Κυριακή, 26 Μαΐου 2019

Χοιρινό με μελιτζάνες στο φούρνο!

Δοκιμάστε το!

15 Μαΐου 2019 13:02
Χοιρινό με μελιτζάνες στο φούρνο!

Χοιρινό κρέας που λιώνει στο στόμα, με γλυκύτατες μελωμένες μελιτζάνες και πλούσια σάλτα ντομάτας, όλες μαζί μαγειρεμένα στο φούρνο. Μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για ένα πιάτο με εξαιρετική γεύση ιδανικό για το καθημερινό τραπέζι!

Υλικά συνταγής

1½ κιλό χοιρινό κρέας, ώμος ή σπάλα, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
8 μέτριες μελιτζάνες
2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
800-900 γρ. ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες πολτοποιημένες στο multi
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. ζάχαρη
3-4 κόκκους μπαχάρι
1 κ.γ. πάπρικα
1 φύλλο δάφνης
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
μαϊντανός χοντροκομμένος για το σερβίρισμα

συνταγή για Χοιρινό με μελιτζάνες

Εκτέλεση συνταγής

Ρίχνετε το 1/3 από το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (ή σε χύτρα) και το ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει ρίχνετε το κρέας και το σοτάρετε για 2 λ περίπου ή μέχρι να θωρακιστεί και πάρει χρώμα απ” όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν και γυαλίσουν. Ρίχνετε τις ντομάτες, το πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και 1 ποτήρι νερό, τα μπαχαρικά, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύετε το φαγητό, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε το κρέας μέχρι να μαλακώσει και είναι σχεδόν έτοιμο το κρέας. Εν τω μεταξύ, μέχρι να βράσει το κρέας ετοιμάζετε τις μελιτζάνες.
Πλένετε τις μελιτζάνες, τι σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις κόβετε σε μεγάλα κομμάτια και αλατίζετε. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε σταδιακά, λίγο τη φορά, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τηγανίζετε σε παρτίδες τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Αραδιάζετε τις τηγανισμένες μελιτζάνες και ανάμεσά τους βάζετε το μαγειρεμένο κρέας με τη σάλτσα του. Προσθέτετε λίγο νερό και ψήνετε το φαγητό σας σε καλά προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, χωρίς να το ανακατέψετε, για 50 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και το κρέας και η σάλτσα μείνει με το λαδάκι της.

Πετάτε το φύλλο δάφνης και σερβίρετε ζεστό το φαγητό σας πασπαλισμένο με λίγα χοντροκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού. Το συνοδεύετε με φρέσκο ζεστό ψωμί, τυρί φέτα και μια μεγάλη σαλάτα ντομάτας.

Τέλειες πατάτες γιαχνί!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για την οικογένεια σας! Αυτή τη φορά σας προτείνουμε τις τέλειες πατάτες φούρνου γιαχνί!

Υλικά:

1 κιλό πατάτες
2 κρεμμύδια
2 καρότα

undefined
Λίγο μαϊντανό
4 σκελίδες σκόρδο
4 φύλλα δάφνης
μαύρο πιπέρι σε κόκκους
αλάτι
ρίγανη
κύμινο
κόκκινο γλυκό πιπέρι (πάπρικα)
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε φετούλες. Βάζουμε σε χαμηλή, φαρδιά κατσαρόλα λίγο νερό και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα αχνίζουμε και προσθέτουμε το καρότο που έχουμε κόψει σε φέτες, τις πατάτες και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε με νερό, τόσο ώστε να σκεπαστούν οι πατάτες. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και την ντομάτα και αφήνουμε να βράσουν, στην μεσαία θερμοκρασία της εστίας για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Δεν ανακατεύουμε συχνά για να μην λιώσουν οι πατάτες.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share