Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου 2019

Πεντανόστιμο ρολό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο!

Δείτε τη συνταγή....

15 Μαΐου 2019 19:55
Πεντανόστιμο ρολό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο!

Το να μαγειρεύεις για κάποιον δείχνει πόσο πολύ τον νοιάζεσαι και τον αγαπάς!

Εμείς στο Athensmagazine.gr βρίσκουμε τις πιο ωραίες συνταγές για τους αγαπημένους σου. Και σήμερα θα φτιάξουμε ρολό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο που είναι και απλό και εύκολο αλλά και πολύ γευστικό.

Υλικά

1 ρολό κοτόπουλο (έτοιμο από το κρεοπωλείο)
2 κιλά πατάτες
1 κουτί μανιτάρια ολόκληρα
2 πιπεριές πράσινες
200 γρ. μπέικον
1 κουταλιά μουστάρδα καυτερή
2 κουταλιές μουστάρδα απαλή
1 ποτηράκι κρασιού λάδι
χυμό 2 λεμονιών
ρίγανη, αλάτι, πιπέρι
1 ποτ. κρασιού νερό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε μεγαλούτσικες. Τις πλένουμε και τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα. Τους ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη και τις ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια, κόβουμε και το μπέικον σε χονδρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μεγάλο ταψί της κουζίνας, μαζί με το ρολό το κοτόπουλο και τα μανιτάρια.

Χτυπάμε για ελάχιστο στο μούλτι, το λάδι, τις μουστάρδες, το χυμό του λεμονιού και λίγο νερό.

Περιχύνουμε με αυτό τις πατάτες που έχουμε στο λεκανάκι και τις ανακατεύουμε ώστε να λαδώσουν όλες καλά.

Ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψί και περιχύνουμε το ρολό με την σάλτσα από τις πατάτες.

Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1,5 – 2 ώρες.

ρολό κοτόπουλο

Δώστε προσοχή!

– Ψήνουμε σε γάστρα για μια ώρα και μετά το ξεσκεπάζουμε και το γυρίζουμε να ξεροψηθεί καλά από όλες τις πλευρές.

– Σκεπάζουμε το φαγητό με αλουμινόχαρτο για την πρώτη μια ώρα του ψησίματος γιατί το ρολό αρπάζει απέξω και οι πατάτες μένουν ωμές στη συνέχεια το ξεσκεπάζουμε και το γυρίζουμε να ξεροψηθεί καλά από όλες τις πλευρές.

– Στην περίπτωση που δεν έχετε γάστρα και δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε αλουμινόχαρτο, βάλτε το φαγητό στο ταψί του φούρνου και σκεπάστε το με το άλλο ταψί που έχει η κουζίνα. Έτσι μπορείτε να κάνετε μια αυτοσχέδια γάστρα για να γίνει το φαγητό πεντανόστιμο.

Τέλεια γεμιστά με κιμά!

Τέλεια γεμιστά με κιμά!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για την οικογένεια σας! Αυτή τη φορά σας προτείνουμε τα τέλεια γεμιστά με κιμά!

Υλικά

6 ντομάτες, μέτριες

4 πιπεριές πράσινες
2 μελιτζάνες φλάσκες

undefined
4 πατάτες, κομμένες κυδωνάτες
150 γραμμάρια ρύζι (καρολίνα ή φάνσι)
500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
3 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
100 ml ελαιόλαδο
τριμμένη φρυγανιά για το πασπάλισμα
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το καπάκι από τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αδειάζουμε προσεκτικά τη σάρκα χωρίς να τις τρυπήσουμε. Περνάμε τη σάρκα από το multi. Το ίδιο κάνουμε με τις μελιτζάνες, πολτοποιώντας επίσης το εσωτερικό τους στο multi. Με τον ίδιο τρόπο κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και τις αδειάζουμε από τους σπόρους.

Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και αλάτι τις ντομάτες και τις βάζουμε ανάποδα σε μια σχάρα ώστε να στραγγίσουν. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, με τον κιμά μας, και αφού τσιγαριστούν προσθέτουμε το ρύζι, το σκόρδο και την ψίχα από την μελιτζάνα για 5 λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τον μισό χυμό ντομάτας και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Ρίχνουμε τα αρωματικά, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τα λαχανικά μας, αφήνοντάς τους λίγο χώρο, ώστε όταν φουσκώσει το ρύζι να μη σκάσουν. Κλείνουμε με τα καπάκια τους και τα πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Γεμίζουμε τα κενά ανάμεσα στα γεμιστά με τις πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την ντομάτα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη γέμιση 3-4 κουταλιές σούπας κουκουναρόσπορους και άλλες τόσες ξανθές σταφίδες.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share