Κυριακή, 26 Μαΐου 2019

Φανταστικό κριθαράκι με χταπόδι κοκκινιστό!

Μία υπέροχη συνταγή!

12 Μαΐου 2019 12:12
Φανταστικό κριθαράκι με χταπόδι κοκκινιστό!

Ένα φαγητό που μυρίζει θάλασσα, ιδανικό για τα καλοκαιρινά τραπεζώματα, φανταστικό κριθαράκι με χταπόδι κοκκινιστό! Μία τέλεια συνταγή!

Υλικά

1 νεροπότηρο κριθαράκι χοντρό
1 χταπόδι μέτριο, 1 κιλό περίπου
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας ξίδι
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 κρασοπότηρο γλυκό κρασί από τη Σάμο
1 νεροπότηρο ντομάτα φρέσκια, ψιλοκομμένη
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
αλάτι, μπόλικο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

κριθαράκι με χταπόδι κοκκινιστό

Καθαρίζετε το χταπόδι από τα εντόσθια της κουκούλας και το δόντι. Αποκόβετε την κουκούλα από το σώμα και την κόβετε σε μικρά κομματάκια, ενώ χωρίζετε τα πλοκάμια ένα-ένα.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το φύλλο δάφνης. Σοτάρετε 2-3 λεπτά και προσθέτετε το χταπόδι και το γλυκό κρασί.

Αφήνετε να πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 20 λεπτά.

Προσθέτετε την ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα και τον πελτέ διαλυμένο σ’ ένα νεροπότηρο νερό. Πιπερώνετε καλά και μαγειρεύετε για 15 λεπτά ακόμα.

Όταν το χταπόδι έχει γίνει τρυφερό, προσθέτετε ένα νεροπότηρο νερό, δυναμώνετε τη φωτιά και, μόλις ξαναπάρει βράση, ρίχνετε μέσα το κριθαράκι ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα, ανακατεύοντας πού και πού για να μην κολλήσει το κριθαράκι.

Σε 15 λεπτά περίπου το φαγητό σας είναι έτοιμο. Στο ενδιάμεσο του μαγειρέματος δοκιμάζετε για να δείτε μήπως το κριθαράκι χρειάζεται λίγο αλάτι και προσθέτετε πιπέρι. Το σερβίρετε ζεστό σε πιατέλα.

Πηγή: olivemagazine.gr

Τέλεια ρολάκια κανέλας!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει τις καλύτερες συνταγές για εσάς! Σήμερα σας προτείνουμε τα τέλεια ρολάκια κανέλας!

Υλικά:

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share