Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Τέλεια ομελέτα με σύγκλινο!

Θα σας ξετρελάνει!

8 Μαΐου 2019 10:51
Τέλεια ομελέτα με σύγκλινο!

Αν θέλετε να έχετε και εσείς μια συνταγή με ομελέτα πέρα από την συνηθισμένη τότε δείτε την τέλεια ομελέτα με σύγκλινο που σας προτείνουμε!

Υλικά:

5 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
1 μικρή καυτερή πιπεριά τσίλι (φρέσκια βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, ξερή σε μπαχαράδικα), ψιλοκομμένη (ή 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό)


1 πιπεριά Φλωρίνης (από βαζάκι), σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
120 γρ. σύγλινο, σε κυβάκια (χοιρινό καπνιστό αλλαντικό, διατηρημένο στο λίπος του, τη «γλίνα», από όπου και το όνομά του. Το βρίσκουμε σε αλλαντοπωλεία, παντοπωλεία και πολλά μεγάλα σούπερ μάρκετ)
150 γρ. κασέρι της αρεσκείας μας, χοντροτριμμένο
30 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αν θέλετε να δείτε μια ακόμα συνταγή για ομελέτα τότε σας προτείνουμε την τέλεια ομελέτα φούρνου με λαχανικά!

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το τυρί, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν τα υλικά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σύγλινο και το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς το κρεμμύδι και να γίνει το σύγλινο τραγανό. Ρίχνουμε την πιπεριά Φλωρίνης και το τσίλι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.

Και για όσους δεν θέλουν ομελέτα τότε δείτε τα κολοκυθάκια γεμιστά με μανιτάρια!

Προσθέτουμε το μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν τα υλικά και αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί για περίπου 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα επίπεδο καπάκι, το γυρίζουμε ανάποδα και αδειάζουμε την ομελέτα ξανά στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω. Ψήνουμε για περίπου άλλα 3 - 4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει και αυτή η πλευρά. (Τη διαδικασία αυτή καλύτερα να την κάνουμε πάνω από το νεροχύτη, για να αποφύγουμε τυχόν ατυχήματα.)

Εναλλακτικά, μπορούμε να αποφύγουμε το γύρισμα, βάζοντας το τηγάνι στο φούρνο, στη λειτουργία του γκριλ, για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της ομελέτας, αφού πρώτα τυλίξουμε με αλουμινόχαρτο το χερούλι του τηγανιού (αν δεν είναι κατάλληλο για υψηλές θερμοκρασίες).

Τη σερβίρουμε ζεστή, πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο μαϊντανό, συνοδεύοντάς τη με μια πράσινη σαλάτα και ψωμί της αρεσκείας μας.

Εάν τώρα θέλετε να κάνετε ένα γλυκό τότε σας προτείνουμε εκμέκ με άρωμα λεμονιού!

Σπιτικό παγωτό με δύο μόνο υλικά και χωρίς παγωτομηχανή!

Μια απίστευτη ευκολία να φτιάχνεις παγωτό σπίτι σου μόνο με δύο υλικά! Μπορείς να βρεις έτοιμο καραμελωμένο γάλα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, αποφεύγοντας έτσι το πολύωρο βράσιμο στην κατσαρόλα και το άγχος του να συμπληρώνεις διαρκώς νερό.
Κι όσο για την πρώτη εκδοχή, το ροδάκινο εννοώ, εκεί μπορείς να παίξεις με την φαντασία σου και τα φρούτα που έχεις σπίτι.
Πιο κάτω μπορείς να διαβάσεις τι άλλες εναλλακτικές έχεις για να ετοιμάσεις εύκολα και νόστιμα, παγωτό με φρούτα* στα παιδιά σου!

Υλικά
για το παγωτό ροδάκινο
3 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
200 γρ ζαχαρούχο γάλα

για το παγωτό καραμέλα

300 γρ κρέμα γάλακτος
200 γρ καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
Διάβασε πως γίνεται το παγωτό με γεύση ροδάκινο
1. Κόβω σε φέτες το ροδάκινο και τις τοποθετώ σε σκεύος που αντέχει στην κατάψυξη για να παγώσουν.

2. Βάζω το παγωμένο ροδάκινο στο blender, προσθέτω το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύω μέχρι να πολτοποιηθεί το φρούτο και να γίνει όλο το μείγμα μια παχύρρευστη κρέμα.
3. Στη συνέχεια μεταφέρω το μείγμα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσω και το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη.
Προσέχω η μεμβράνη να ακουμπά πάνω στο μείγμα, για να αποφύγω την δημιουργία κρυστάλλων.
4. Βάζω το σκεύος στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.

Διάβασε πως γίνεται το παγωτό με γεύση καραμέλα

Στον κάδο του μίξερ, χτυπώ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Προσθέτω το καραμελωμένο γάλα κι ανακατεύω απαλά με μια σπάτουλα.
Μεταφέρω το μείγμα στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσω και το σκεπάζω με διάφανη μεμβράνη.
Προσέχω η μεμβράνη να ακουμπά πάνω στο μείγμα, για να αποφύγω την δημιουργία κρυστάλλων.
Βάζω το σκεύος στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
Σημείωση:
Γαρνίρω με σιρόπι καραμέλα.
Στο μείγμα μπορείς να προσθέσεις τριμμένο μπισκότο ή κομματάκια σοκολάτας.
Φυσικά και μπορείς να γαρνίρεις με ότι άλλο επιθυμείς. Όπως π.χ με σιρόπι σοκολάτας.

Πηγή: mamatsita.com

Δείτε όλες τις συνταγές στο Athensmagazine.g

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share