Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019

Πέννες με κιμά και κρέμα τυριού στο φούρνο!

Αγαπημένη συνταγή!

14 Μαΐου 2019 10:59
Πέννες με κιμά και κρέμα τυριού στο φούρνο!

Μια πεντανόστιμη συνταγή με πέννες και κιμά, καλυμμένο με αφράτη κρέμα τυριού, για να απολαύσετε ένα πολύ νόστιμο και χορταστικό γεύμα ή δείπνο.

Υλικά συνταγής
Για τις πέννες:
350 γρ. πέννες με ρίγα
αλάτι
2 γεμάτες κουταλιές βούτυρο λιωμένο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
Για το κιμά:
1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
400 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
1 μέτριο κρεμμύδι, τριμμένο
1 μέτριο καρότο, τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 μέτριο στικ κανέλας
1 δαφνόφυλλο
1 κ.γ. ζάχαρη
αλάτι πιπέρι
Για τη κρέμα τυριού:
750 γρ. ανθότυρο
250 ml κρέμα γάλακτος
1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
1 κοφτό κ.γ. αλάτι
1 ¼ φλ. τσαγιού ανάμεικτα τυριά που λιώνουν (μοτσαρέλα, γκούντα, γραβιέρα, τσένταρ), τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη

Πέννες με κιμά και κρέμα τυριού στο φούρνο!

Εκτέλεση συνταγής

Για τις πέννες: Βράζετε τις πέννες σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό, 2 λ λιγότερο από το χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία. Βουτυρώνετε ένα πυρέξ με διάσταση βάσης 30×20 εκ. Όταν βράσουν οι πέννες τις στραγγίζετε καλά, τις ρίχνετε μέσα στο βουτυρωμένο πυρέξ, τις περιχύνετε με το λιωμένο βούτυρο και τις ανακατεύετε. Τις αφήνετε στην άκρη.
Για το κιμά: Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε το κιμά, ανακατεύοντας και πιέζοντάς τον με πιρούνι να “απλώσει” ανά διαστήματα, για 5-6 λ ή μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 3 λ επιπλέον.
Προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, τη κανέλα, το δαφνόφυλλο, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και 1/2 φλ. τσαγιού νερό (ή ζωμό βοδινού), σκεπάζετε το τηγάνι και βράζετε το κιμά, σε μέτρια φωτιά για 20-25 λ ή μέχρι να σωθούν τα υγρά και μείνει η σάλτσα με το λαδάκι της.
Αποσύρετε το κιμά από τη φωτιά, πετάτε το στικ κανέλας και το δαφνόφυλλο και τον ρίχνετε μέσα στο πυρέξ με τις βρασμένες πέννες. Ανακατεύετε καλά να ενσωματωθεί ισομερώς ο κιμάς, ισιώνετε την επιφάνεια και το αφήνετε στην άκρη.
Για τη κρέμα τυριού: Βάζετε το ανθότυρο σε μπλέντερ ή σε μίξερ με μαχαίρια και το χτυπάτε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια ομογενοποιημένη λεία κρέμα. Με ένα μεγάλο κουτάλι ρίχνετε τη κρέμα πάνω από τις πέννες με το κιμά και τη στρώνετε ομοιόμορφα.
Πασπαλίζετε όλη την επιφάνεια πάνω από τη κρέμα ανθότυρου με τα τριμμένα τυριά και ψήνετε το φαγητό σας, σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο, για 25-30 λ ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά του. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε στην άκρη για 10-15 λ να “σταθεί” και στη συνέχεια το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.



Πικάντικες πέννες με χωριάτικο λουκάνικο!

Αγαπημένη συνήθεια τα ζυμαρικά που θα αγαπηθεί ακόμα περισσότερο όταν φτιάξετε αυτό το πιάτο.

Υλικά

1 πακέτο (500γρ.) πέννες
½ φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι (χωρίς τα φύλλα), πολύ ψιλοκομμένο
1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα (400γρ.) ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, μαζί με το χυμό τους, κομμένα σε κύβους
300γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε λεπτές φέτες
λίγη ξερή ρίγανη
½ φλιτζάνι φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό
200γρ. τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 κονσέρβα (400γρ.) ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, μαζί με το χυμό τους, κομμένα σε κύβους
300γρ. χωριάτικο λουκάνικο, σε λεπτές φέτες
λίγη ξερή ρίγανη
½ φλιτζάνι φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό
200γρ. τυρί Σαν Μιχάλη τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

Βράζετε τις πέννες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους.

Στο μεταξύ, σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα (υπολογίστε ότι θα ρίξετε και τις πένες) ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι και το σέλερι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Προσθέτετε το λουκάνικο και σοτάρετε για 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Ρίχνετε το σκόρδο και την πιπερίτσα, το σοτάρετε για άλλο ½ λεπτό (όχι παραπάνω, γιατί θα σκουρύνει και θα πικρίσει) και σβήνετε με τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, μαζί με το χυμό τους. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε περίπου 3/4 φλιτζανιού από το νερό στο οποίο βράζετε τα ζυμαρικά και τη ξερή ρίγανη και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι τα ντοματάκια σχεδόν να λιώσουν.

Στραγγίζετε τα ζυμαρικά και τα ρίχνετε στο σκεύος με τη σάλτσα. Μαγειρεύετε για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και αποσύρετε από τη φωτιά. Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με το βασιλικό και το τριμμένο τυρί.

Πηγή: olivemagazine.gr


 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share