Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Υπέροχος μουσακάς φόρμας με επικάλυψη γιαουρτιού!

Είναι φανταστικός!

9 Μαΐου 2019 15:05
Υπέροχος μουσακάς φόρμας με επικάλυψη γιαουρτιού!

Φτιάξτε τον πιο γρήγορο και νόστιμο μουσακά φόρμας με επικάλυψη γιαουρτιού στο πι και φι και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει! Η τέλεια συνταγή!

Υλικά

1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
½ κιλό πατάτες καθαρισμένες, σε ροδέλες
½ κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή μισό μοσχαρίσιο και μισό από αρνάκι
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας αλεύρι
½ κιλό ντομάτες, σε ροδέλες
2-3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Για το χυλό

1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι γάλα
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
ελαιόλαδο

Για επικάλυψη

250γρ. γιαούρτι
2 αβγά χτυπημένα ελαφρά
½ φλιτζάνι φέτα τριμμένη
4-5 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Διαδικασία

Εάν λατρεύεις κι εσύ το εκμέκ, τότε εμείς εδώ σου έχουμε βρει μία υπέροχη συνταγή για να το φτιάξεις με άρωμα λεμονιού!

Πλένετε τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες, χωρίς να τις ξεφλουδίσετε. Τις απλώνετε σε σουρωτήρι σε στρώσεις, αλατίζοντας κάθε στρώση. Τις αφήνετε για 30 λεπτά και έπειτα τις σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Στο μεταξύ ζεσταίνετε σε τηγάνι τρεις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε και τον κιμά και τον σοτάρετε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να αλλάξει χρώμα.

Πασπαλίζετε με το αλεύρι, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα ντοματάκια της κονσέρβας και το μαϊντανό. Σιγοβράζετε για 20 λεπτά.

Σε ξεχωριστό τηγάνι ζεσταίνετε αρκετό ελαιόλαδο και τηγανίζετε τις πατάτες σε δόσεις. Τις αλατίζετε αφού τις βγάλετε από το τηγάνι.

Ετοιμάζετε το χυλό: σε ένα μπολ χτυπάτε το αλεύρι, το γάλα και τα αβγά μαζί με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.

Βουτάτε τις μελιτζάνες στο χυλό και ρίχνετε μία μία τις φέτες στο καυτό λάδι. Όταν ροδίσουν, τις βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Βάζετε σε ταψί ένα τσέρκι διαμέτρου 26-28εκ. και απλώνετε τις μισές πατάτες. Πασπαλίζετε με λίγο τυρί και τις σκεπάζετε με τις μισές μελιτζάνες.

Από πάνω απλώνετε τον κιμά και τις ροδέλες από τις φρέσκες ντομάτες.

Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις με πατάτες, τυρί, μελιτζάνες και τελειώνετε με φρέσκες ντομάτες.

Για την επικάλυψη: χτυπάτε τα αβγά με το γιαούρτι και ανακατεύετε μέσα τα τυριά. Ρίχνετε το μίγμα στην επιφάνεια του μουσακά και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά του.

Όταν κρυώσει λίγο, αφαιρείτε το τσέρκι και τον σερβίρετε με μια δροσερή σαλάτα.

Παράλληλα, σας έχουμε και μία νόστιμη συνταγή για φανταστικό σπαγγέτι με σκόρδο και μελιτζάνες!

Πηγή: olivemagazine.gr

Πατάτες με λουκάνικο στο φούρνο!

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή με πατάτες και λουκάνικα στο φούρνο σας προτείνουμε! Διαβάστε τι θα χρειαστείτε για να την εκτελέσετε!

Υλικά:

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share