Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Η εύκολη συνταγή για το τέλειο σπανακόρυζο!

Δείτε τη συνταγή....

16 Μαΐου 2019 20:57
Η εύκολη συνταγή για το τέλειο σπανακόρυζο!

Είναι ένα πιάτο που θυμίζει μαμά! Το αγαπάμε πολύ και για αυτό σήμερα θα σας πούμε την πιο εύκολη συνταγή για το το τέλειο σπανακόρυζο!

Υλικά

1 ½ κιλό σπανάκι
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 λεμονιού το χυμό
1 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
¾ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
3 φλ. τσαγιού νερό
1 ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
αλάτι- πιπέρι

undefined

Εκτέλεση συνταγής

Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι και το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Το αλατίζουμε και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει καλά.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το ξερό κρεμμύδι για 3-4 λ περίπου ή μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον άνηθο και ανακατεύουμε για 3 λ επιπλέον.
Αυξάνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή, ρίχνουμε στη κατσαρόλα τα 3 ποτήρια χλιαρό νερό και το ζωμό λαχανικών (προαιρετικά), το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις πάρει βράση, μειώνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια, προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να φουσκώσει και μαλακώσει καλά το ρύζι. Προς το τέλος του βρασίματος, που το ρύζι θα έχει πιει τα πολλά υγρά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε απαλά για να μη σας κολλήσει το ρύζι στο πάτο της κατσαρόλας.
Μόλις το φαγητό μείνει με το λαδάκι του, κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, βγάζουμε το καπάκι της, τη σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το σπανακόρυζο να “σταθεί” για 15-20 λ. Το σερβίρουμε περιχύνοντας με λίγο λεμόνι και το πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τέλεια πίτσα μαργαρίτα!

Τέλεια πίτσα μαργαρίτα!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για την οικογένεια σας! Αυτή τη φορά σας προτείνουμε την τέλεια πίτσα μαργαρίτα!

Υλικά

Για τη ζύμη

undefined

1 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
70 ml νερό χλιαρό
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
50 ml ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη

2 μπάλες (περίπου 60 γρ.) μοτσαρέλα, στραγγισμένη, σε λεπτές φέτες
1 δόση σάλτσα ντομάτας

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη: Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και το χλιαρό νερό. Αφήνουμε το μείγμα σε ζεστό μέρος για 10 λεπτά, μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά (θα αφρίσει λίγο η επιφάνεια του μείγματος). Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ή σε βαθύ μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το λάδι και το μείγμα της μαγιάς και ζυμώνουμε με τον γάντζο ή με τα χέρια για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ελαστική ζύμη. Αν η ζύμη είναι πιο σφιχτή, ρίχνουμε 1-2 κουτ. σούπας χλιαρό νερό. Αν όμως είναι πιο υδαρής, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα.

Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, τη λαδώνουμε και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξεσκεπάζουμε, την ξαναζυμώνουμε ελαφρώς και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για άλλα 20 λεπτά, να ξαναφουσκώσει. Ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλα ή με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 38 εκ. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (ρηχό, ειδικό για πίτσα, ή τη λαμαρίνα του φούρνου) και απλώνουμε πάνω του τη ζύμη.

Για την επικάλυψη: Προθερμαίνουμε καλά (για τουλάχιστον 10 λεπτά) τον φούρνο στους 200°C, στις αντιστάσεις. Καλύπτουμε τη ζύμη ομοιόμορφα με σάλτσα ντομάτας, απλώνουμε το τυρί και ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά, στη χαμηλότερη θέση του φούρνου, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια, αλλά να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.

*Σάλτσα ντομάτας: Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε 2 πολύ ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδου για 15 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε αμέσως 3-4 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένες, και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα φύλλα από φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο, ή ρίγανη, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σοκολατένιος κορμός: Η τέλεια συνταγή!

Συνταγή

Ένα γλυκό πάντα μας φτιάχνει τη διάθεση!

Και εμείς στο Athensmagazine.gr βρίσκουμε τις πιο ωραίες συνταγές για να σας προτείνουμε!

Σήμερα λοιπόν, φτιάχνουμε σοκολατένιο κορμό!

Συνταγή

Υλικά

2 πακέτα πτι μπερ

3 αυγά

1 πακέτο βούτυρο (250gr.)

250γρ άχνη ζάχαρη

1 μικρό φλιτζανι του καφέ κονιάκ

5 κουταλιές της σούπας κακάο

1 κουταλάκι του γλυκού, καφέ στιγμής

1 ποτήρι γάλα με ένα κουταλάκι του γλυκού καφέ στιγμής μέσα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα στα 4. Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα (δεν το βράζουμε) στο οποίο μέσα έχουμε διαλύσει ένα κουταλάκι του γλυκού καφέ στιγμής. Περιχύνουμε με το ζεστό γάλα, τα μπισκότα, ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, το κονιάκ, το κακάο, τον καφέ στιγμής και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε και τα μουλιασμένα μπισκότα μας στο μείγμα μας και ανακατεύουμε απαλά.

Σε ένα ταψάκι παραλληλόγραμμο, στρώνουμε μία αρκετά μεγάλη ποσότητα λαδόκολλας. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας, το πιέζουμε για να πάει παντού, διπλώνουμε την λαδόκολλα, ώστε να κλείσει καλά και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Σε λίγες ώρες είναι έτοιμο.

Πριν το σερβίρετε αφήστε το για 5 λεπτά εκτός ψυγείου να μαλακώσει.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share