Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Η τέλεια μακαρονοσαλάτα!

Ελαφριά και εύκολη...

4 Μαΐου 2019 21:47
Η τέλεια μακαρονοσαλάτα!

Αυτή η μακαρονοσαλάτα είναι η τέλεια λύση για βραδινό...καθώς είναι μια "ελαφριά" επιλογή!

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά βίδες ή ότι κάτι άλλο της προτίμησής σας

250γρ. Πιπεριές Φλωρίνης καπνιστές

300γρ. σαλάμι αέρος καπνιστό (με έντονο άρωμα)

Μαγιονέζα (1 μικρό βαζάκι)

Εκτέλεση -

Κόβουμε τις πιπεριές και το σαλάμι αέρος σε λεπτές λωρίδες και βράζουμε τα μακαρόνια με λίγο αλάτι.

Μόλις τα σουρώσουμε και αφού είναι ακόμη ζεστά προσθέτουμε τις πιπεριές και το σαλάμι και ανακατεύουμε.

Το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε την μαγιονέζα έως ότου ενοποιηθούν τα υλικά. Την βάζουμε στο ψυγείο.

Μυστικά:

24 ώρες πριν τη σερβίρουμε πρέπει να μείνει στο ψυγείο.

Η μαγιονέζα δεν θα πρέπει να καλύψει τις υπόλοιπες γεύσεις.

Πανέυκολοι πατατοκεφτέδες με σως από γιαούρτι!

Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό με πατατοκεφτέδες και σως γιαουρτιού...Θα το ετοιμάστε πολύ γρήγορα μέσα σε 45 λεπτά θα είναι έτοιμο!

Υλικά:

3-4 πατάτες μαϊντανό άνηθο

1 φλιτζάνι γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα

2 σκελίδες σκόρδο προαιρετικά

μισό φλιτζάνι του τσαγιού λάδι μ

ισή κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

αλάτι, κόκκινο πιπέρι ή μπαχαρικά

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τις βράζετε σε δυνατή εστία για 25 λεπτά.

Στη συνέχεια πολτοποιείτε τις πατάτες με ένα πιρούνι.

Προσθέστε το αλάτι, μπαχαρικά, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και άνηθο ανακατεύετε καλά και πλάθετε το μείγμα πατάτας σε μικρά μπαλάκια σε σχήμα καρυδιού.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το ψιλοκομμένο σκόρδο και αλάτι.

Στη συνέχεια λιώστε λίγο βούτυρο σε ένα τηγάνι και ζεσταίνετε τον πελτέ ντομάτας μαζί με το κόκκινο πιπέρι.

Γαρνίρετε τις πατάτες μαζί με τη σως γιαουρτιού και τον πελτέ ντομάτας.

Πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για κοτόπουλο με πατάτες!

Κοτόπουλο στο φούρνο με κρασί, μυρωδάτα βότανα και σκόρδο.

Μια πολύ γρήγορη και πανεύκολη για αρχάριους, συνταγή για ένα πεντανόστιμο πιάτο.

Υλικά συνταγής
1 μεγάλο κοτόπουλο κομμένο σε 8 κομμάτια
700 γρ. πατάτες baby με τη φλούδα κομμένες στη μέση
3/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
3/4 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
4 σκελίδες σκόρδο ποτοποιημένες
1/2 φλ. τσαγιού ανάμεικτα βότανα, δεντρολίβανο, μαϊντανό, θυμάρι και φασκόμηλο ψιλοκομμένα
5-6 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 λεμόνι κομμένο σε λεπτές φέτες για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς. Πλένετε καλά τις πατάτες με τις φλούδες τους και τις κόβετε στη μέση ή στα 4 άν είναι μεγαλύτερες.
Σε ένα πυρίμαχο λαδωμένο σκεύος τοποθετείτε τα κομμάτια κοτόπουλου και τις πατάτες. Σε ένα μπολ βάζετε το κρασί, το ζωμό κότας, τη μουστάρδα και το πολτοποιημένο σκόρδο και ανακατεύετε καλά να διαλυθεί η μουστάρδα. Προσθέτετε και όλα τα βότανα και ανακατεύετε και περιχύνετε με το μείγμα το κοτόπουλο και τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνετε το φαγητό και περιχύνετε από πάνω όλο το ελαιόλαδο. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ, και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 20 λ περίπου. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο, κατεβάζετε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για 40-45 λ ακόμα ή μέχρι να γίνουν καλά οι πατάτες και το κοτόπουλο.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share