Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Απολαυστική γαλατόπιτα!

Δείτε τη συνταγή....

13 Μαΐου 2019 19:35
Απολαυστική γαλατόπιτα!

Η γαλατόπιτα αυτή δεν έχει φύλλο οπότε είναι "ελαφριά"!

Και βέβαια είναι μια πολύ εύκολη συνταγή μεν γευστικότατη δε...που θα καταπλήξετε τους πάντες!

Υλικά

  • 1,5 λίτρο γάλα με 1,5% λιπαρά
  • 1 κούπα ζάχαρη σκούρα, καστανή
  • 250 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 κουτ. σούπας απόσταγμα βανίλιας
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο + λίγο, για το σκεύος
  • 4 αυγά, χτυπημένα

Διαδικασία

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρέξ ή ταψί. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Ρίχνουμε τα πρώτα τέσσερα υλικά σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.

Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και τα χτυπημένα αυγά.

Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα στο σκεύος. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά.

Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού και εφόσον η λάμα του βγει καθαρή, η γαλατόπιτα είναι έτοιμη. Τρώγεται καλύτερα χλιαρή.

Τέλειοι λαχανοντολμάδες!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για την οικογένεια σας! Αυτή τη φορά σας προτείνουμε τους τέλειους λαχαναντολμάδες!

ΥΛΙΚΑ

300 γρ. άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος
1 μικρό φλυτζάνι ρύζι
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
1 μικρό αφράτο λάχανο
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1/2 -1 φλ. νερό ή ζωμό κρέατος

Αυγολέμονο:

2 αυγά
2 λεμόνια, χυμός

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε το κοτσάνι που υπάρχει στη βάση του λάχανου και το αφαιρούμε κωνικά. Το τοποθετούμε με την τρύπα προς τα κάτω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και βράζουμε το λάχανο για 10-15΄, μέχρι να μαλακώσει ελαφρά. Το βγάζουμε σε σουρωτήρι, ρίχνουμε κρύο νερό, χωρίζουμε τα φύλλα και αφαιρούμε τα χοντρά νεύρα.

Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε τον κιμά μαζί με το ρύζι, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα αρωματικά χόρτα, λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Σε κάθε λαχανόφυλλο βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και τυλίγουμε τον ντολμά.

Σε μια φαρδιά χαμηλή κατσαρόλα στρώνουμε μερικά λαχανόφυλλα και ακουμπάμε επάνω τους ντολμάδες, σφιχτά τον ένα δίπλα στον άλλο, και τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο για να μην ανοίξουν. Περιχύνουμε τους ντολμάδες με ζωμό ή νερό να τους σκεπάσει, ρίχνουμε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και λίγο αλατοπίπερο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό περίπου 40-45΄.

Αυγολέμονο: Χτυπάμε τα αυγά (με πιρούνι ή με τον αυγογδάρτη), προσθέτουμε τον χυμό των λεμονιών και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε σιγά σιγά ζωμό από το φαγητό. Περιχύνουμε τους λαχανοντολμάδες και ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια να πάει παντού.

Φανταστικό κοτόπουλο με πατάτες φούρνου!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για την οικογένεια σας! Αυτή τη φορά σας προτείνουμε το φανταστικό κοτόπουλο με πατάτες φούρνου!

Υλικά:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share