Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019

Το πιο νόστιμο κέικ καρότου!

Πεντανόστιμο!

11 Μαΐου 2019 15:18
Το πιο νόστιμο κέικ καρότου!

Ένα κέικ καρότου με υπέροχη υφή, όση υγρασία χρειάεται και την απολαυστική αντίθεση που δίνει το γλυκό με την ξινή-αλμυρή κρέμα. Η πιο νόστιμη συνταγή!

Υλικά για 4 άτομα

150 ml ελαιόλαδο
240 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 ½ κ. γ. κανέλα σε σκόνη
½ κ. γ. τζίντζερ σε σκόνη
240 γρ. καστανή ζάχαρη
260 γρ. καρότα τριμμένα στον τρίφτη
3 αβγά χτυπημένα

Το πιο νόστιμο κέικ καρότου!
Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο C. Λαδώνετε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ. Κοσκινίζετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τα μπαχαρικά.
Προσθέτετε τη ζάχαρη, το ξύσμα και τα τριμμένα καρότα και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ενσωματώνετε τα αβγά και το ελαιόλαδο και αναμειγνύετε καλά.
Αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για 1 ώρα ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα όταν τη βυθίζετε στο κέντρο του κέικ.
Το μεταφέρετε σε ένα δίσκο και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.

Κέικ Tres Leches: Tο κέικ με τρία γάλατα και καρύδα! (video)

Κέικ Tres Leches: Tο κέικ με τρία γάλατα και καρύδα! (video)

Κέικ Tres Leches (Τρες Λέτσες) δηλ. το κέικ με τα τρία γάλατα και καρύδα!

Υλικά
αυγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τ’ ασπράδια)
1 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπας γάλα φρέσκο
2 κ γλ υγρή βανίλια
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 & 1/2 κ γλ baking powder
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κούπα γάλα καρύδας
200 ml κρέμα γάλακτος
ινδοκάρυδο

undefined

Εκτέλεση
1. Στον κάδο της Κουζινομηχανής Kenwood χτυπάω τους 5 κρόκους με τα ¾ της κούπας ζάχαρη.
2.Προσθέτω το γάλα και την βανίλια.
3. Προσθέτω το σιμιγδάλι και το baking κι ανακατεύω για πολύ λίγο, ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
4. Ετοιμάζω την μαρέγκα με τα 5 ασπράδια και την υπόλοιπη ζάχαρη (1/4 κούπας).
5. Ενσωματώνω τη μαρέγκα στο μίγμα με τα αυγά ανακατεύοντας απαλά με μία σπάτουλα.
6. Τοποθετώ το μίγμα σε καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 για 20-25 λεπτά ( ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή).

Σημείωση 1: Μόλις το κέικ ψηθεί, το άφηνω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

7. Ετοιμάζω το «γαλατένιο σιρόπι».
Σε ένα βαθύ μπολ προσθέτω το ζαχαρούχο, με το γάλα καρύδας και την κρέμα γάλακτος κι ανακατεύω απαλά
8.Τρυπάω το κέικ με ένα πιρούνι (ή καλαμάκι) την επιφάνεια του σε πολλά σημεία και ρίχνω από πάνω, σιγά σιγά,
το μίγμα με τα γάλατα προσπαθώντας να ρίχνω αρκετό κυρίως στις γωνίες του.
9. Αφήνω για περίπου 10 λεπτά να ρουφήξει το γάλα και στη συνέχεια πασπαλίζω την επιφάνεια του με μπόλικο ινδοκάρυδο.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share