Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020

Τέλειο λεμονάτο χοιρινό κατσαρόλας!

Θα σας ξετρελάνει!

9 Μαΐου 2019 11:39
Τέλειο λεμονάτο χοιρινό κατσαρόλας!

Το Athensmagazine.gr ψάχνει και βρίσκει τις καλύτερες συνταγές για εσάς και την οικογένεια σας! Σήμερα σας προτείνουμε το τέλειο λεμονάτο χοιρινό κατσαρόλας! Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες ή ρύζι!

Υλικά:

1/2 κ. χοιρινό κομμένο σε μερίδες

1 σφηνάκι λευκό κρασί

χυμό ενός λεμονιού

Συνταγή χοιρινό

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κύβο λαχανικών

λίγη ρίγανη

αλάτι

πιπέρι

λίγο λάδι για το τσιγάρισμα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε το κρέας.

Σβήνουμε με το κρασί και βάζουμε το λεμόνι με τη μουστάρδα, τα οποία έχουμε ήδη ανακατέψει σε ένα ποτήρι.

Ρίχνουμε το κύβο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Προσθέτουμε τη ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και κατόπιν νερό τόσο όσο να σκεπαστεί το κρέας.

Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει το χοιρινό.

Ιδανικά, συνοδεύεται με πιλάφι, αλλά και με πατάτες είναι εξίσου υπέροχο πιάτο.

Φανταστικό σπαγγέτι με σκόρδο και μελιτζάνες!

Συνταγή σπαγγέτι μελιτζάνα

Σπαγγέτι με την έντονη γεύση του σκόρδου, τη νοστιμιά της μελιτζάνας και τη φανταστική σάλτσα ντομάτας με το βασιλικό της, κάνει αυτή τη μακαρονάδα υπέροχη. Μία εύκολη συνταγή!

Απολαύστε τη σε περιόδους νηστείας και όχι μόνο

Υλικά συνταγής

500 γρ. σπαγγέτι
2 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε ροδέλες, ή 1 μεγάλη φλάσκα κομμένη σε κύβους
5 φρέσκιες ντομάτες ψιλοκομμένες ή 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
100 ml ντοματοχυμό
1 κ.γ. ζάχαρη
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
αλάτι – πιπέρι
ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

Συνταγή σπαγγέτι μελιτζάνα

Πλένετε τις μελιτζάνες τις κόβετε σε μέτριους κύβους ή ροδέλες, τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε σουρωτήρι 20 λ να ξεπικρίσουν. Στη συνέχεια τις ξεπλένετε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις ταμπονάρετε με απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά.

Εν τω μεταξύ, βράζετε τα μακαρόνια σε μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό, 3-4 λ λιγότερο (ανάλογα πόσο αλ” τέντε τα προτιμάτε) από το χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία τους. Τα στραγγίζετε, κρατάτε 1 φλ. από το νερό που τα βράσατε, τα ανακατεύετε με λίγο ελαιόλαδο και τα διατηρείτε ζεστά.

Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και τηγανίζετε ελαφρά τις μελιτζάνες, μέχρι να κάνουν κρούστα χωρίς όμως να μαλακώσουν πολύ.

Τις βγάζετε και τις τοποθετείτε σε χαρτί κουζίνας. Στην ίδια κατσαρόλα προσθέτετε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι γίνει διάφανο.

Προσθέτετε, το σκόρδο, το “μαραίνετε” ανακατεύοντας για ½ λ (προσοχή να μην μαυρίσει) και προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το χυμό.

Εάν λατρεύεις κι εσύ το εκμέκ, τότε εμείς εδώ σου έχουμε βρει μία υπέροχη συνταγή για να το φτιάξεις με άρωμα λεμονιού!

Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε τη ζάχαρη, τον βασιλικό, ½ φλ. τσαριού ζεστό νερό (ή ζωμό λαχανικών) και σιγοβράζετε τη σάλτσα μέχρι να “δέσει” ελαφρώς.

Δέκα περίπου λεπτά πριν γίνει η σάλτσα προσθέτετε τις μελιτζάνες και τις βράζετε 5 λ με τη σάλτσα. Αν έχει πήξει η σάλτα προσθέστε σταδιακά λίγο από το νερό που κρατήσατε από αυτό που βράσατε τα μακαρόνια σας, ώστε να έχει υγρά η σάλτσα και να καλυφθούν τα μακαρόνια που θα προσθέσετε στη σάλτσα.

Ρίχνετε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα ανακατεύετε απαλά και τα αφήνετε για 4-5 λ για να απορροφήσουν τη σάλτσα. Σερβίρετε ζεστό το φαγητό πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι ή αν δεν νηστεύετε με τριμμένο τυρί.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share