Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2019

Κολοκυθάκια γεμιστά με μανιτάρια

Δείτε τη συνταγή....

7 Μαΐου 2019 15:54
Κολοκυθάκια γεμιστά με μανιτάρια

Αγαπάμε τα κολοκυθάκια επειδή προσέχουμε και τη διατροφή μας και σήμερα φτιάχνουμε κολοκυθάκια γεμιστά με μανιτάρια!

Μια εύκολη συνταγή, η οποία θα είναι έτοιμη σε χρόνο dt! Τα υλικά είναι απλά και το αποτέλεσμα σίγουρα θα αξίζει τον κόπο.

Υλικά
6 κολοκύθια μεγάλα
400γρ. μανιτάρια λευκά
1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 λεμόνια (ο χυμός και το ξύσμα τους)
2 λίτρα νερό ή ζωμό λαχανικών
1 κ.σ. κορνφλάουρ
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε, "χτενιζουμε" και σκουπίζουμε τα κολοκύθια. Τα κόβουμε στη μέση αν είναι μεγάλα και καθαρίζουμε τη σάρκα. Κρατάμε τη σάρκα.
Ψιλοκόβουμε σε μπλέντερ τα κρεμμύδια, τις μισές σάρκες από τα κολοκύθια, τα μανιτάρια και τον άνηθο. Δεν θέλουμε να διαλυθούν εντελώς για αυτό το λόγο εναλλακτικά μπορούμε να ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια με μαχαίρι. Βάζουμε τα υλικά σε μπολ και προσθέτουμε το ρύζι (αφού το πλύνουμε), τα μπαχαρικά, το μισό ελαιόλαδο και το χυμό ενός λεμονιού.
Βάζουμε λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα. Προσθέτουμε από πάνω τις σάρκες που δεν ψιλοκόψαμε. Γεμίζουμε τα κολοκύθια και τα βάζουμε ξαπλωτά έτσι ώστε η κλειστή πλευρά του κολοκυθιού να κλείνει την ανοιχτή. Εναλλακτικά, προσθέτουμε το ζωμό αντί για νερό μέχρι να σκεπάσει ίσα ίσα τα κολοκύθια, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε με σκεπασμένο καπάκι, σε μέτρια θερμοκρασία για 45 λεπτά περίπου από την ώρα που θα πάρει βράση.
Βγάζουμε αρκετό από το ζουμί της κατσαρόλας. Χτυπάμε με σύρμα το κορνφλάουρ με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το ζουμί από τα κολοκύθια. Προσθέτουμε το ζουμί στην κατσαρόλα, την ανακινούμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Φανταστική φραουλόπιτα αφράτη!

Φανταστική φραουλόπιτα αφράτη!

Υπέροχη και αφράτη, αυτή τη φραουλόπιτα μόλις τη φτιάξετε θα αφήσετε εποχή! Η τέλεια συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό!

Υλικά

250γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη) καλά μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουτ. σούπας βούτυρο επιπλέον, για το ταψάκι
150γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον για το ταψί
6 αβγά, χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους
250γρ. ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
80γρ. καρύδα αποξηραμένη, τριμμένη
200γρ. μαρμελάδα φράουλα
300γρ. φράουλες ώριμες ολόκληρες, καθαρισμένες
χυμό από ½ λεμόνι

Διαδικασία

φραουλόπιτα

Λιώνετε καλά με ένα πιρούνι το μαλακωμένο βούτυρο μέχρι να γίνει σαν αλοιφή. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC.

Βουτυρώνετε ελαφρώς και στη συνέχεια αλευρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι διαμ. 24 εκ.

Χτυπάτε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να φτιάξετε ένα ανοιχτόχρωμο και αφράτο μίγμα. Προσθέτετε το μαλακωμένο βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα και χτυπάτε λίγο ακόμη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Σε ένα άλλο, καθαρό μπολ χτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να φτιάξετε σφικτή μαρέγκα. Στη συνέχεια την προσθέτετε στο μίγμα των κρόκων και ανακατεύετε με μια σπάτουλα με κυκλικές και απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, ώστε να μην πέσει ο όγκος της.

Αδειάζετε το μίγμα στο ταψάκι με το μίγμα των κρόκων και ισιώνετε την επιφάνεια. Απλώνετε με μια σπάτουλα τη μισή μαρμελάδα φράουλα και ψήνετε το γλυκό για 30 λεπτά.

Παράλληλα, σας έχουμε μια τέλεια συνταγή και για πανεύκολο παγωτό τιραμισού!

Το βγάζετε από το φούρνο και απλώνετε τις φράουλες πάνω στη μαρμελάδα. Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι το γλυκό να σφίξει καλά. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο.

Σε ένα μπρίκι ζεσταίνετε την υπόλοιπη μαρμελάδα ανακατεύοντας για 2 - 3 λεπτά. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και περιχύνετε την φραουλόπιτα όσο είναι ακόμη ζεστή. Την αφήνετε να κρυώσει και τη σερβίρετε.

Για να διαπιστώσετε αν το γλυκό σας είναι έτοιμο, βυθίζετε ένα μαχαίρι στο κέντρο του γλυκού. Πρέπει να βγει καθαρό, χωρίς υπολείμματα.

 

Γεύση & Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share