Τέλεια μακαρονοσαλάτα!
Τέλεια συνταγή!
Το Athensmagazine.gr ψάχνει τις καλύτερες συνταγές για εσάς! Σήμερα σας προτείνουμε την τέλεια μακαρονοσαλάτα που είναι ελαφριά και πεντανόστιμη!
Υλικά:
1 πακέτο κοντά ζυμαρικά (βίδες, πένες, φιογκάκια)
1 ντομάτα
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές κόκκινες
1 πιπεριά κόκκινη από βάζο (ψητή)
4 αγγουράκια τουρσί
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη (αλλαντικό)
1 φλιτζ. κεφαλοτύρι
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. ξύδι
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
Βάζουμε νερό να βράσει σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντε, συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.
Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, την μουστάρδα και ανακατεύουμε με σύρμα καλά.
Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε φέτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγουράκι τουρσί, την ντοματά και την γαλοπούλα. Ανακατεύουμε.
Αφού κρυώσουν τα ζυμαρικά, τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε και το κεφαλοτύρι και καρυκεύουμε με πιπέρι και πάπρικα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε αλάτι προαιρετικά, καθώς το κεφαλοτύρι είναι αρκετά αλμυρό.
Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο για να πάρουν περισσότερη γεύση τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε στην σαλατιέρα ή αν έχουμε πάρτυ σε ατομικά χαμηλά ποτήρια με πηρουνάκι.
Με αυτήν την συνταγή, η κις λορέν θα σου φανεί παιχνιδάκι!
Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο αλλά δεν είναι....
Με αυτή τη συνταγή αυτός ο γαλλικός μεζές θα σου φανεί παιχνιδάκι!
Πάρε μολύβι και χαρτί...
Υλικά
ζύμη χωριάτικη για τάρτα αλμυρή
200 γραμμάρια μπέικον
4 αυγά
1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος
1 ποτηράκι γάλα
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο
κτέλεση
Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Απλώστε την ζύμη σε ταψάκι ή πιρέξ
Σε ένα τηγάνι ροδίστε λίγο το μπέηκον σε κομμάτια
Σε βαθύ μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, ρίξτε λίγο αλάτι, πιπέρι και τρίψτε μοσχοκάρυδο
Απλώστε το μπέηκον στον πάτο της κις, περιχύστε με το μείγμα
Ψήστε για 45-50 λεπτά ώσπου να χρυσίσει.... et voila!!!