Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2021

Καγιανάς μακαρονάδα: Ό,τι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει!

Αυγά με ντομάτα, ή καγιανάς, ή στραπατσάδα!

10 Μαΐου 2019 15:27
Καγιανάς μακαρονάδα: Ό,τι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει!

Ένα πιάτο που σίγουρα σας θυμίζει τα παιδικά σας χρόνια! Ο καγιανάς είναι ένα πιάτο που οι περισσότεροι λατρεύουν και εμείς σήμερα θα σας δείξουμε μια ιδιαίτερη και πεντανόστιμη συνταγή!

2 κ σ βούτυρο
2 λουκάνικα κοτόπουλο ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 πιπεριά πράσινη τριμμένη
2 πιπεριές Φλωρίνης τριμμένες
1 ποτήρι λευκό κρασί
4-5 ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
αλάτι – πιπέρι
μια πρέζα ζάχαρη
1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
5-6 αυγά χτυπημένα
μπέικον ψημένο και ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα (προαιρετικά)


Σε ένα φαρδύ αντικολλητικo τηγάνι σοτάρεις τα λουκάνικα με το βούτυρο και στη συνέχεια το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Σβήνεις με το κρασί και προσθέτεις τις ντομάτες, αλάτι – πιπέρι, τη ζάχαρη και το βασιλικό. Χαμηλώνεις τη φωτιά κι αφήνεις τη σάλτσα σου να πάρει μια βράση για 15 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτεις τ’ αυγά και ανακατεύεις απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να σφίξει το μείγμα. Ρίχνεις τη σάλτσα – καγιανά πάνω από τα μακαρόνια ή ακόμη καλύτερα (για τα δικά μου γούστα) τ’ ανακατεύεις όλα μαζί, γαρνίρεις με ψιλοκομμένο και τραγανό μπέικον και σερβίρεις.

Με αυτήν την συνταγή, η κις λορέν θα σου φανεί παιχνιδάκι!

Με αυτήν την συνταγή, η κις λορέν θα σου φανεί παιχνιδάκι!

Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο αλλά δεν είναι....

Με αυτή τη συνταγή αυτός ο γαλλικός μεζές θα σου φανεί παιχνιδάκι!

Πάρε μολύβι και χαρτί...

Υλικά

ζύμη χωριάτικη για τάρτα αλμυρή
200 γραμμάρια μπέικον
4 αυγά
1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος
1 ποτηράκι γάλα
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο

κις λορεν συνταγή

Εκτέλεση

Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Απλώστε την ζύμη σε ταψάκι ή πιρέξ
Σε ένα τηγάνι ροδίστε λίγο το μπέηκον σε κομμάτια
Σε βαθύ μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, ρίξτε λίγο αλάτι, πιπέρι και τρίψτε μοσχοκάρυδο
Απλώστε το μπέηκον στον πάτο της κις, περιχύστε με το μείγμα
Ψήστε για 45-50 λεπτά ώσπου να χρυσίσει.... et voila!!!

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αξεπέραστη παραδοσιακή καρυδόπιτα!

Αγκινάρες με αρακά σε σάλτσα ντομάτας!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share