Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019

Αυγοφέτες και φράουλες! Η αγαπημένη συνταγή όλων!

Θα γλύφετε τα δάχτυλά σας!

17 Μαΐου 2019 15:22
Αυγοφέτες και φράουλες! Η αγαπημένη συνταγή όλων!

Το πρώτο, ανοιξιάτικο – αρκετά ζεστό- Σαββατοκύριακο του Απρίλη, μας έχει αλλάξει την διάθεση.
Το μενού του πρωινού σου για αύριο , θα έχει αυγοφέτες με κρέμα τυριού και φράουλες!
Ο απόλυτος συνδυασμός φράουλες με αλμυρές γεύσεις.... Για να φτιάξεις κι εσύ 4 «διπλές» όπως τις λέω, θα χρειαστείς

Επιπλέον φτιάξε και αυτό το πεντανόστιμο γλυκό με φράουλες!

Υλικά
8 φέτες ψωμί του τοστ
3 αυγά
3 κ σ κρέμα γάλακτος
1 κ γλ ζάχαρη
1 κ γλ κανέλα
2 κ σ κρέμα τυριού
½ κ σ ζάχαρη άχνη
φράουλες κομμένες φετούλες

undefined

Δες πως γίνονται οι αυγοφέτες με φράουλες
Ξεκινώ κόβοντας την κόρα από τις φέτες ψωμιού.
Σε ένα μπολ χτυπώ τ’ αυγά με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και την κανέλα.
Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύω την κρέμα τυριού με την άχνη.
Ψιλοκόβω τις φράουλες.
Αλείφω τη μια φέτα με το μείγμα τυριού και τοποθετώ επάνω του μερικές από τις κομμένες φράουλες.
Σκεπάζω με μια δεύτερη φέτα, την οποία έχω αλείψει επίσης με κρέμα τυριού. Πιέζω ελαφρά τις άκρες τους για να τις «σφραγίσω» και τις βουτώ στα χτυπημένα αυγά.
Τις βάζω σε καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι με ένα κομματάκι βούτυρο και τις «τηγανίζω» γυρνώντας τις πλευρές τους όταν αποκτούν ένα υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα.
Σερβίρω με ζάχαρη άχνη ή μέλι και με ακόμα περισσότερες φράουλες.

Παπαρδέλες με την πιο νόστιμη κρέμα παρμεζάνας!

Η συνταγή που θα λατρέψετε!

17 Μαΐου 2019 10:15
Παπαρδέλες με την πιο νόστιμη κρέμα παρμεζάνας!

Η σημερινή συνταγή είναι ένα νόστιμο πιάτο που ετοιμάζεται σε λιγότερο από μια ώρα και θα κατακτήσει μικρούς και μεγάλους. Παπαρδέλες με κρέμα παρμεζάνας!

Υλικά

500 γρ. παπαρδέλες

150 γρ. προσούτο

30 γρ. βούτυρο

Ελαιόλαδο

Πιπέρι

Για την κρέμα παρμεζάνας

250 ml γάλα

100 γρ. παρμεζάνα

25 γρ. βούτυρο

20 γρ. αλεύρι

συνταγή για Παπαρδέλες

Για να φτιάξουμε την κρέμα παρμεζάνας ζεσταίνουμε το γάλα αλλά όχι να βράσει και λιώνουμε το βούτυρο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια με προσοχή να μην σχηματιστούν σβώλους. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να σχηματιστεί και ομοιογενή κρέμα. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε για λίγα λεπτά το προσούτο μαζί με το βούτυρο, αφού το έχουμε κόψει σε κομμάτια. Ύστερα προσθέτουμε την κρέμα παρμεζάνας και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share