Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Με αυτήν την συνταγή, η κις λορέν θα σου φανεί παιχνιδάκι!

Δείτε τη συνταγή...

9 Μαΐου 2019 20:32
Με αυτήν την συνταγή, η κις λορέν θα σου φανεί παιχνιδάκι!

Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο αλλά δεν είναι....

Με αυτή τη συνταγή αυτός ο γαλλικός μεζές θα σου φανεί παιχνιδάκι!

Πάρε μολύβι και χαρτί...

Υλικά

ζύμη χωριάτικη για τάρτα αλμυρή
200 γραμμάρια μπέικον
4 αυγά
1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος
1 ποτηράκι γάλα
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Απλώστε την ζύμη σε ταψάκι ή πιρέξ
Σε ένα τηγάνι ροδίστε λίγο το μπέηκον σε κομμάτια
Σε βαθύ μπολ χτυπήστε τα αυγά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, ρίξτε λίγο αλάτι, πιπέρι και τρίψτε μοσχοκάρυδο
Απλώστε το μπέηκον στον πάτο της κις, περιχύστε με το μείγμα
Ψήστε για 45-50 λεπτά ώσπου να χρυσίσει.... et voila!!!

Λαχταριστή φουντουκοπιτα!

Η φουντουκόπιτα είναι απίστευτος πειρασμός! Εμείς σας προτείνουμε μια συνταγή εύκολη για την πιο λαχταριστή φουντουκόπιτα!

Υλικά

  • 8 αυγά, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + επιπλέον για τη φόρμα
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 230 γρ. φουντούκια, τριμμένα
  • 1 κουτ. γλυκού βανιλίνη
  • λίγο βούτυρο για τη φόρμα

Για το σιρόπι

  • 250 γρ. νερό
  • 400 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μια φόρμα ή ένα ταψί διαμέτρου περίπου 25 εκ.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε χαμηλή προς μέτρια ταχύτητα, τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να σφίξουν λίγο.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου δημιουργηθεί μια σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε έναν-έναν τους κρόκους και μετά από λίγο σταματάμε το χτύπημα.

Ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας με κουτάλα ή σπάτουλα ζαχαροπλαστικής (μαρίζ) απαλά, με κινήσεις από πάνω προς τα κάτω. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αδειάζουμε στη φόρμα ή στο ταψί και το ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά.

Σιρόπι

Ετοιμάζουμε το σιρόπι περίπου 20 λεπτά προτού βγάλουμε τη φουντουκόπιτα από το φούρνο, ώστε να έχει γίνει χλιαρό και να τη σιροπιάσουμε αμέσως μόλις την ξεφουρνίσουμε.

Ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει το μείγμα να βράζει, το αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμη και το αποσύρουμε.

Σιροπιάζουμε με μια κουτάλα τη φουντουκόπιτα με το χλιαρό σιρόπι μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο. Την αφήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Αυγά σαν σύννεφα: Μια συνταγή που χορταίνει στομάχι αλλά και μάτι!

Παγκόσμια παράκρουση για τα αυγά που είναι... βυθισμένα στα... σύννεφα έχει καταλάβει τους απανταχού λάτρεις των πειραματικών κουζινών.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη, έχουν βαλθεί να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν μέσω των social media το πιο εντυπωσιακό και... νόστιμο αυγό «σύννεφο», επιστρατεύοντας όλη τους τη φαντασία, αλλά και στη μαστοριά στην κουζίνα

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αξεπέραστη παραδοσιακή καρυδόπιτα!

Αγκινάρες με αρακά σε σάλτσα ντομάτας!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share