Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τέλειο σουφλέ πατάτας!

Θα ξετρελαθείτε!

12 Μαΐου 2019 16:23
Τέλειο σουφλέ πατάτας!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για την οικογένεια σας! Αυτή τη φορά σας προτείνουμε την καλύτερη συνταγή για σουφλέ πατάτας!

Υλικά:

2 μεσαίες πατάτες
1 μικρή κρέμα γάλακτος η λίγο γάλα


Λίγο τυρί τριμμένο γλυκό
Λίγο τυρί τριμμένο αλμυρό
Αλάτι
Πιπέρι
Μπέικον
Μανιτάρια
Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:

Παίρνουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μέτριο πάχος για να έχουν μεταξύ τους το ίδιο πάχος. Αν δεν έχουμε πολύ χρόνο, θα μπορούσαμε να τις βράσουμε, πρώτα κομμένες στα δύο για περίπου 30 λεπτά. Τρυπάμε με το πιρούνι και όταν έχουν μαλακώσει ξέρουμε ότι έχουν βράσει.

Απλώνουμε λίγο βούτυρο στο ταψάκι μας και βάζουμε τις πατάτες ώστε να καλύψουμε όλο τον πάτο και τις αλατίζουμε με μια πρέζα αλάτι και λίγο πιπέρι.

Στη συνέχεια, βάζουμε μια στρώση από το αλμυρό τυρί και προσθέτουμε τα μανιτάρια μας από πάνω.

Κόβουμε το μπέικον και το τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ένα τηγανάκι και το προσθέτουμε και αυτό στο ταψάκι μας.

Έπειτα βάζουμε από πάνω το γλυκό τυρί μας και περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος σε όλο το μείγμα.

Ψήνουμε το σουφλέ μας στους 220 βαθμούς Κελσίου για 30 με 40 λεπτά ανάλογα με την θερμοκρασία του φούρνου μας. Όταν δούμε ότι η πατάτα μαλάκωσε και έχουν λιώσει τα τυριά μας κ έχουν πάρει ένα χρυσό χρώμα, το σουφλέ μας είναι έτοιμο.

Προαιρετικά, σερβίρετε με κριτσίνια, μία σάλτσα γιαουρτιού ή με μια δροσερή πράσινη σαλάτα.

Για περισσότερη νοστιμιά μπορείτε να βάλετε εκτός από οποιοδήποτε αλλαντικό, τον κιμά που σας έχει περισσέψει από την χθεσινή μακαρονάδα και είναι κρίμα να πεταχτεί.

Μπορούμε να καραμελώσουμε κρεμμύδια ψιλοκομμένα και να τα απλώσουμε από πάνω,όπως επίσης μπορούμε να προσθέσουμε και κομματάκια πιπεριάς.

Τηγανιτές μπανάνες με μερέντα!

Πεντανόστιμες τηγανιτές μπανάνες με μερέντα, γρήγορο και εύκολο γλυκό!

Υλικά για 4 άτομα

4 μπανάνες
μερέντα
3/4 κούπας αλεύρι
2 αβγά, χτυπημένα
2 κούπες τριμμένη φρυγανιά
λάδι για τηγάνισμα
μίγμα ζάχαρης-κανέλας

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε τις μπανάνες και κόψτε τις στα 3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, βγάλτε προσεκτικά το κέντρο της μπανάνες και γεμίστε το κενό με μερέντα.
Ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι. Παράλληλα βάλτε κάθε κομμάτι μπανάνες στο αλεύρι, μετά στο αβγό και τέλος στην φρυγανιά.
Να προσέξετε να έχετε κλείσει καλά τις άκρες για να μην βγει η γέμιση στο τηγάνισμα.
Τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν μία χρυσαφί απόχρωση. Αφού τα βγάλετε από το λάδι, αφήστε τα να στεγνώσουν και περάστε τα μέσα από το μίγμα ζάχαρης-κανέλας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share