Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2019

Σπαγγέτι με σκόρδο και μελιτζάνες!

Φανταστικό!

18 Μαΐου 2019 12:59
Σπαγγέτι με σκόρδο και μελιτζάνες!

Σπαγγέτι με την έντονη γεύση του σκόρδου, για τους λάτρεις του σκόρδου, τη νοστιμιά της μελιτζάνας και τη φανταστική σάλτσα ντομάτας με το βασιλικό της, κάνει αυτή τη μακαρονάδα υπέροχη. Απολαύστε τη μοναδική συνταγή!

Υλικά συνταγής

500 γρ. σπαγγέτι
2 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε ροδέλες, ή 1 μεγάλη φλάσκα κομμένη σε κύβους
5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
100 ml ντοματοχυμό
1 κ.γ. ζάχαρη
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο

συνταγή για Σπαγγέτι

Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε τις μελιτζάνες τις κόβετε σε μέτριους κύβους ή ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι 20 λ να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις ξεπλένετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις ταμπονάρετε με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά.

Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό, 3-4 λ λιγότερο (ανάλογα πόσο αλ” τέντε τα προτιμάτε) από το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε, κρατάτε 1 φλ. από το νερό που τα βράσατε, τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο και τα διατηρείτε ζεστά.
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες, μέχρι να κάνουν κρούστα χωρίς όμως να μαλακώσουν πολύ. Τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι γίνει διάφανο.

Προσθέτετε, το σκόρδο, το “μαραίνετε” ανακατεύοντας για ½ λ (προσοχή να μην μαυρίσει) και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το χυμό. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη ζάχαρη, τον βασιλικό, ½ φλ. τσαριού ζεστό νερό (ή ζωμό λαχανικών) και σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να “δέσει” ελαφρώς.
Δέκα περίπου λεπτά πριν γίνει η σάλτσα προσθέτετε τις μελιτζάνες και τις βράζετε 5 λ με τη σάλτσα. Αν έχει πήξει η σάλτα προσθέστε σταδιακά λίγο από το νερό που κρατήσατε από αυτό που βράσατε τα μακαρόνια σας, ώστε να έχει υγρά η σάλτσα και να καλυφθούν τα μακαρόνια που θα προσθέσετε στη σάλτσα.

Ρίχνετε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα ανακατεύετε απαλά και τα αφήνετε για 4-5 λ για να απορροφήσουν τη σάλτσα. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή αν δεν νηστεύετε με τριμμένο τυρί.

Παπαρδέλες με την πιο νόστιμη κρέμα παρμεζάνας!

Η σημερινή συνταγή είναι ένα νόστιμο πιάτο που ετοιμάζεται σε λιγότερο από μια ώρα και θα κατακτήσει μικρούς και μεγάλους. Παπαρδέλες με κρέμα παρμεζάνας!

Υλικά

500 γρ. παπαρδέλες

150 γρ. προσούτο

30 γρ. βούτυρο

Ελαιόλαδο

Πιπέρι

Για την κρέμα παρμεζάνας

250 ml γάλα

100 γρ. παρμεζάνα

25 γρ. βούτυρο

20 γρ. αλεύρι

συνταγή για Παπαρδέλες

Για να φτιάξουμε την κρέμα παρμεζάνας ζεσταίνουμε το γάλα αλλά όχι να βράσει και λιώνουμε το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με προσοχή να μην σχηματιστούν σβώλους. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σχηματιστεί και ομοιογενή κρέμα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε για λίγα λεπτά το προσούτο μαζί με το βούτυρο, αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια. Ύστερα προσθέτουμε την κρέμα παρμεζάνας και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share