Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Αυγά σαν σύννεφα: Μια συνταγή που χορταίνει στομάχι αλλά και μάτι!

Απολαύστε τη!

9 Μαΐου 2019 17:50
Αυγά σαν σύννεφα: Μια συνταγή που χορταίνει στομάχι αλλά και μάτι!

Παγκόσμια παράκρουση για τα αυγά που είναι... βυθισμένα στα... σύννεφα έχει καταλάβει τους απανταχού λάτρεις των πειραματικών κουζινών.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη, έχουν βαλθεί να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν μέσω των social media το πιο εντυπωσιακό και... νόστιμο αυγό «σύννεφο», επιστρατεύοντας όλη τους τη φαντασία, αλλά και στη μαστοριά στην κουζίνα

Ο τρόπος παρασκευής είναι απλός, αλλά ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο να ξεχωρίζει. Τα βασικά βήματα είναι:

- Ξεχωρίζετε τον κρόκο από το ασπράδι

- Χτυπήστε το ασπράδι για να φτιάξετε μαρέγκα, μέχρι να μετατραπεί σε κρέμα

- Ψήστε στον φούρνο τη μαρέγκα, σε όποιο σχήμα επιθυμείτε, για διάστημα 5 έως 7 λεπτών

- Ακολούθως τοποθετήστε τον κρόκο και ψήστε για άλλα δύο λεπτά

- Η κατάληξη θα είναι ένα μελάτο αυγό και μία υπέροχη κρούστα γύρω του, σε πορτοκαλί -από το ψήσιμο- απόχρωση σαν να το χτυπούν οι ακτίνες του ηλιοβασιλέματος.

Είστε πλέον έτοιμοι να απολαύσετε το πρωινό σας γεύμα ή να εντυπωσιάσετε την ή τον σύντροφό σας.

Έτσι θα κάνεις το τέλειο βραστό αβγό κάθε φορά!
Θέλεις τέλειο βραστό αυγό κάθε φορά;

Τα βραστά αβγά είναι ίσως από τα πιο ευέλικτα τρόφιμα. Μπορείς να τα απολαύσεις σκέτα ως σνακ, με τη μορφή αβγοσαλάτας μέσα στο σάντουιτς, ενώ αποτελούν και την τέλεια προσθήκη στη μεσημεριανή σου σαλάτα.

Το κακό είναι ότι δύσκολα μπορείς να καταλάβεις πότε είναι έτοιμα όταν τα βράζεις. Αν ακολουθήσεις όμως τις οδηγίες μας είναι σίγουρο ότι θα έχεις τέλεια βραστά αβγά κάθε φορά.
1.Τοποθετείς τα αβγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.


2. Ανάβεις μέτρια φωτιά και μόλις το νερό βράσει, κλείνεις το μάτι και βάζεις το καπάκι στην κατσαρόλα.
3. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό βήμα! Εάν θέλεις ο κρόκος να «τρέχει» λίγο, βάζεις στο χρονόμετρο 7 λεπτά ακριβώς. Εάν θέλεις τελείως βραστά αβγά, βάζεις 11 λεπτά. Δώσε προσοχή όμως! Δεν θα πρέπει να τα αφήσεις ούτε λεπτό παραπάνω!
4. Μόλις τελειώσει ο χρόνος, τα μεταφέρεις σε ένα μπολ με πολύ παγωμένο νερό και τα αφήνεις για 1-2′.
5. Τα καθαρίζεις και απολαμβάνεις!

Η τέλεια μακαρονοσαλάτα!

Αυτή η μακαρονοσαλάτα είναι η τέλεια λύση για βραδινό...καθώς είναι μια "ελαφριά" επιλογή!

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά βίδες ή ότι κάτι άλλο της προτίμησής σας

250γρ. Πιπεριές Φλωρίνης καπνιστές

300γρ. σαλάμι αέρος καπνιστό (με έντονο άρωμα)

Μαγιονέζα (1 μικρό βαζάκι)

Εκτέλεση -

Κόβουμε τις πιπεριές και το σαλάμι αέρος σε λεπτές λωρίδες και βράζουμε τα μακαρόνια με λίγο αλάτι.

Μόλις τα σουρώσουμε και αφού είναι ακόμη ζεστά προσθέτουμε τις πιπεριές και το σαλάμι και ανακατεύουμε.

Το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε την μαγιονέζα έως ότου ενοποιηθούν τα υλικά. Την βάζουμε στο ψυγείο.

Μυστικά:

24 ώρες πριν τη σερβίρουμε πρέπει να μείνει στο ψυγείο.

Η μαγιονέζα δεν θα πρέπει να καλύψει τις υπόλοιπες γεύσεις.

Πανέυκολοι πατατοκεφτέδες με σως από γιαούρτι!

Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό με πατατοκεφτέδες και σως γιαουρτιού...Θα το ετοιμάστε πολύ γρήγορα μέσα σε 45 λεπτά θα είναι έτοιμο!

Υλικά:

3-4 πατάτες μαϊντανό άνηθο

1 φλιτζάνι γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά

μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι μ

ισή κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

αλάτι, κόκκινο πιπέρι ή μπαχαρικά

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τις βράζετε σε δυνατή εστία για 25 λεπτά.

Στη συνέχεια πολτοποιείτε τις πατάτες με ένα πιρούνι.

Προσθέστε το αλάτι, μπαχαρικά, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο ανακατεύετε καλά και πλάθετε το μείγμα πατάτας σε μικρά μπαλάκια σε σχήμα καρυδιού.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ψιλοκομμένο σκόρδο και αλάτι.

Στη συνέχεια λιώστε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και ζεσταίνετε τον πελτέ ντομάτας μαζί με το κόκκινο πιπέρι.

Γαρνίρετε τις πατάτες μαζί με τη σως γιαουρτιού και τον πελτέ ντομάτας.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Αξεπέραστη παραδοσιακή καρυδόπιτα!

Αγκινάρες με αρακά σε σάλτσα ντομάτας!

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.gr

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share