Σάββατο, 24 Αυγούστου 2019

Σοκολατένιος κορμός: Η τέλεια συνταγή!

Δείτε τη συνταγή...

16 Μαΐου 2019 16:54
Σοκολατένιος κορμός: Η τέλεια συνταγή!

Ένα γλυκό πάντα μας φτιάχνει τη διάθεση!

Και εμείς στο Athensmagazine.gr βρίσκουμε τις πιο ωραίες συνταγές για να σας προτείνουμε!

Σήμερα λοιπόν, φτιάχνουμε σοκολατένιο κορμό!

Υλικά

2 πακέτα πτι μπερ

3 αυγά

1 πακέτο βούτυρο (250gr.)

250γρ άχνη ζάχαρη

1 μικρό φλιτζανι του καφέ κονιάκ

5 κουταλιές της σούπας κακάο

1 κουταλάκι του γλυκού, καφέ στιγμής

1 ποτήρι γάλα με ένα κουταλάκι του γλυκού καφέ στιγμής μέσα

κορμός

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα στα 4. Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα (δεν το βράζουμε) στο οποίο μέσα έχουμε διαλύσει ένα κουταλάκι του γλυκού καφέ στιγμής. Περιχύνουμε με το ζεστό γάλα, τα μπισκότα, ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε να μουλιάσουν.

Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάμε καλά το βούτυρο με την ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, το κονιάκ, το κακάο, τον καφέ στιγμής και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε και τα μουλιασμένα μπισκότα μας στο μείγμα μας και ανακατεύουμε απαλά.

Σε ένα ταψάκι παραλληλόγραμμο, στρώνουμε μία αρκετά μεγάλη ποσότητα λαδόκολλας. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας, το πιέζουμε για να πάει παντού, διπλώνουμε την λαδόκολλα, ώστε να κλείσει καλά και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Σε λίγες ώρες είναι έτοιμο.

Πριν το σερβίρετε αφήστε το για 5 λεπτά εκτός ψυγείου να μαλακώσει.

Αλμυρό κέικ με τυρί και ελιές!

Αλμυρό κέικ με τυρί και ελιές!

Ένα πεντανόστιμο αλμυρό κέικ με 2 ειδών τυριά, ελιές και προαιρετικά με ζαμπόν που θα σας εκπλήξει ευχάριστα με την υπέροχη γεύση του. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή!

Υλικά συνταγής
6 αυγά χτυπημένα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1/2 φλ. τσαγιού λάδι (ανάμεικτο ελαιόλαδο με σπορέλαιο) ή βούτυρο μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
1½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 φλ. τσαγιού ελιές Καλαμών κομμένες σε ροδέλες
1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη
1½ φλ. τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι ή πικάντικο κασέρι
1½ φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ
120 γρ. ζαμπόν κομμένο σε μικρά κυβάκια (προαιρετικά)
επιπλέον λάδι ή βούτυρο και αλεύρι για λάδωμα και αλεύρωμα του ταψιού

Αλμυρό κέικ με τυρί και ελιές!

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα αυγά και τα χτυπάτε καλά με μίξερ για 3 λ. Προσθέτετε το γιαούρτι και το λάδι ή βούτυρο και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λ. Κοσκινίζετε μέσα στο μπολ με το μείγμα αυγών το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, προσθέτετε αλάτι (λόγω των τυριών) και πιπέρι και τα χτυπάτε στη χαμηλότερη ταχύτητα ή τα ανακατεύετε καλά με σύρμα μέχρι να έχετε έναν ομογενή χυλό.
Προσθέτετε στο μείγμα τις ελιές, τη ρίγανη, τα 2 τριμμένα τυριά και το ζαμπόν και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα να πάνε παντού τα υλικά. Αδειάζετε το μείγμα σε μια λαδωμένη και καλά αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα του κέικ και στρώνετε την επιφάνειά του με ένα κουτάλι.
Ψήνετε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 50 λ- 1 ώρα, ή μέχρι όταν βυθίσετε τη μύτη του μαχαιριού στο κέντρο του αυτή βγει στεγνή. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε να κρυώσει πριν το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε.

Πεντανόστιμο κέικ με πραλίνα!

Αφράτο κέικ με πραλίνα σερβιρισμένο με έξτρα λιωμένη πραλίνα, άριστο συνοδευτικό για το πρωινό με γάλα, το απόγευμα στον καφέ και στο τσάι.

ΥΛΙΚΑ
Για το Κέικ

6 μεγάλα αβγά (χωριστά οι κρόκοι από το ασπράδι)

1 Πρέζα αλάτι

125 γρ βούτυρο μαλακωμένο

400 γρ πραλίνα φουντουκιού

100 γρ τριμμένο φουντούκι

100 γρ κουβερτούρα λιωμένη

Υλικά για την επικάλυψη

100 γρ φουντούκι

100 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Πεντανόστιμο κέικ με πραλίνα!

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
2.Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός το βούτυρο, την πραλίνα φουντουκιού, τη λιωμένη σοκολάτα και έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους και το τριμμένο φουντούκι και αφήνουμε στην άκρη.
3.Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια και το αλάτι με το σύρμα μέχρι να κάνουμε μια μαρέγκα, όχι όμως πολύ σφιχτή.
4.Ρίχνουμε το ένα τρίτο της μαρέγκας στο μείγμα με τη πραλίνα φουντουκιού ανακατεύοντας με μία σπάτουλα έτσι ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα και έπειτα προσθέτουμε το άλλο ένα τρίτο ανακατεύοντας πολύ απαλά το μείγμα για να μη χάσει τον όγκο του και έπειτα το τελευταίο ένα τρίτο από την μαρέγκα.
5.Θέλουμε το μίγμα να είναι αφράτο και γι’ αυτό το λόγο δεν ανακατεύομαι πολύ δυνατά.
6.Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 22 εκ και «βούτυροκακαώνουμε» όλη την επιφάνεια της φόρμας.
7.Αδειάζουμε το μείγμα μέσα σε αυτή και ψήνουμε για 40 – 50 λεπτά.
8.Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα χωρίς να ξεφορμάρουμε.
9.Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε τα φουντούκια μέχρι να αρχίσουν να βγάζουν το άρωμά τους (καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε φουντούκια χωρίς τη φλούδα τους). Αφαιρούμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσουν πάνω σε ένα κρύο ταψί.
10.Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά την κρέμα. Μόλις πάρει μία βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
11.Ξεφορμάρουμε το κέικ αφήνοντάς το όμως πάνω στη βάση της φόρμας (αυτό το κάνουμε γιατί το κέικ είναι βαρύ και αν πάμε να το ξεφορμάρουμε τελείως μπορεί να σπάσει)
12.Ρίχνουμε την γκανάζ από πάνω και διακοσμούμε με τα ψημένα φουντούκια.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share