Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

Τέλειο προφιτερόλ με φράουλες!

Φοβερή συνταγή!

14 Μαΐου 2019 17:28
Τέλειο προφιτερόλ με φράουλες!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για την οικογένεια σας! Αυτή τη φορά σας προτείνουμε το τέλειο προφιτερόλ με φράουλες!

ΥΛΙΚΑ:

Ζύμη για Σου

1 φλ. νερό

1 φλ. αλεύρι

undefined

½ φλ. βούτυρο

4 αβγά ελάχιστο αλάτι

Για την κρέμα

250 γρ. Μασκαρπόνε

250 γρ. φρέσκια κρέμα

½ φλ. ζάχαρη

βανίλια

φράουλες

Σος σοκολάτας

4 κουτ. σοκολάτας σε σκόνη

1/4 φλ. βούτυρο

½ φλ. φρέσκια κρέμα ή γάλα

Εκτέλεση:

Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το νερό, το βούτυρο, το αλάτι και το αλεύρι. Όταν η ζύμη πήξει και σχηματιστεί μια μπάλα γύρω απ’ το κουτάλι κατεβάζουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει, Αργότερα ρίχνουμε τα αβγά και τα χτυπάμε σε μίξερ. Παίρνουμε με το κουτάλι κομμάτια της ζύμης και τα βάζουμε στο ταψί. Τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά και μετά χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε μέσα μέχρι να ροδίσουν.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε το μασκαρπόνε, τη φρέσκα κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια στο μίξερ και τα χτυπάμε μέχρι να πήξουν. Κόβουμε λίγες φράουλες σε τέταρτα. Ακολούθως ανοίγουμε τα σου και τα γεμίζουμε με κρέμα και φράουλες.

Ετοιμάζουμε τη σος σοκολάτας. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη σκόνη σοκολάτας, το βούτυρο και τη φρέσκια κρέμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ομοιόμορφη και ρευστή κρέμα. Την αφήνουμε να κρυώσει για λίγο και τη ρίχνουμε πάνω απ’ τα προφιτερόλ.

Μαντολάτο με σοκολάτα!

Συνταγή

Εμείς εδώ στο Athesmagazine.gr βρίσκουμε τις πιο ωραίες και πιο εύκολες συνταγές για να καταπλήξετε τους πάντες!

Σήμερα λοιπόν, φτιάχνουμε μαντολάτο με σοκολάτα

Υλικά

450 γρ. σοκολάτα γάλακτος (λιωμένη σε μπέν μαρί)
350 γρ. μέλι
500 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
130 γρ. γλυκόζη
65 γρ. ασπράδια αυγών (2 ασπράδια)
200 γρ. φουντούκια
225 γρ. φιστίκια Αιγίνης ανάλατα
ζάχαρη άχνη ή φύλλο λευκό του μαντολάτου


Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη.

Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το μέλι. Τις τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά. Ταυτόχρονα, χτύπαμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.

Όταν η θερμοκρασία του μελιού φτάσει στους 130°c, το προσθέτουμε σιγά σιγά, με συνεχόμενη ρόη, στη μαρέγκα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και όταν η θερμοκρασία του πρώτου μείγματος (ζάχαρης - νερού - γλυκόζης) φτάσει στους 145°c, το προσθέτουμε με τον ίδιο τρόπο στη μαρέγκα.

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 15 λεπτά περίπου, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και, στο τέλος, τα φουντούκια και τα φιστίκια Αιγίνης.

Πασπαλίζουμε τον πυθμένα ενός τσερκιού διαμέτρου 24 επι 24 εκ. και ύψους 4-5 εκ. με ζάχαρη άχνη ή το καλύπτουμε με φύλλο μαντολάτου. Προσθέτουμε με τον ίδιο τρόπο

Αδειάζουμε το μείγμα και το πιέζουμε ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του τσερκιού και σκεπάζουμε μ`ένα ακόμη φύλλο μαντολάτου ή με άχνη.

Αφήνουμε το μαντολάτο να κρυώσει για αρκετές ώρες και το κόβουμε σε μακρόστενα μπαστούνια.

Τυλίγουμε κάθε κομμάτι με ζελοφάν.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share