Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Φανταστικό κοτόπουλο με πατάτες φούρνου!

Τέλεια συνταγή!

13 Μαΐου 2019 10:17
Φανταστικό κοτόπουλο με πατάτες φούρνου!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για την οικογένεια σας! Αυτή τη φορά σας προτείνουμε το φανταστικό κοτόπουλο με πατάτες φούρνου!

Υλικά:

4 μπούτια κοτόπουλο ή 1 ολόκληρο κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
10 μεσαίες πατάτες
1 ποτήρι νερό


2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
λίγο κάρυ
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά το κοτόπουλο και το αφήνουμε να στραγγίσει.

Πλένουμε καλά τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο ταψί και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.

Πάνω από τις πατάτες προσθέτουμε το κοτόπουλο. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη πάνω στα κομμάτια από το κοτόπουλο.

Σε ένα ποτηράκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη μουστάρδα, το κάρυ και λίγο νερό. Μόλις ανακατευτούν καλά περιχύνουμε το φαγητό με το μείγμα.

Προσθέτουμε στο ταψί 1 ποτήρι νερό και ψήνουμε στο φούρνο στους 250 βαθμούς για μιάμιση ώρα περίπου, χωρίς να σκεπάσουμε το ταψί.

Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νεράκι επιπλέον.

Μόλις ψηθεί το φαγητό μας σερβίρουμε όσο είναι ζεστό και απολαμβάνουμε!

Τέλειο σουφλέ πατάτας!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για την οικογένεια σας! Αυτή τη φορά σας προτείνουμε την καλύτερη συνταγή για σουφλέ πατάτας!

Υλικά:

2 μεσαίες πατάτες
1 μικρή κρέμα γάλακτος η λίγο γάλα

Λίγο τυρί τριμμένο γλυκό
Λίγο τυρί τριμμένο αλμυρό
Αλάτι
Πιπέρι
Μπέικον
Μανιτάρια
Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:

Παίρνουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτριο πάχος για να έχουν μεταξύ τους το ίδιο πάχος. Αν δεν έχουμε πολύ χρόνο, θα μπορούσαμε να τις βράσουμε, πρώτα κομμένες στα δύο για περίπου 30 λεπτά. Τρυπάμε με το πιρούνι και όταν έχουν μαλακώσει ξέρουμε ότι έχουν βράσει.

Απλώνουμε λίγο βούτυρο στο ταψάκι μας και βάζουμε τις πατάτες ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο και τις αλατίζουμε με μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι.

Στη συνέχεια, βάζουμε μια στρώση από το αλμυρό τυρί και προσθέτουμε τα μανιτάρια μας από πάνω.

Κόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ένα τηγανάκι και το προσθέτουμε και αυτό στο ταψάκι μας.

Έπειτα βάζουμε από πάνω το γλυκό τυρί μας και περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος σε όλο το μείγμα.

Ψήνουμε το σουφλέ μας στους 220 βαθμούς Κελσίου για 30 με 40 λεπτά ανάλογα με την θερμοκρασία του φούρνου μας. Όταν δούμε ότι η πατάτα μαλάκωσε και έχουν λιώσει τα τυριά μας κ έχουν πάρει ένα χρυσό χρώμα, το σουφλέ μας είναι έτοιμο.

Προαιρετικά, σερβίρετε με κριτσίνια, μία σάλτσα γιαουρτιού ή με μια δροσερή πράσινη σαλάτα.

Για περισσότερη νοστιμιά μπορείτε να βάλετε εκτός από οποιοδήποτε αλλαντικό, τον κιμά που σας έχει περισσέψει από την χθεσινή μακαρονάδα και είναι κρίμα να πεταχτεί.

Μπορούμε να καραμελώσουμε κρεμμύδια ψιλοκομμένα και να τα απλώσουμε από πάνω,όπως επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και κομματάκια πιπεριάς.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share