Εκτέλεση συνταγής

Για τη βάση: Παίρνετε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση 20 εκ. και στρώνετε στη βάση της χαρτί ψησίματος. Θρυμματίζετε στο μούλτι τα μπισκότα όρεο και τα μεταφέρετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα και το πιέζετε ισομερώς στη βάση και σε 2-3 εκ. ύψος περιμετρικά στα τοιχώματα για να κάνετε μια τάρτα. Το βάζετε στο ψυγείο.

Για τη γέμιση: Ρίχνετε σε ένα μέτριο μπολ τα κομματάκια και από τις δυο σοκολάτες. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα τη κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση τη ρίχνετε στο μπολ με τις σοκολάτες και ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.

Ρίχνετε τη κρέμα πάνω από τη σοκολατένια βάση και τοποθετείτε τις φράουλες στη σοκολάτα βυθίζοντάς τες ελαφρώς στη κρέμα σοκολάτας (βλέπε βίντεο). Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, ιδανικά και για ένα ολόκληρο βράδυ μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά. Ξεφορμάρετε το γλυκό σας το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Αυγοφέτες και φράουλες! Η αγαπημένη συνταγή όλων!

Το πρώτο, ανοιξιάτικο – αρκετά ζεστό- Σαββατοκύριακο του Απρίλη, μας έχει αλλάξει την διάθεση. Το μενού του πρωινού σου για αύριο , θα έχει αυγοφέτες με κρέμα τυριού και φράουλες!

Ο απόλυτος συνδυασμός φράουλες με αλμυρές γεύσεις.... Για να φτιάξεις κι εσύ 4 «διπλές» όπως τις λέω, θα χρειαστείς:

Υλικά
8 φέτες ψωμί του τοστ
3 αυγά
3 κ σ κρέμα γάλακτος
1 κ γλ ζάχαρη
1 κ γλ κανέλα
2 κ σ κρέμα τυριού
½ κ σ ζάχαρη άχνη
φράουλες κομμένες φετούλες

undefined

Δες πως γίνονται οι αυγοφέτες με φράουλες

Ξεκινώ κόβοντας την κόρα από τις φέτες ψωμιού.
Σε ένα μπολ χτυπώ τ’ αυγά με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύω την κρέμα τυριού με την άχνη.
Ψιλοκόβω τις φράουλες.
Αλείφω τη μια φέτα με το μείγμα τυριού και τοποθετώ επάνω του μερικές από τις κομμένες φράουλες.
Σκεπάζω με μια δεύτερη φέτα, την οποία έχω αλείψει επίσης με κρέμα τυριού. Πιέζω ελαφρά τις άκρες τους για να τις «σφραγίσω» και τις βουτώ στα χτυπημένα αυγά.
Τις βάζω σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι με ένα κομματάκι βούτυρο και τις «τηγανίζω» γυρνώντας τις πλευρές τους όταν αποκτούν ένα υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρω με ζάχαρη άχνη ή μέλι και με ακόμα περισσότερες φράουλες.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share